EUROLEAGUE

Βαλένθια - Ολυμπιακός: Με Σπανούλη για το 8-2

Βαλένθια - Ολυμπιακός: Με Σπανούλη για το 8-2
EUROKINISSI

Με τον Βασίλη Σπανούλη να επιστρέφει στη δράση, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα της πρωταθλήτριας Ισπανίας, Βαλένθια (21:30), στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της EuroLeague.

Αυτή την εβδομάδα ολοκληρώνεται το 1/3 της regular season της EuroLeague για την αγωνιστική περίοδο 2017-18. Ο Ολυμπιακός μετά από 9 αγωνιστικές βρίσκεται στην 1η θέση -μαζί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας- με ρεκόρ 7-2 και το βράδυ της Πέμπτης (30/11, 21:30, Novasports 2, Live Blog από το Sport24.gr) δοκιμάζεται στην έδρα της Βαλένθια.

Οι πρωταθλητές Ισπανίας επέστρεψαν φέτος στη EuroLeague, ξεκίνησαν αρκετά θετικά την πορεία τους, ωστόσο έρχονται από 5 σερί ήττες στη διοργάνωση και πλέον έχουν υποχωρήσει στο 3-6. Μεγάλο ρόλο στις ήττες της Βαλένθια έχουν παίξει κι οι τραυματισμοί που αντιμετωπίζει ο Τσους Βιντορέτα. Συγκεκριμένα, από την αρχή της χρονιάς έχει τεθεί νοκ άουτ ο Γουίλιαμς (σέντερ), ενώ στα πιτς βρίσκεται κι ο Ντιό (γκαρντ).

Εκτός από τους παραπάνω, εκτός "μάχης" ενόψει Ολυμπιακού βρίσκονται ακόμα οι Αμπάλδε (φόργουορντ) και Ντούμπλιεβιτς (φόργουορντ/σέντερ), με την απουσία του δεύτερου να κρίνεται εξαιρετικά σημαντική . Αντίθετα, επιστρέφει ο Ράφα Μαρτίνεθ (γκαρντ) που δεν έπαιξε στο ματς με τη Μπάμπεργκ την προηγούμενη εβδομάδα.

Από την άλλη, στον Ολυμπιακό άπαντες χαμογελούν για την επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος είναι έτοιμος για την πρώτη του συμμετοχή στη φετινή EuroLeague (σ.σ. δεύτερη επίσημη φέτος, μετά τον προημιτελικό του Κυπέλλου με τον ΓΣΛ τον περασμένο Οκτώβριο), ωστόσο ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν θα έχει στη διάθεση του τους τραυματίες Μάντζαρη και Αγραβάνη.

Από τα κεντρικά πρόσωπα της αναμέτρησης θα είναι ο Έρικ Γκριν, ο οποίος πέρυσι έπαιξε για λογαριασμό των "ερυθρόλευκων", ενώ όσον αφορά την πρόσφατη παράδοση του συγκεκριμένου ζευγαριού, ο Ολυμπιακός έχει 5-1 από το 2000, και 3-0 εκτός έδρας. Πιο πρόσφατο "διπλό" αυτό στις 16 Οκτωβρίου του 2014 με 71-68, με τον Μίλαν Τόμιτς στη θέση του head coach, λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η θητεία του Γιάννη Σφαιρόπουλου στον "ερυθρόλευκο" πάγκο.

EUROLEAGUE - 10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Πέμπτη 30/11

19:00 Χίμκι - Μπάμπεργκ

19:30 Εφές - Μιλάνο

21:05 Μακάμπι - Ζαλγκίρις

21:30 Βαλένθια - Ολυμπιακός

21:30 Μπασκόνια - Φενέρμπαχτσε

Παρασκευή 01/12

19:00 ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μπαρτσελόνα

21:00 Παναθηναϊκός - Ουνικάχα

22:00 Ρεάλ Μαδρίτης - Ερυθρός Αστέρας

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΗΣ EUROLEAGUE ΕΔΩ

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ