EUROLEAGUE

Τζαμέλ ΜακΛίν: Εμφάνιση καριέρας (κι ας μην το δείχνουν οι αριθμοί)

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÁÑÌÁÍÉ ÌÉËÁÍÏ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / ARMANI MILANO - OLYMPIAKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÁÑÌÁÍÉ ÌÉËÁÍÏ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / ARMANI MILANO - OLYMPIAKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τζαμέλ ΜακΛίν δεν έκανε χθες βράδυ ρεκόρ καριέρας του σε πόντους και αξιολόγηση. Και όμως, η εμφάνισή του απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ήταν καλύτερη από εκείνη που του έδωσε το 2015 career-high σε αυτές τις δυο κατηγορίες.

Υπάρχουν δυο κατηγορίες ανθρώπων: Αυτοί που λατρεύουν τα στατιστικά και στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό σε αυτά για να κρίνουν έναν αθλητή και εκείνοι που δεν ενδιαφέρονται ούτε στο ελάχιστο για αριθμούς, ποσοστά, επιδόσεις και ρεκόρ. Υπάρχουν αυτοί που λένε πως τα νούμερα δείχνουν πάντα την αλήθεια και εκείνοι που υποστηρίζουν πως τα stats είναι ο καλύτερος τρόπος για να πει κάποιος ψέματα.

Και οι δυο δίκιο έχουν.

Ο Τζαμέλ ΜακΛίν, πάντως, ίσως είναι προβληματισμένος από το γεγονός ότι χθες βράδυ δεν κατάφερε να κάνει ρεκόρ καριέρας στη EuroLeague σε πόντους και αξιολόγηση. Μπορεί να έγραψε ατομικό ρεκόρ με 12 ριμπάουντ, όμως του έλειψαν δυο πόντοι και επτά μονάδες στο ranking για να τελειώσει τη βραδιά με... τριπλό "παράσημο". Και όμως, αν δει κανείς το ματς στο οποίο είχε γράψει τις δυο καλύτερες ατομικές του επιδόσεις και το συγκρίνει με την εμφάνισή του απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, θα δει πως χθες βράδυ ο Αμερικανός ήταν καλύτερος από εκείνη τη νύχτα της 26ης Νοεμβρίου του 2015.

Σε εκείνο το παιχνίδι της Αρμάνι Μιλάνο με την Αναντολού Εφές (88-84 το τελικό σκορ), ο ΜακΛίν είχε παίξει 28 λεπτά για να σκοράρει 26 πόντους με 9/10 δίποντα και 8/11 βολές, να μαζέψει πέντε ριμπάουντ, να μοιράσει δυο ασίστ, να κλέψει μία μπάλα και να κερδίσει εννέα φάουλ από τους αντιπάλους τους, τον Ντέρικ Μπράουν, τον Ντάριο Σάριτς, τον Μπράιαντ Ντάνστον και τον Άλεξ Τάιους. Η αξιολόγησή του έφτασε τις 36 μονάδες και η ομάδα του πήρε τη νίκη.

Χθες βράδυ ο Αμερικανός έπαιξε 25 λεπτά, σκόραρε 25 πόντους με 10/14 δίποντα και 5/10 βολές, μάζεψε 12 ριμπάουντ, έκλεψε δύο μπάλες και κέρδισε επτά φάουλ από τους αντιπάλους του. Ο Κάιλ Χάινς, ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς της Ευρώπης, δεν κατάφερε να τον περιορίσει και ο Τζαμέλ ΜακΛίν πραγματοποίησε την πιθανότατα κορυφαία εμφάνιση της καριέρας του στη EuroLeague. Κι ας μην το δείχνουν οι αριθμοί του κι ας μην έκανε career-highs σε πόντους και αξιολόγηση.

Τι ενώνει τις δυο βραδιές;

Τόσο τότε, στην 7η αγωνιστική της σεζόν 2015/16, όσο και χθες βράδυ, στη 13η αγωνιστική της σεζόν 2017/18, ο Αμερικανός πήρε το βραβείο του Πολυτιμότερου Παίκτη. Απλώς χθες το μοιράστηκε με τον Αλεξέι Σβεντ ...

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ