EUROLEAGUE

Το limit up του Παπανικολάου

Το limit up του Παπανικολάου
EUROKINISSI

Ο Βασίλης Σπανούλης στη νίκη του Ολυμπιακού επί της Βαλένθια ήταν απολαυστικός και το... πρόσταγμά του ακολούθησε και ο Κώστας Παπανικολάου.

Η νίκη του Ολυμπιακού επί της Βαλένθια στην 23η "στροφή" της EuroLeague είχε έναν αδιαμφισβήτητο πρωταγωνιστή, τον Βασίλη Σπανούλη , αλλά "παρών" φώναξαν και οι Νίκολα Μιλουτίνοβ και Κώστας Παπανικολάου που ακολούθησαν σε απόδοση τον αρχηγό τους.

Ο Σέρβος σέντερ, παρά το γεγονός πως είχε αντιμετωπίσει προβλήματα απέναντι στους αθλητικούς ψηλούς της ΑΕΚ, είχε διασωθεί από το... ερυθρόλευκο ναυάγιο στο Ηράκλειο , ενώ ο Έλληνας φόργουορντ απέναντι στην πρωταθλήτρια Ισπανίας έδειξε πως άφησε πίσω του την άσχημη εμφάνιση που πραγματοποίησε στον τελικό του Κυπέλλου και το πρόσημό του ήταν και πάλι θετικό. Ο "Παπ" άλλωστε αποτελεί έναν από τους πιο σταθερούς παίκτες της ομάδας του και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι συγκεντρώνει 11,6 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης της EuroLeague και είναι στην 3η θέση της σχετικής "ερυθρόλευκης" λίστας πίσω από τους Γιώργο Πρίντεζη (13,9 ) και Νίκολα Μιλουτίνοβ (12,7).

Η απώλεια του Κυπέλλου Ελλάδας στοίχισε στους "ερυθρόλευκους" και ο χρόνος μετά την ήττα τους από την ΑΕΚ κύλησε - ίσως και βασανιστικά - αργά. "Παλεύουμε, προσπαθούμε και στα άσχημα αποτελέσματα δεν στεναχωριέται μόνο ο κόσμος. Χάνουμε τον ύπνο μας τα βράδια, καθόμαστε στα δωμάτια και συζητάμε για να μπορέσουμε από την επόμενη ημέρα να ξεκινήσουμε από την αρχή και να φτάσουμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα", παραδέχθηκε ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος απέναντι στην Βαλένθια βγήκε και πάλι μπροστά.

Ο διεθνής φόργουορντ σημείωσε 11 πόντους (4/5 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 0/2 βολές), πήρε 10 ριμπάουντ πραγματοποιώντας το δεύτερο νταμπλ - νταμπλ της καριέρας του, έκανε 1 τάπα, υπέπεσε σε 2 λάθη και κι έδωσε σημαντικές λύσεις στο μαρκάρισμα των Έρικ Γκριν και Φερνάντο Σαν Εμετέριο. Άραγε ένιωσε... χρέος απέναντι στον αρχηγό του; "Χρέος; Γιατί; Όλα τα παιδιά δουλεύουμε για το καλύτερο και σε κάθε παιχνίδι υπάρχει διαφορετικός πρωταγωνιστής. Όταν η ομάδα χάνει, η ήττα είναι για όλους. Δεν πιστεύω πως ο Βασίλης ή ο κάθε Βασίλης έπειτα από μία ήττα θα πει πως «έπαιξα εγώ καλά και κανένας άλλος». Η ομάδα μας δεν έχει μάθει να λειτουργεί έτσι. Όταν χάνει, χάνουμε όλοι και όταν κερδίζει, κερδίζουμε όλοι", ανέφερε, αλλά δεν παρέλειψε να τονίσει και την εξαιρετική εμφάνιση του V-Span...

Το limit up του Παπανικολάου
EUROKINISSI

"Ο Βασίλης έγινε ξανά 17 χρονών", είπε αστειευόμενος και πρόσθεσε πως "όσοι τον βλέπουν καθημερινά δεν εκπλήσσονται. Ο Βασίλης δουλεύει πάρα πολύ. Ο κόσμος βλέπει την εικόνα μόνο μέσα στον αγώνα και βιάζεται να βγάλει συμπεράσματα. Για πολλούς παίκτες μπορεί να μην είναι αντιπροσωπευτική. Ο Βασίλης έχει δείξει πάρα πολλές φορές την αξία του. Ήταν εδώ, μας βοήθησε και πήραμε τη νίκη".

Ο Βασίλης Σπανούλης αποτελεί τον ηγέτη του Ολυμπιακού, αλλά ένα από τα μεγάλα... όπλα των "ερυθρόλευκων" είναι και η άμυνά τους. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου απέναντι στη Βαλένθια για 30' λεπτά - εξαιρείται η δεύτερη περίοδος που οι Ισπανοί σημείωσαν 28 πόντους - έδειξε την γνωστή προσήλωση στην πίσω πλευρά του παρκέ. "Η άμυνά μας ήταν αυτή που μας βοήθησε. Αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθούμε σε κάθε παιχνίδι. Πρέπει να ξεκινάμε από την άμυνά μας". Αυτό μάλιστα είναι ένα κομμάτι του παιχνιδιού που ο Κώστας Παπανικολάου ειδικεύεται, καθώς συνηθίζει να αναλαμβάνει να περιορίσει τα... βαριά όπλα της αντίπαλης ομάδας του Ολυμπιακού.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ