EUROLEAGUE

Υπογράφει ο Στρέλνιεκς

Υπογράφει ο Στρέλνιεκς

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να αποκτήσει τον Λετονό "μπομπέρ", Γιάνις Στρέλνιεκς, ο οποίος αγωνιζόταν στην Μπάμπεργκ. Μια ανάσα από την υπογραφή του οι Πειραιώτες.

Έτοιμος για την πρώτη του μετεγγραφική "βόμβα" είναι ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες βρίσκονται μια ανάσα από την απόκτηση του Λετονού γκαρντ, Γιάνις Στρέλνιεκς, ο mr. 45,9% στα τρίποντα στην EuroLeague (εκ των κορυφαίων σουτέρ στην Ευρώπη), ο οποίος αγωνιζόταν στην Μπάμπεργκ την τελευταία τριετία.

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς είναι μια ανάσα από το να γίνει κάτοικος Πειραιά και να ισχυροποιήσει το ρόστερ των "ερυθρολεύκων" (παίρνοντας ουσιαστικά την θέση του Έρικ Γκριν) που έχουν μπει πολύ δυνατά ενόψει της νέας σεζόν. Θυμίζουμε πως είχαμε γράψει τέσσερις ημέρες πριν για την πρόταση των Πειραιωτών στον Στρέλνιεκς και ο παίκτης αγκυροβολεί στο λιμάνι.

Μετά την παραμονή των Γιώργου Πρίντεζη και Βαγγέλη Μάντζαρη, κλείνουν έναν από τους βασικούς τους καλοκαιρινούς στόχους και ίσως τις επόμενες ώρες να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για τον ερχομό του στον Ολυμπιακό.

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς παίζει στην Μπάμπεργκ εδώ και μία τριετία, συμμετέχοντας στην EuroLeague στις δύο τελευταίες σεζόν, πραγματοποιώντας καταπληκτικές εμφανίσεις. Ο 28χρονος (1/9/1989) Λετονός γκαρντ (1.91 ύψος), παίζει κυρίως στο "2", αλλά μπορεί να λειτουργήσει άνετα και στον "άσο". Έχει έφεση στο σκορ και είναι ένας από τους καλύτερους σουτέρ της EuroLeague με υψηλά ποσοστά ευστοχίας (φέτος είχε 11.7 πόντους, 58.1% δίποντα, 45.9% τρίποντα, 89.2% βολές).

Παράλληλα, μπορεί να συνεισφέρει στην δημιουργία (3.5 ασίστ μέσο όρο), όντας λειτουργικός στα πικ-εν-ρολ. Ο Γιάνις Στρέλνιεκς, λοιπόν, διαθέτει ποιότητα και εμπειρία (στοιχεία που κοιτάζουν οι "ερυθρόλευκοι" στους ξένους), αλλά και τα απαραίτητα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που τον κάνουν (στά μάτια των ανθρώπων του Ολυμπιακού) καλύτερη περίπτωση από τον Έρικ Γκριν.

Ο αθλητής παρά την υψηλή πρόταση από την Λοκομοτίβ Κουμπάν (2.500.000 ευρώ για δύο χρόνια), αποφάσισε να αποδεχτεί αυτή του Ολυμπιακού, προσφέροντάς του προοπτική να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο, σε μία ομάδα που πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη, αλλά και το γεγονός πως θα αγωνιστεί στην EuroLeague την ερχόμενη σεζόν, σε αντίθεση με την Κουμπάν που θα παίξει στο EuroCup.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ