EUROLEAGUE

Το ραντεβού της συσπείρωσης με πρωτοβουλία του Σπανούλη

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / ANADOLU EFES - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / ANADOLU EFES - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Την παραμονή του ματς, ύστερα από πρωτοβουλία του Βασίλη Σπανούλη, μαζεύτηκαν όλοι οι παίκτες σε ένα δωμάτιο και συζήτησαν μεταξύ τους. Αποτέλεσμα; Η ομάδα να παρουσιαστεί συσπειρωμένη, βγάζοντας πάθος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: Νότης Ψιλόπουλος

Όποιος είχε την δυνατότητα να παρακολουθήσει από κοντά την αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στην Εφές, για το τέταρτο ματς των playoffs της EuroLeague, μπορούσε να αντιληφθεί την συσπείρωση, αλλά και την ενότητα που υπήρχε στην ομάδα του Πειραιά. Έλληνες και ξένοι ήταν μία γροθιά, βγάζοντας πάθος τόσο όσοι βρισκόντουσαν στο παρκέ, όσο και εκείνοι που ήταν στον πάγκο.

Το γεγονός αυτό όμως έχει εξήγηση. Την παραμονή της αναμέτρησης, ύστερα από πρωτοβουλία του Βασίλη Σπανούλη, οι παίκτες του Ολυμπιακού μαζεύτηκαν σε ένα δωμάτιο και συζήτησαν μεταξύ τους. Ο καθένας έκανε την αυτοκριτική του, ανέλαβε τις ευθύνες του και άπαντες (Έλληνες και ξένοι) εμπέδωσαν για τα καλά πως πρόκειται για έναν "τελικό", αλλά και για ένα ματς το οποίο δεν πρέπει να χαθεί, καθώς αυτή η περήφανη ομάδα έχει μάθει να βρίσκεται στην ελίτ της Ευρώπης.

Πιο σκληροί και αποφασισμένοι

Οι Πειραιώτες κουβέντιασαν τα λάθη τους, είδαν σε video το τρίτο ματς της σειράς και αυτό που τόνισαν ήταν πως θα πρέπει να παρουσιαστούν περισσότερο σκληροί και αποφασισμένοι μέσα στο παρκέ, μπαίνοντας δυνατά σε κάθε μάχη για την διεκδίκηση της μπάλας, δίνοντας ο καθένας τον καλύτερο του εαυτό σε άμυνα και επίθεση. Ύστερα από αυτή την συζήτηση, ο κάθε παίκτης ένιωσε σημαντικός και απαραίτητος.

Ειπώθηκαν λόγια και κουβέντες οι οποίες εμψύχωσαν όλους τους παίκτες του Ολυμπιακού, δημιουργώντας κίνητρα για τον καθένα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δούμε στον αγώνα μία ομάδα που ήταν συσπειρωμένη και ενωμένη, σαν μία... γροθιά, βγάζοντας αστείρευτο πάθος και αποφασιστικότητα στο παρκέ. Ο κάθε παίκτης έδωσε το κάτι παραπάνω, όπως οι Πάτρικ Γιανγκ και Δημήτρης Αγραβάνης, οι οποίοι συνείσφεραν αρκετά και στις δύο πλευρές του παρκέ, δύο αθλητές που είχαν μικρότερο ρόλο στο ροτέισον στα προηγούμενα παιχνίδια.

Μία αρχηγική κίνηση από τον Βασίλη Σπανούλη, η οποία τόνωσε το ηθικό, αλλά και την ψυχολογία των παικτών, με τους "ερυθρόλευκους" να μεταμορφώνονται προς το καλύτερο σε σύγκριση με την νωθρότητα του τρίτου αγώνα, φτάνοντας στο τέλος στο πολυπόθητο break, το οποίο τους κράτησε ζωντανούς στο κυνήγι της πρόκρισης για το Final Four.

Η κραυγή και οι γροθιές Σφαιρόπουλου

Σε αυτό το πνεύμα όμως ήταν και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα, με τον Ολυμπιακό να έχει ένα ξεκάθαρο προβάδισμα και να έχει εξασφαλίσει το break, ο προπονητής των "ερυθρολεύκων" ξέσπασε: όντας χαρούμενος από το αποτέλεσμα, γύρισε με πάθος στον πάγκο της ομάδας του και έβγαλε μία δυνατή κραυγή, σφίγγοντας με δύναμη τις γροθιές του, με τα μάτια του να... αστράφτουν από ικανοποίηση, αλλά και από ανακούφιση. Ο συνήθως συγκρατημένος κόουτς των Πειραιωτών, εξωτερίκευσε την ένταση που βίωσε σε ολόκληρο το παιχνίδι. Ένα ακόμη "διπλό" για τον ίδιο σε playoffs, ύστερα από εκείνο προ διετίας στην Βαρκελώνη.

Το κάλεσμα του Παπανικολάου στο ημίχρονο

Χαρακτηριστική και η εικόνα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τους Πειραιώτες να βρίσκονται πίσω στο σκορ. Καθώς οι παίκτες του Ολυμπιακού προχωρούσαν προς τα αποδυτήρια, με τις εξέδρες να... κοχλάζουν και τους "ερυθρόλευκους" να δέχονται αποδοκιμασίες, ο Κώστας Παπανικολάου φώναξε στους συμπαίκτες του, τους μάζεψε στο κέντρο του γηπέδου, τους αγκάλιασε και τους μίλησε για περίπου ένα λεπτό, όπως θα δείτε στην χαρακτηριστική φωτογραφία παρακάτω. Κάπως έτσι δόθηκε το σύνθημα στο δεύτερο ημίχρονο, με τους πρωταθλητές Ελλάδας να πατούν... γκάζι, να φτάνουν το break και να στέλνουν την σειρά σε πέμπτο ματς, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά την περίφημη αυταπάρνηση τους, αλλά και το γεγονός πως είναι πολύ σκληροί για να πεθάνουν.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / ANADOLU EFES - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / ANADOLU EFES - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS
TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ