EUROLEAGUE

Χάντερ: "Ο Παπαπέτρου έφερε τη σπίθα"

Ο Οθέλο Χάντερ συνέβαλε στη νίκη του Ολυμπιακού επί της Αναντολού Εφές και μιλώντας στο Euroleague Greece τόνισε πως ο Ιωάννης Παπαπέτρου έδωσε ώθηση στην ομάδα στην τέταρτη περίοδο.

Μετά τις ήττες από Φενέρμπαχτσε και Λαμποράλ Κούτσα ο Ολυμπιακός ήθελε μια αντίδραση κόντρα στην Αναντολού Εφές. Παρά το γεγονός πως οι προβλέψεις δεν ήταν με το μέρος του, λόγω των απουσιών των Βασίλη Σπανούλη, Κώστα Σλούκα και Μπρεντ Πέτγουεϊ, οι "ερυθρόλευκοι" πήραν πολύ σπουδαία νίκη απέναντι στην ομάδα των Ντούσαν Ίβκοβιτς και Στράτου Περπέρογλου με 86-75.

Ένας από τους παίκτες που συνέβαλαν στη μεγάλη νίκη ήταν ο Οθέλο Χάντερ. Ο Αμερικανός συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις στο Top 16, δίνοντας για μία ακόμα αγωνιστική σημαντικές λύσεις στην επίθεση, με τους 10 πόντους που πέτυχε.

Ο 28χρονος σέντερ μίλησε στο Euroleague Greece και μεταξύ άλλων, στάθηκε στην απόδοση του Ιωάννη Παπαπέτρου, για τον οποίο μίλησε με τα καλύτερα λόγια, ενώ απάντησε και στο ερώτημα εάν είναι τελικός η αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Μεγάλη νίκη για τον Ολυμπιακό. Πού κρίθηκε η αναμέτρηση κατά την άποψή σου;

"Ήταν ένα σπουδαίο παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες έπαιξαν καλά. Παίξαμε καλή άμυνα. Ο Παπαπέτρου έπαιξε πάρα πολύ καλά και είμαστε όλοι πολλοί χαρούμενοι που τον είδαμε να αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο. Ήταν κάτι πολύ καλό για όλους μας".

Τι άλλαξε στην τέταρτη περίοδο;

"Η ένταση που δείξαμε. Χρειαζόμασταν μια σπίθα, την οποία μας έφερε ο Παπαπέτρου με την είσοδό του στο παρκέ. Τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους μετά. Ανέβηκε η απόδοσή μας, παίξαμε εξαιρετική άμυνα και πήραμε αυτό που θέλαμε".

Πόσο σας πείραξε η ήττα από την Λαμποράλ Κούτσα;

"Υπήρξε απογοήτευση σίγουρα. Κανείς δεν θέλει να χάνει και εμείς είχαμε δύο διαδοχικές ήττες, κάτι το οποίο δεν ήταν καθόλου καλό. Είπαμε όπως πως πρέπει να συνεχίσουμε και είτε νικήσουμε, είτε χάσουμε να είμαστε ο εαυτός μας. Έπρεπε να συνεχίσουμε την προσπάθεια, ώστε να πάρουμε τα επόμενα παιχνίδια".

Ακολουθεί η αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Θα την χαρακτήριζες τελικό;

"Δεν θα την χαρακτήριζα τελικό. Είναι ένα ακόμα παιχνίδι για να γίνει η ομάδα καλύτερη και να παίξουμε όσο πιο σκληρά γίνεται. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι πολύ καλή ομάδα, έχει παίκτες που γυρνούν πολύ καλά τη μπάλα, έχει ψηλούς που μπορούν να κάνουν πολλές ζημιές, οπότε εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι".

Η τέταρτη περίοδος θεωρείς πως ήταν ό,τι καλύτερο δείξατε στο παιχνίδι;

"Θεωρώ πως μπορούμε να παίξουμε καλά από το πρώτο μέχρι το τέταρτο δεκάλεπτο. Σε όλο το παιχνίδι μπορούμε να είμαστε καλοί. Στο πρώτο δεκάλεπτο ήμασταν θετικοί στην άμυνα, εν συνεχεία η Εφές έπαιξε καλύτερα, όμως στο τέλος πήραμε το αποτέλεσμα. Αυτό είναι που μετράει".

Πόσο δύσκολη ήταν η αναμέτρηση χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη και Κώστα Σλούκα;

"Για να είμαι ειλικρινής δεν ήταν δύσκολη, έπρεπε να προσαρμοστούμε στα δεδομένα. Πρέπει να μάθουμε να προσαρμοζόμαστε σε όλες τις συνθήκες, να προχωρούμε μπροστά και να κερδίζουμε στο παρκέ. Όταν είναι οι δύο συμπαίκτες μου στο παρκέ φέρνουν πολλή ενέργεια στην ομάδα, καθώς είναι δύο εξαιρετικοί παίκτες, που ο κόσμος λατρεύει. Έτσι, κάνουν πιο εύκολη τη ζωή μας. Το πιο ωραίο πράγμα στην ομάδα είναι πως όλοι μπορούν να παίξουν και να βοηθήσουν".

Ήταν μια... δήλωση η νίκη αυτή ενόψει play offs;

"Δεν θα το έλεγα. Ήταν απλώς ένα παιχνίδι για εμάς. Άλλωστε, δεν μας αρέσουν οι δηλώσεις. Προτιμούμε να αφήνουμε το παιχνίδι μας να μιλάει για εμάς!"

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ