EUROLEAGUE

Το όνειρο του "Papi" και ο Ολυμπιακός

Το όνειρο του "Papi" και ο Ολυμπιακός
INTIME SPORTS

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησε στην Euroleague TV για το "όνειρο της παρουσίας στον Ολυμπιακό", τονίζοντας πως δεν ήταν εύκολο να πει "όχι" στους "ερυθρόλευκους", το καλοκαίρι του 2013.

Ένα περίπου μήνα μετά τα γενέθλιά του (γεννημένος στις 30.3.1994), ο Ιωάννης Παπαπέτρου πανηγύρισε την παρθενική του πρόκριση σε Final Four. Ως μέλος του Ολυμπιακού θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε Final Four, αφού πέρσι δεν τα κατάφερε. Όπως είναι λογικό, πρόκειται για εμπειρία ζωής αυτό που θα βιώσει στη Μαδρίτη, σε δύο εβδομάδες.

Πριν φτάσει βέβαια στο σημείο των πανηγυρισμών, πέρασε αρκετές ημέρες στο γυμναστήριο και το φυσικοθεραπευτήριο, προσπαθώντας να αφήσει πίσω τους τραυματισμούς που τον "πλήγωσαν" τους τελευταίους μήνες. Από το καλοκαίρι του 2014 και για έξι περίπου μήνες, το μόνο που έκανε ήταν υπομονή.

" Ήταν πολύ δύσκολη περίοδος, ίσως η πιο δύσκολη απ όλες. Λέω όμως πως ο Θεός έχει ένα σχέδιο. Έχω αφήσει πίσω μου όλα τα προβλήματα και κοιτάζω μόνο το μέλλον", τόνισε ο "Papi". Πλέον όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, με τον ίδιο να περιμένει πως και πως το Final Four.

Βέβαια, αν δει κανείς την πορεία του στην Euroleague την τελευταία διετία, θα παρατηρήσει πως έχει παίξει ήδη εννιά φορές σε αγώνες των playoffs. " Ως παίκτης, για τέτοια παιχνίδια ζεις. Για τα μεγάλα γήπεδα, τον πολύ κόσμο και τους σπουδαίους αγώνες. Γι αυτό πάντα θες να κάνεις ένα βήμα μπροστά και να βοηθήσεις την ομάδα σου", επεσήμανε, πριν πει ότι " προσπαθώ να κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίσει. Αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι, να συμμετέχεις. Όντας μέλος ενός τόσο μεγάλου συλλόγου, όπως ο Ολυμπιακός, ξέρω πως η νίκη είναι πολύ σημαντική. Θέλω να κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει".

Τι τον συνδέει με τον Σάσα Κάουν

Στα ημιτελικά του Final Four, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ. Κι ο Ιωάννης Παπαπέτρου τον Σάσα Κάουν. Οι δυο τους δεν αγωνίζονται βέβαια στην ίδια θέση, αλλά θα έχουν την ευκαιρία να τα πουν για όσα έζησαν στην Florida Air Academy. Βλέπετε, αμφότεροι πήγαν σχολείο στη Φλόριντα, σε διαφορετικές περιόδους βεβαίως.

Και τώρα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν με φόντο την πρόκριση στον τελικό. " Πήγαμε στο ίδιο Γυμνάσιο. Αφήσαμε τη χώρα μας πολύ μικροί, για να πάμε να σπουδάσουμε στις ΗΠΑ. Νιώθω ότι όλα είναι θέμα επιλογών. Ήταν απλά μία σύμπτωση", σχολίασε ο 21χρονος φόργουορντ, πριν αναφερθεί στο καλοκαίρι του 2013 και την απόφασή του να εγκαταλείψει το Texas, για λογαριασμό των "ερυθρολεύκων:

" Ήταν ένα όνειρο να παίξω για τον Ολυμπιακό. Το καλοκαίρι που ήρθα στην ομάδα, ο Ολυμπιακός είχε κατακτήσει back to back την Euroleague. Ένιωσα ότι είχα μια μεγάλη ευκαιρία. Ήταν κάτι που δεν μπορούσα να αρνηθώ".

Πριν ολοκληρώσει αυτά που είχε να πει, αναφέρθηκε στα της Μαδρίτης. Εκεί όπου ο Ολυμπιακός θέλει να κατακτήσει το τρόπαιο της Euroleague για τρίτη φορά την τελευταία τετραετία. Αυτό που είχε να σχολιάσει επί τούτου ήταν ότι " από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο στην ομάδα, ονειρευόμαστε να φέρουμε τον Ολυμπιακό πίσω στην κορυφή της Ευρώπης. Αυτός είναι ο στόχος όλων και γι αυτό δουλεύουμε καθημερινά στο γήπεδο".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ