EUROLEAGUE

“Αγκάλιασε” την πρόκριση ο Παναθηναϊκός 74-61 την Αρμάνι Μιλάνο

“Αγκάλιασε” την πρόκριση ο Παναθηναϊκός 74-61 την Αρμάνι Μιλάνο

Τα εισιτήρια του για τα playoffs ετοιμάζει ο Παναθηναϊκός Superfoods καθώς νίκησε με την Αρμάνι Μιλάνο στο ΟΑΚΑ για την 27η αγωνιστική της EuroLeague. Στη Βιτόρια θα φανεί πού θα στοχεύσει για τη συνέχεια.

Η αποστολή εξετελέσθη χωρίς δυσκολίες για την ομάδα του “τριφυλλιού” αφού οι Ιταλοί δεν μπόρεσαν να φανούν απειλητικοί. Με τις 16 νίκες, ο Παναθηναϊκός “αγκαλιάζει” ταplayoffsκαι θα “σφραγίσει” την πρόκριση στην επόμενη φάση εφόσον η Νταρουσάφακα ηττηθεί στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ την Τετάρτη (22/3). Πλέον η ομάδα του “τριφυλλιού” θα ταξιδέψει στη Βιτόρια και στην αναμέτρηση με τη Μπασκόνια την Πέμπτη (24/3) θα φανεί αν μπορέσει να κοιτάξει ψηλότερα, την τετράδα δηλαδή, με όσες πιθανότητες έχει μετά την ήττα της Φενέρ ή αν θα συγκεντρωθεί στη μάχη για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.

MVP
Ο Νικ Καλάθης έκανε την αρχή παρά τα έξι λάθη και ο Νίκος Παππάς συνέχισε κάνοντας εξαιρετική δουλειά σε άμυνα και επίθεση. Εξαιρετικός και ο Μάικ Τζέιμς στο διάστημα το οποίο έμεινε στο παρκέ.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ

Το 13-0 σερί που έκανε ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα, παίρνοντας το προβάδισμα για πρώτη φορά στο ματς, σε συνδυασμό με το εξαιρετικό αμυντικά δεύτερο δεκάλεπτο (17-10), δεν επέτρεψαν στην Αρμάνι ν' ακολουθήσει. Στη συνέχεια η αναμέτρηση έγινε τυπική διαδικασία με τους “πράσινους” να σκέφτονται την δύσκολη αναμέτρηση με την Μπασκόνια.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Μετά τα 11 κλεψίμματα κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης, ο Παναθηναϊκός είχε ανάλογη απόδοση απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο. Οι “πράσινοι” έκαναν 14 κλεψίματα και ανάγκασαν τους Ιταλούς σε 23 λάθη.

Τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με τη γνωστή συνταγή που χρησιμοποίησε κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης (Σίνγκλετον, Γκιστ, Νίκολς, Φελντέιν, Καλάθης), ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να επιβάλλει από νωρίς τον ρυθμό του. Η Αρμάνι Μιλάνο όμως, κατάφερε να τον αιφνιδιάσει και... χτυπώντας κοντά στο καλάθι πήρε από νωρίς το προβάδισμα. Μάλιστα, οι Ιταλοί προηγήθηκαν με 10-2 στο 4', έπειτα από εύστοχο τρίποντο του Αμπάς. Κάπου εκεί ο Τσάβι Πασκουάλ πήρε τάιμ άουτ βάζοντας τις φωνές στους παίκτες του.

Από εκείνο το σημείο οι “πράσινοι” ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους, ξεκινώντας από την άμυνα τους ενώ είχαν εξαιρετικά ποσοστά από τα 6.75. Μέχρι το 7', οι γηπεδούχοι έτρεξαν σερί 13-0, με συνέπεια να προσπεράσουν ενώ λίγο πριν από το τέλος του δεκαλέπτου φρόντισαν ν' ανοίξουν τη διαφορά (21-13). Το ξέσπασμα του “τριφυλλιού” στο συγκεκριμένο σημείο, του επέτρεψε να γίνει το απόλυτο αφεντικό στη συνέχεια. Στη δεύτερη περίοδο ο ρυθμός άνοιξε για τα καλά, ωστόσο ο Παναθηναϊκός δεν παρασύρθηκε και στο 27' για πρώτη φορά έφτασε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (33-23) με εύστοχο τρίποντο από τον Νίκο Παππά.

Όσο περνούσε η ώρα οι Ιταλοί δεν έδειχναν ικανοί ν' ακολουθήσουν, έκαναν λάθη, ήταν άστοχοι και υποχρεώθηκαν σε ένα κακό δεκάλεπτο παρά την άμυνα ζώνης που χρησιμοποίησαν οι φιλοξενούμενοι, κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκαν οι “πράσινοι”. παίρνοντας το προβάδισμα με 38-25. Η τρίτη περίοδος μετατράπηκε σε τυπική διαδικασία αφού στο 23' το σκορ έγινε 45-27. Με την άμυνα πότε σε “ζώνη”, πότε προσωπική ο Γιασμίν Ρέπεσα έβαλε κάπως δύσκολα στους γηπεδούχους αλλά όταν σοβαρεύτηκαν, συντήρησαν τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα καθώς η Αρμάνι δεν μπορούσε να φανεί απειλητική.

Το θέαμα μπορεί να μην ήταν το καλύτερο στο ΟΑΚΑ αλλά η δουλειά γινόταν όπως έπρεπε και το καλάθι του Τζέιμς στην εκπνοή του δεκαλέπτου (57-40), έδειξε ξεκάθαρα πως δεν μπορεί ν' αλλάξει κάτι. Το μυαλό των παικτών του Τσάβι Πασκουάλ ήταν στο ματς με τη Μπασκόνια από ένα σημείο και έπειτα. Χαρακτηριστικό πως δεν μπορούσαν ν' αξιοποιήσουν τους αιφνιδιασμούς που δημιουργούσαν, ήταν άστοχοι σε προσπάθειες για καρφώματα με συνέπεια να μειώσουν για λίγο οι Ιταλοί, ωστόσο ο Παναθηναϊκός έφτασε στον στόχο του.

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 38-25, 57-40, 74-61

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 5 (1), Νίκολς 6 (2), Ρίβερς 10 (3), Τζέιμς 13 (2), Παππάς 10 (1), Φελντέιν 4, Γκιστ 6, Γκάμπριελ 5 (1 τρίπ., 8 ριμπ.), Μπουρούσης 2, Καλάθης 13 (2).

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (Ρέπεσα): ΜακΛιν 2, Χίκμαν 4 (1), Καλνιέτις 4, Ραντούλιτσα 7, Μάτσβαν 12, Πάσκολο 6, Τσιντσιαρίνι 11 (1), Σάντερς, Αμπάς 15 (2).

Παρακολουθήστε τα highlights της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ