EUROLEAGUE

Χάκετ: "Για αυτό φίλησα το σήμα του Ολυμπιακού"

Χάκετ: "Για αυτό φίλησα το σήμα του Ολυμπιακού"
EUROKINISSI

Ο Ντάνιελ Χάκετ, το κεντρικό πρόσωπο της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Μπάμπεργκ μίλησε για την αξέχαστη βραδιά που έζησε και δεν έκρυψε πως του έχει λείψει να αγωνίζεται στο ΣΕΦ.

Η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μπάμπεργκ στο ΣΕΦ θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη και στην καρδιά του Ντάνιελ Χάκετ, ο οποίος αποθεώθηκε από τους φιλάθλους και τιμήθηκε από την "ερυθρόλευκη" ΚΑΕ για την προσφορά του στην ομάδα της.

Ο νυν γκαρντ της Μπάμπεργκ έχει περίοπτη θέση στην καρδιά των "ερυθρολεύκων", οι οποίοι στην 25η "στροφή" της EuroLeague τον υποδέχτηκαν με τον καλύτερο τρόπο.

"Ηταν συγκινητικό για εμένα. Ήμουν χαρούμενος που επέστρεψα να αγωνιστώ εδώ (σ.σ. στο ΣΕΦ). Ήθελα βοηθήσω την ομάδα μου, αλλά ο Ολυμπιακός είναι πολύ δυνατός. Μείναμε στο παιχνίδι και προσπαθήσαμε, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό", είπε ο Ιταλοαμερικανός γκαρντ, ο οποίος άκουσε ουκ ολίγες φορές το όνομά του να γίνεται σύνθημα στα χείλη των φιλάθλων:

"Ήταν ευλογία. Είμαι πολύ τυχερός για αυτό που έγινε, καθώς είναι κάτι που δεν συμβαίνει συχνά. Η αγάπη είναι αμοιβαία. Με στήριξαν κατά την διάρκεια πολύ δύσκολων στιγμών. Ήθελα να τους ευχαριστήσω για την στήριξη τους όσο ήμουν τραυματίας. Ήταν απίστευτο αυτό που έγινε και δεν το έχω συνειδητοποιήσει".

Επίσης, δεν έκρυψε πως "μου είχε λείψει το να παίζω στο ΣΕΦ. Είναι πολύ όμορφο το να είμαι εδώ. Με τον Ολυμπιακό πήραμε ένα πρωτάθλημα με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο".

Ο Ντάνιελ Χάκετ, όμως, πέρασε και μερικές δύσκολες στιγμές κατά την διάρκεια της θητείας του στον Ολυμπιακό, καθώς "εδώ είχα και τον τραυματισμό μου". Τα "συν", όμως, είνα περισσότερα από τα... πλην: "Είναι ευλογία το να παίζεις μπροστά σε τέτοιους οπαδούς. Εξάλλου μην ξεχνάμε πως η κόρη μου ουσιαστικά γεννήθηκε στην Ελλάδα".

Ο έμπειρος γκαρντ δευτερόλεπτα μετά την βράβευσή του φίλησε το σήμα του Ολυμπιακού στο κέντρο του γηπέδου: " Ήταν μια πράξη ευγνωμοσύνης. Δεν μπορούσα να τους αγκαλιάσω όλους και να ευχαριστήσω κάθε φίλαθλο προσωπικά. Ήθελα να δείξω πόσο εκτιμώ την υποδοχή, τους προέδρους του Ολυμπιακού, το γεγονός ότι με τίμησε η ομάδα, αλλά και την υποστήριξή των φιλάθλων όταν τραυματίστηκα. Εξάλλου εμείς οι Ιταλοί δίνουμε πολλά φιλιά (σ.σ. γέλια)".

Χάκετ: "Για αυτό φίλησα το σήμα του Ολυμπιακού"

Άραγε πόσο κοντινό ή μακρινό είναι το ενδεχόμενο επιστροφής του στον Ολυμπιακό; "Δεν το γνωρίζω. Αυτό που σκέφτομαι είναι το επόμενο παιχνίδι της ομάδας μου και το πώς θα βελτιωθώ. Αυτή την στιγμή σκέφτομαι μόνο την Μπάμπεργκ".

Ο άσος της Μπάμπεργκ, όμως, αναφέρθηκε και στο καθαρό αγωνιστικό κομμάτι και στις δυνατότητες της τέως ομάδας του: " Ο Ολυμπιακός είναι μια ταλαντούχα ομάδα με πολύ βάθος στο ρόστερ. Τώρα επέστρεψε ο Τιλί. Μπορεί να αποδειχθεί παίκτης κλειδί, γιατί ανοίγει το γήπεδο για τους γκαρντ. Ο Μπόμπι Μπράουν μπορεί να ενσωματωθεί πολύ γρήγορα και ο Μπίλι είναι πάντα ο… Μπίλι (σ.σ. Σπανούλης). Ακόμα έχει τον Παπανικολάου και τον Παπαπέτρου. Όλοι οι παίκτες είναι πολύ καλοί. Ο Ολυμπιακός έχει βάθος στο ρόστερ, πρέπει να συνεχίσει δυνατά, αλλά θα χρειαστεί και τύχη. Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να ευχηθώ καλή τύχη".

Ο Ολυμπιακός έχει "αγκαλιάσει" το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της EuroLeague. Μπορεί να φτάσει ως το τέλος του δρόμου και να ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης; "Δεν το ξέρω. Τα τελευταία τρία χρόνια έχει δύο συμμετοχές σε τελικό. Κάντε τα… μαθηματικά. Ο κόουτς ξέρει τι κάνει. Έχει νοοτροπία νικητή, οι παίκτες ακολουθούν το σύστημά του και βελτιώνονται. Ξέρουν πως να παίξουν στις κρίσιμες στιγμές, όπως έχουν αποδείξει πολλές φορές", δήλωσε καταλήγοντας ο Ντάνιελ Χάκετ.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ