EUROLEAGUE

Το έβδομο 4-0 του Ολυμπιακού στην EuroLeague

Το έβδομο 4-0 του Ολυμπιακού στην EuroLeague

Οι επτά φορές που ο Ολυμπιακός ξεκίνησε μία χρονιά στην EuroLeague με 4-0 από το 1992 μέχρι σήμερα. Διαβάστε ποιες είναι οι καλύτερες εκκινήσεις των "ερυθρόλευκων".

Η καλύτερη φετινή εμφάνιση του Ολυμπιακού δεν συνοδεύτηκε μόνο από την πιο εύκολη φετινή νίκη του στην EuroLeague. Είχε ως αποτέλεσμα και το έβδομο 4-0 των “ερυθρόλευκων” στην ιστορία της διοργάνωσης. Από το 1992 μέχρι σήμερα ο Ολυμπιακός έχει συμμετάσχει 26 φορές στην EuroLeague και η φετινή ήταν μόλις η έβδομη φορά που ξεκίνησε μία σεζόν χωρίς να υποστεί ήττα στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια.

Η πρώτη φορά ήταν τη σεζόν 1993-94, όταν οι Πειραιώτες έφτασαν μέχρι τον τελικό, όπου ηττήθηκαν από τη Μπανταλόνα. Η δεύτερη ήταν τη σεζόν 1994-95, όταν έφτασαν πάλι μέχρι τον τελικό της EuroLeague και ηττήθηκαν πάλι από ισπανική ομάδα (τη Ρεάλ Μαδρίτης). Τρία χρόνια αργότερα ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τη σεζόν 1997-98 με 6-0, ωστόσο δεν κατόρθωσε να φτάσει ούτε μέχρι τα playoffs, καθώς η Παρτιζάν τον άφησε εκτός συνέχειας στη φάση των “16”.

Το 11-0 της σεζόν 2013-14

Χρειάστηκε να περάσουν εννέα χρόνια μέχρι οι “ερυθρόλευκοι” να αρχίσουν πάλι μία σεζόν με 4-0. Το έκαναν τη σεζόν 2006-07, στη σύγχρονη εποχή της EuroLeague πια, σε μία χρονιά που ολοκληρώθηκε γι' αυτούς στα playoffs. Εκεί τους περίμενε η Ταού και τους απέκλεισε με 2-0 νίκες. Στη φάση των playoffs έληξε άδοξα και η χρονιά που ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας του στην EuroLeague.

Ήταν τη σεζόν 2013-14, όταν η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κέρδισε τα πρώτα 11 παιχνίδια (10 στην κανονική περίοδο και άλλο ένα στο Top 16), αλλά έμεινε εκτός Final Four από τη Ρεάλ Μαδρίτης με 2-3 νίκες στα playoffs. Οι Μαδριλένοι ήταν η ομάδα που σταμάτησε την ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού και την επόμενη χρονιά, την τελευταία (μέχρι φέτος) που ξεκίνησε μία σεζόν με 4-0. Συγκεκριμένα στον τελικό εκείνου του Final Four...

Τα 4-0 του Ολυμπιακού στην EuroLeague

Το έβδομο 4-0 του Ολυμπιακού στην EuroLeague

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ