EUROLEAGUE

Το ''hack-a-Strelnieks'' δεν θα το δούμε ποτέ!

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - REAL MADRID / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - REAL MADRID / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ακούγεται απίστευτο, μα είναι πέρα για πέρα αληθινό. Ο Γιάνις Στρέλνιεκς δεν έχει αστοχήσει σε βολή από τις 25 Ιανουαρίου κι έπειτα!

Στα 28 του χρόνια, ο Γιάνις Στρέλνιεκς παίζει για μόλις τέταρτη σεζόν στη EuroLeague. Ένα χρόνο στο Κίεβο με τη φανέλα της Μπουντιβέλνικ, δυο χρόνια στη Γερμανία με τη φανέλα της Μπάμπεργκ και φέτος στα μέρη μας, ο Λετονός έχει αφήσει πίσω του τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και βρίσκεται στο κυνήγι του Νάντο Ντε Κολό στη λίστα με τους πιο αποτελεσματικούς σουτέρ ελευθέρων βολών στην ιστορία της EuroLeague.

Με τον Ντε Κολό στο 93.62% (484/517), ο Στρέλνιεκς δεν βρίσκεται και πολύ μακριά του. Με τις 6/6 που είχε απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης ανέβασε το δικό του ποσοστό στο 92.98% (106/114), με του Γιασικεβίτσιους στο 92.26% (548/594), ποσοστό που φυσικά δεν μπορεί να αλλάξει μιας και μιλάμε για παλαίμαχο μπασκετμπολίστα.

Ο παίκτης του Ολυμπιακού έχει 21/21 στη φετινή EuroLeague και άλλες 12/12 στη Stoiximan.gr Basket League, ενώ στο Κύπελλο μετρά 6/6. Στο σύνολο, έχει 35/35 στη διάρκεια της σεζόν, αλλά το εντυπωσιακότερο είναι πως δεν έχει αστοχήσει από τη γραμμή από τις 25 του περασμένου Ιανουαρίου και το εντός έδρας ματς της Μπάμπεργκ με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Είναι πάντως εντυπωσιακό το γεγονός ότι ενώ ο Ολυμπιακός διαθέτει δυο από τους κορυφαίους σουτέρ βολών στην Ευρώπη, βρίσκεται στη 10η θέση της λίγκας με ποσοστό 74.22%. Στρέλνιεκς και Ρόμπερτς έχουν μαζί 37/37, όμως ο Πρίντεζης έχει 24/37, ο ΜακΛίν 24/35 κι ο Παπανικολάου 23/34.

Εν κατακλείδι, αν η ζωή σου βρίσκεται σε κίνδυνο και πρέπει γι' αυτήν να αποφασίσει ένας μπασκετμπολίστας με ένα ζευγάρι βολών, το καλύτερο θα ήταν να επιλέξεις τον κ. Στρέλνιεκς. Εδώ έβαλε 4/4 από το αντιαθλητικό φάουλ του Ρούντι Φερνάνεθ και την τεχνική ποινή στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης...

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ