EUROLEAGUE

Το "παράθυρο", το timing, τα ρεπό και ο Σπανούλης

Το "παράθυρο", το timing, τα ρεπό και ο Σπανούλης
EUROKINISSI

Το πρώτο "παράθυρο" της FIBA βοήθησε τον Ολυμπιακό, που χρησιμοποίησε το timing για να ξεκουράσει τον Μάντζαρη και να ρίξει τον Βασίλη Σπανούλη στα βαθιά. Πότε; Το βράδυ της Πέμπτης στη Βαλένθια.

Από τις 4 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα, πέρασαν επτά εβδομάδες. Από το ματς Κυπέλλου με τον Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας μέχρι σήμερα, πέρασαν σχεδόν δυο μήνες. Δυο μήνες δύσκολοι, γεμάτοι πόνο, αμφιβολίες, εκνευρισμό. Ο Βασίλης Σπανούλης έπρεπε να μείνει εκτός δράσης για να ξεκουράσει το γόνατό του (ταλαιπωρήθηκε από οστεοχονδρίτιδα κνημιαίου κυρτώματος), έμεινε στον στενάχωρο ρόλο του θεατή, ενδεχομένως και να "πλήρωσε" το εντατικό πρόγραμμα που ακολούθησε από τις αρχές Αυγούστου για να προετοιμάσει το κορμί του για ακόμα μία σεζόν γεμάτη απαιτήσεις πρωταθλητισμού.

Τα δύσκολα πέρασαν και ο 35χρονος γκαρντ του Ολυμπιακού είναι πλέον έτοιμος να ηγηθεί ξανά της ομάδας του, αρχής γενομένης από το αυριανό ματς με τη Βαλένθια για τη 10η αγωνιστική της EuroLeague 2017/18.

Το timing είναι ιδανικό για τον Σπανούλη. Είναι όμως καλό και για τους Πειραιώτες, που "χρησιμοποίησαν" σοφά το πρώτο "παράθυρο" της FIBA για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019. Κράτησαν τους διεθνείς στον Πειραιά και δούλεψαν με στόχο να κρύψουν τα προβλήματά τους. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης που είχε τραυματίσει το πέλμα του στο παιχνίδι πρωταθλήματος με την Κύμη θα ξεκουραστεί για μερικές μέρες, ώστε το πόδι του να ανασάνει. Δεν μπορούσε να αποθεραπευτεί όσο αγωνιζόταν με ενέσεις. Τώρα που ο Σπανούλης επιστρέψει και ο Ρόμπερτς έχει προσαρμοστεί στο σύνολο, θα πάρει κι αυτός τα μαζεμένα... ρεπό του για να γυρίσει πιο δυνατός.

Ο "Kill-Bill" ανέβασε τις τελευταίες μέρες στροφές και προπονήθηκε με μεγάλη ένταση. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δήλωσε πως είναι έτοιμος να τον ρίξει στη μάχη, θα του δώσει αύριο βράδυ θέση στη βασική πεντάδα, όμως είναι σίγουρο ότι θα προσέξει ιδιαιτέρως τα λεπτά του. Δεν θα δούμε τον Σπανούλη να παίζει μεγάλα διαστήματα, δύσκολα θα τον δούμε να μένει στο παρκέ για περισσότερα από 17-18 λεπτά. Ο Ρόμπερτς και ο Στρέλνιεκς θα τραβήξουν το περισσότερο κουπί, είναι εξαιρετικά φορμαρισμένοι και μπορούν να αναλάβουν πρωταγωνιστικό ρόλο μέχρι ο αρχηγός τους να βρει τα πατήματά του κι ο Μάντζαρης να επιστρέψει υγιής.

Κανείς δεν περιμένει από τον Σπανούλη να πατήσει παρκέ και να πετάει φωτιές από το πρώτο δευτερόλεπτο. Θα χρειαστεί καιρό για να ανακτήσει τον ρυθμό του, όμως η δεδομένη ποιότητα και η ανεκτίμητης αξίας εμπειρία τους θα τον βοηθήσουν να δώσει ποιοτικά λεπτά στον Ολυμπιακό, ξαναλέμε στο πλευρό των Ρόμπερτς - Στρέλνιεκς που είναι πιο έτοιμοι από εκείνον. Οι Πειραιώτες έμαθαν να ζουν χωρίς τον κορυφαίο τους παίκτη, έμαθαν και να κερδίζουν χωρίς εκείνον. Ίσως αυτό να είναι το μεγαλύτερο κέρδος της μέχρι τώρα φετινής τους πορείας, καθώς ο Σπανούλης έρχεται να μπει σε ένα έτοιμο σύνολο για να το ανεβάσει επίπεδο, δεν έρχεται ως Μεσσίας σε μια ομάδα που προσπαθεί να ορθοποδήσει.

Το αυριανό (21:30) ματς με τη Βαλένθια που έχει ρεκόρ 3-6 και προέρχεται από πέντε σερί ήττες (Φενέρμπαχτσε, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αρμάνι Μιλάνο, Μπαρτσελόνα, Μπάμπεργκ) θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον. Ο Ολυμπιακός θα παίξει σε μια δύσκολη έδρα απέναντι σε μια ομάδα που "καίγεται" για νίκες και θα έχει για πρώτη φορά φέτος τον αρχηγό του ετοιμοπόλεμο. Ναι, ο Σπανούλης έπαιξε και στο ματς με τον ΓΣΛ , όμως αυτό θα είναι το "κανονικό" του ντεμπούτο στη φετινή σεζόν.

* Εκτός του Μάντζαρη, εκτός αγώνα θα μείνει αύριο και ο Δημήτρης Αγραβάνης που είχε τραυματίσει το γόνατό του στο εντός έδρας ματς με τον Ερυθρό Αστέρα.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ