EUROLEAGUE

To διπλό δίνει πλεονέκτημα στον Ολυμπιακό

To διπλό δίνει πλεονέκτημα στον Ολυμπιακό
EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός δεν θα χαθεί, αν ηττηθεί από την Ρεάλ Μαδρίτης (21:45, LIVE blog από το Sport24.gr), αλλά αν φύγει με το διπλό από την Ισπανία, θα κάνει ένα τεράστιο βήμα για να πάρει το πλεονέκτημα έδρας.

Το έργο του Ολυμπιακού στην 22η "στροφή" της EuroLeague μόνο εύκολο δεν είναι, καθώς καλείται να περάσει από το "Wizink Center" επικρατώντας της Ρεάλ. Το δέλεαρ για τους "ερυθρόλευκους", όμως, είναι μεγάλο, καθώς αν πάρουν την εκτός έδρας νίκη, θα βρεθούν πολύ κοντά στο να αποκτήσουν το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελκά, μιας και ήδη έχουμε μπει στην τελική ευθεία της κανονικής διάρκειας της EuroLeague .

Οι "ερυθρόλευκοι" βέβαια δεν μπαίνουν στη διαδικασία να κάνουν υπολογισμούς, αλλά γνωρίζουν πως με τις τρεις τελευταίες εκτός έδρας ήττες από την Μπασκόνια, την Χίμκι και τον Ερυθρό Αστέρα έχασαν έδαφος στη "μάχη" για το πλεονέκτημα έδρας. "Η αλήθεια είναι πως αν είχαμε νικήσει τα δύο τελευταία παιχνίδια εκτός έδρας, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. Εμείς κοιτάμε την ομάδα μας. Όσο παίζουμε έτσι (σ.σ. όπως με την Φενέρμπαχτσε), δεν έχουμε λόγο να φοβόμαστε κανέναν", είχε πει προ ημερών ο Γιώργος Πρίντεζης , όταν είχε ερωτηθεί για το αν η ομάδα του έχει αρχίσει να κάνει υπολογισμούς για το καλύτερο δυνατό πλασαρισμα.

Ο Ολυμπιακός, όμως, απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης έχει την ευκαιρία να... σβήσει για τα καλά την εντός έδρα ήττα από τον Παναθηναϊκό Superfoοds, καθώς αν κλείσει το σπίτι της "Βασίλισσας", μετά την Φενέρμπαχτσε θα έχει "διπλώσει" ακόμα μία ομάδα που διεκδικεί την είσοδο της στα πλέι οφ από θέση ισχύος, δηλαδή με πλεονέκτημα έδρας. Ο Ολυμπιακός την παρούσα στιγμή πλεονεκτεί έναντι της Φενέρμπαχτσε, έχει νικήσει στην παράταση την Ρεάλ Μαδρίτης στην Ελλάδα κι έχει ηττηθεί από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, κάτι που σημαίνει πως στα σενάρια των τριπλών ή και τετραπλών ισοβαθμιών, θέλει να έχει μαζί του την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Αν, όμως, κάνει το 2/2 απέναντι στους Μαδριλένους, τα σενάρια που θα τον αφήνουν εκτός της τετράδας, θα είναι σαφώς λιγότερα.

Αν πάλι ο Ολυμπιακός δεν τα καταφέρει απέναντι στη Ρεάλ, από την οποία σε 13 αναμετρήσεις στη Μαδρίτη από το 2000 και μετά μετράει 12 ήττες, δεν θα χαθεί, όπως τόνισε και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κατά την αναχώρηση της αποστολής της ομάδας του για την Ισπανία . "Δεν είναι ένα do or die παιχνίδι, είναι ένα ματς που θέλουμε να παίξουμε καλά, να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις και να παίξουμε καλό μπάσκετ. Θέλουμε να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε, γιατί τη νίκη θα παίξουμε. Βέβαια δεν γίνεται να νικάς παντού και πάντα, καμία ομάδα δεν μπορεί, αλλά θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να το καταφέρουμε. Να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις . Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, εκεί προσανατολιζόμαστε και θα δούμε τι θα βγει", τόνισε ο έμπειρος προπονητής.

Ο Ολυμπιακός σε περίπτωση ήττας, θα έχει ακόμα μία ευκαιρία για να βρει το διπλό που θα τον… απογειώσει και θα τον κάνει να νιώθει σχεδόν αλώβητος στη μάχη για το πλεονέκτημα έδρας, καθώς στις αρχές Μαρτίου (2/3) θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Αν την απολέσει και αυτή, τότε θα θέλει να τερματίσει με καλύτερο ρεκόρ από έναν τουλάχιστον από τους διεκδικητές της τετράδας ή θα χρειαστεί μία ισοβαθμία με την Φενέρ. Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μία πιθανή νίκη του Ολυμπιακού επί της Ρεάλ θα έχει ακόμα ένα όφελος, καθώς ο… μαύρος Γενάρης θα μοιάζει με μακρινή ανάμνηση.

H KATATAΞΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΙΣΟ ΤΗΣ 22ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

To διπλό δίνει πλεονέκτημα στον Ολυμπιακό
TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ