EUROLEAGUE

Βοροντσέβιτς: "Το Kill Bill δεν αρκεί!"

Βοροντσέβιτς: "Το Kill Bill δεν αρκεί!"

Ο Αντρέι Βοροντσέβιτς μιλάει στο Euroleague Greece για τους "επικίνδυνους τύπους που φορούν κόκκινα", προσπαθεί να εξηγήσει τι έγινε πέρσι στη Μαδρίτη και αποποιείται τον ρόλο του Σάμιουελ Τζάκσον στο Hateful Eight!

Λάθη κάνουν όλοι. Το δύσκολο είναι να τα κάνεις όταν δεν κοιτάει κανείς. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας φαίνεται πως δοκιμάζει τα όρια της… διαστροφής της στις τελευταίες τρεις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό στα Final Four, κρατώντας όλα τα λάθη για το τέλος!

Μία αλλόκοτη συμμετρία που ξεκίνησε από το χαμένο +19 στην Πόλη, συνεχίστηκε στον ημιτελικό του Λονδίνου και κορυφώθηκε πέρσι στη Μαδρίτη, εκεί όπου η ΤΣΣΚΑ ήταν μπροστά στο σκορ με 61-52 στο 36' και ο Βασίλης Σπανούλης μετρούσε 0/11 σουτ πριν ολοκληρωθεί ακόμα ένα comeback.

Οι Ρώσοι υποδέχονται απόψε (12/2, 19:45) τους Πειραιώτες στην Megasport Arena και ο Αντρέι Βοροντσέβιτς μιλάει στο Euroleague Greece για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό του "refuse to lose" και την πίεση που δεν αποτελεί δικαιολογία. Παράλληλα αναφέρθηκε στο πλάνο του Πάμπλο Λάσο στον τελικό της Μαδρίτης: Το Kill Bill !

- Η ΤΣΣΚΑ ξεκίνησε την προώθηση των εισιτηρίων για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Twitter, παρουσιάζοντας τον Σπανούλη και τον Πρίντεζη σαν καταζητούμενους! Νιώθετε κάπως εκεί στη Μόσχα σαν τον Σάμιουελ Τζάκσον και τον Κερτ Ράσελ στο Hateful Eight;

"Όχι φυσικά (γέλια)! Ήταν μια πολύ-πολύ έξυπνη και όμορφη κίνηση ωστόσο δεν είμαστε ήρωες ταινίας. Έχουμε παίξει πολλές φορές ως αντίπαλοι στην Euroleague. Είναι ένα… φιλμ, λοιπόν, που ο κόσμος θα δει σε επανάληψη. O προπονητής και οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι όλοι τους επικίνδυνοι! Ο Πρίντεζης, ο Σπανούλης και όλοι οι τύποι που φορούν κόκκινα! Μιλάμε για σπουδαίους παίκτες και πρέπει να παλέψουμε απέναντι σε μια σκληρή ομάδα".

- Αγωνίζεσαι στην Euroleague με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας από το 2006-07. Ποια είναι, λοιπόν, η καλύτερη και η χειρότερη ανάμνησή σου όλα αυτά τα χρόνια στη διοργάνωση;

"Έχω ζήσει πολλά πράγματα με την ΤΣΣΚΑ και ελπίζω να συνεχίσω να το κάνω για αρκετά χρόνια ακόμα. Η καλύτερη στιγμή ήταν, αναμφίβολα, ο τίτλος της Euroleague το 2008. Ήταν η τέλεια χρονιά για την ΤΣΣΚΑ αφού κατέκτησε όλους τους τίτλους στη Ρωσία! Πρωτάθλημα, κύπελλο και την VTB United League! Μπορώ να πω ότι κάθε μέρα σε αυτόν τον οργανισμό είναι διαφορετική. Tώρα σε ό,τι αφορά τις κακές στιγμές, είναι εκείνες οι ήττες στα Final Four. Οι άσχημες στιγμές για όλους στο κλαμπ... Τους προπονητές, τους φιλάθλους, τη διοίκηση κι εμάς τους ίδιους. Όταν φτάνεις ως το τέλος της διαδρομής αλλά κάτι λείπει στο τέλος".

- Κάθε χρόνο η ΤΣΣΚΑ Μόσχας λογίζεται ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για να κατακτήσει τον τίτλο της Euroleague. Πόση πίεση επιτρέπεις στον εαυτό σου να αντέξει;

"Δεν μπορώ να πω ότι η ομάδα λυγίζει από αυτή την πίεση που αναφέρεις. Οι παίκτες που έρχονται στην ΤΣΣΚΑ ξέρουν καλά τις απαιτήσεις, γνωρίζουν για ποια χρώματα αγωνίζονται και τι εκπροσωπούν. Οι απαιτήσεις είναι τεράστιες όμως είμαστε επαγγελματίες".

- Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει άλλη επιλογή πέρα από τη νίκη, έπειτα από τις ήττες από τη Ζάλγκιρις και την Μπάμπεργκ, τον κάνει πιο επικίνδυνο; Από τη στιγμή, μάλιστα, που έχετε διαπιστώσει ότι είναι μια ομάδα που αρνείται να παραδοθεί.

"Δεν έχει σημασία αν ο Ολυμπιακός κερδίζει ή χάνει! Δεν έχει καμία σημασία! Ό,τι και να γίνει, αυτή η ομάδα έχει μάθε να παίζει πάντα σκληρά ως τη λήξη. Θα παίζει καλά, με τους σπουδαίους παίκτες και τον εξαιρετικό προπονητή που διαθέτει. Σίγουρα θα προσπαθήσει να μας κερδίσει όπως όλες οι ομάδες στην Euroleague. Στο τέλος θα επιβιώσει ο πιο δυνατός, αγωνιστικά και πνευματικά".

Βοροντσέβιτς: "Το Kill Bill δεν αρκεί!"


O Oλυμπιακός αποδείχτηκε αξεπέραστο εμπόδιο για τους Βοροντσέβιτς και Κιριλένκο στον ημιτελικό της Μαδρίτης

- Σε οργανισμούς όπως η ΤΣΣΚΑ, ο Ολυμπιακός, η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ και η Μακάμπι, η λέξη πίεση μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν δικαιολογία;

"Όταν είσαι επαγγελματίας, πρέπει να βγεις εκεί έξω και να κάνεις αυτό για το οποίο πληρώνεσαι. Πρέπει να είσαι… ψυχρός, να μην επηρεάζεσαι από άλλες καταστάσεις και να δίνεις τα πάντα. Στην περίπτωσή μας και σε ό,τι αφορά την ΤΣΣΚΑ, πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να κάνουμε αυτά που πρέπει για να κατακτήσουμε το τρόπαιο στο τέλος".

- Έπειτα από την τελευταία σας συνάντηση με τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό της Μαδρίτης, είχες την ευκαιρία να σκεφτείς με καθαρό μυαλό τι έγινε σε εκείνα τα τελευταία 7 λεπτά του αγώνα. Τελικά, τι έφταιξε για την ΤΣΣΚΑ;

"Αυτό που κατάλαβα είναι ότι έπρεπε να παλεύουμε σε κάθε εκατοστό του γηπέδου για κάθε μπάλα, για κάθε ριμπάουντ, για όλα! Σίγουρα παίζει ρόλο το αν θα είσαι σε καλή ή σε κακή βραδιά όμως μιλάμε για ένα Final Four. Έπρεπε να ήμασταν συγκεντρωμένοι σε κάθε απλό δευτερόλεπτο, σε κάθε παιχνίδι. Αν χαλαρώσεις, ο αντίπαλός σου σε σκοτώνει".

- Αν είχες την ευκαιρία να αλλάξεις κάτι σε εκείνο το παιχνίδι, τι θα ήταν αυτό;

"Δύσκολη ερώτηση. Πλέον δεν μπορώ να αλλάξω κάτι. Το μόνο που μπορώ να αλλάξω είναι οι σκέψεις μου, να το ξεχάσω και να προχωρήσω. Βιώσαμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Μια κατάσταση που θα θυμάμαι για πολλά χρόνια ωστόσο δεν μπορώ να κάνω κάτι σήμερα ή αύριο για αυτό που έγινε. Έχουμε μπροστά μας ένα διαφορετικό παιχνίδι".

- Ο Πάμπλο Λάσο έδωσε την εξής συμβουλή πριν από τον περσινό τελικό στη Μαδρίτη: Kill Bill! Εσείς τι πρέπει να κάνετε το βράδυ της Παρασκευής στη Μόσχα; Το να… σκοτώσετε τον Σπανούλη είναι αρκετό;

"Αρχικά πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και συγκεντρωμένοι. Να καταλάβουμε τι έχουμε μπροστά μας και να συνειδητοποιήσουμε ότι ο αγώνας της Παρασκευής είναι πολύ δύσκολος. Ο Ολυμπιακός είναι ένας επικίνδυνος αντίπαλος και το έχουμε καταλάβει. Το κλειδί θα είναι η άμυνα. Όχι μόνο στον Σπανούλη αλλά σε όλους τους παίκτες του Ολυμπιακού. Επομένως, το… Kill Bill δεν αρκεί".

Twitter @Giannis_Stavr

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ