EUROLEAGUE

Αγώνας - μισό πλεονέκτημα με Μπασκόνια

Αγώνας - μισό πλεονέκτημα με Μπασκόνια
TOURETTE PHOTO

Το παιχνίδι με την Μπασκόνια (8/2, 21:15) είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμο για την πορεία του Παναθηναϊκού Superfoods στην EuroLeague, δεδομένου ότι το "τριφύλλι" ψάχνει -τουλάχιστον- έξι νίκες στις τελευταίες εννιά αγωνιστικές.

Την παραμονή του αγώνα με την Μπασκόνια, ο Τσάβι Πασκουάλ επεσήμανε ξανά και ξανά τη σημασία της μονομαχίας με την ισπανική ομάδα . Η βαριά ήττα από την Μπάμπεργκ δεν διατάραξε σημαντικά το... πλάνο του Παναθηναϊκού Superfoods σε ό,τι αφορά στην τετράδα και το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs, παρόλ' αυτά αποτέλεσε μια χαμένη ευκαιρία.

Δεδομένου αυτού, η νίκη απέναντι στην Μπασκόνια είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη. Πολύ απλά γιατί το "τριφύλλι" έχει πολλά περισσότερα να χάσει παρά να κερδίσει από αυτό το παιχνίδι -σε βαθμολογικό επίπεδο. Η κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια είναι εμφανής, γι αυτό κιόλας ο προπονητής των "πρασίνων" αναγνωρίζει πως ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγαλύτερος. Από την άλλη, έχει αντιληφθεί κι ο ίδιος ότι -με δεδομένη τη διακοπή της EuroLeague την ερχόμενη εβδομάδα- η ομάδα του θα έχει, μετά το παιχνίδι με την Μπασκόνια, την ευκαιρία να ανακτήσει τη χαμένη της ενέργεια και να δουλέψει πιο εντατικά, εντάσσοντας στη φιλοσοφία της τον Έιντριαν Πέιν .

Η μάχη για την τετράδα συνεχίζει να μαίνεται, ενώ έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα δεν αποκλείεται να μην έχει κριθεί κάτι μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Με το "τριφύλλι" να μετράει τρεις ήττες στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια στη διοργάνωση, είναι σαφές ότι η μονομαχία με την Μπασκόνια είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμη. Κάτι το οποίο αναγνωρίζουν άπαντες στο ΟΑΚΑ, με τους... υπολογισμούς που έχουν γίνει να λένε πως με είκοσι (20) νίκες το πλεονέκτημα είναι εξασφαλισμένο, ενώ με δεκαεννιά (19) μοιάζει να είναι αρκετά κοντά.

Αγώνας - μισό πλεονέκτημα με Μπασκόνια

Αυτό που μοιάζει ως απαραίτητη προϋπόθεση για να διεκδικηθεί η τετράδα είναι το 4/4 στο ΟΑΚΑ, κι από εκεί και πέρα μία ή δύο εκτός έδρας νίκες. Κι αυτό για να φτάσει ο Παναθηναϊκός Superfoods στις δεκαεννιά (19) νίκες και να είναι σε θέση... ισχύος.

Αν γίνει αυτό, δεδομένου ότι θα έχει δύο νίκες απέναντι στον Ολυμπιακό, θα έχει τον πρώτο λόγο. Ειδάλλως, θα πρέπει να ξεχάσει το πλεονέκτημα έδρας. Όσο για τα δύο εκτός έδρας παιχνίδια που θα συνοδεύονται από "πρέπει" για νίκη; Αυτά με Ουνικάχα Μάλαγα και Αρμάνι.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ