EUROLEAGUE

To... αριθμητικό μειονέκτημα του Ολυμπιακού

To... αριθμητικό μειονέκτημα του Ολυμπιακού

Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν εξαιρετικός, ο Βασίλης Σπανούλης και ο Νίκολα Μιλουτίνοβ ακολούθησαν σε απόδοση, αλλά οι τρεις "ερυθρόλευκοι" σωματοφύλακες δεν αποδείχθηκαν αρκετοί για να πάρει ο Ολυμπιακός τη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο Ολυμπιακός στην 27η "στροφή" της EuroLeague αντιμετώπισε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και παρά την σημαντική βελτίωση της εικόνας του σε σχέση με το ματς με την Μπαρτσελόνα δεν κατάφερε να επιστρέψει από τη Μόσχα με το διπλό , καθώς έπειτα από ένα σημείο έμεινε από... δυνάμεις και δεν ακολούθησε τον ρυθμό της "ομάδας του στρατού".

Οι Βαγγέλης Μάντζαρης (ίωση) και Κώστας Παπανικολάου (τενοντίτιδα) έμειναν στην Ελλάδα και η απουσία τους φάνηκε, καθώς η ΤΣΣΚΑ Μόσχας οδήγησε το ματς στο δικό της τέμπο και σε υψηλό σκορ, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να ακολουθήσει βασιζόμενος κυρίως σε τρεις παίκτες , καθώς η "ερυθρόλευκη" άμυνα δεν ήταν στα γνωστά της επίπεδα. "Όταν εδώ στην Μόσχα δεν παίξεις καλή άμυνα, τότε είναι δύσκολο να κερδίσεις μια τέτοια σπουδαία επίθεση, όπως αυτή της ΤΣΣΚΑ. Είχαν 60% στα δίποντα. Επίσης, όταν επιτρέπεις τόσο εύκολους πόντους από το ζωγραφιστό, δεν είναι εύκολο να κερδίσεις όχι την ΤΣΣΚΑ, αλλά οποιαδήποτε ομάδα", είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Ο Γιώργος Πρίντεζης στην 250η συμμετοχή του στην EuroLeague πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση, καθώς σε 27:14 συμμετοχής σημείωσε 24 πόντους (8/11 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 5/5 βολές), πήρε 5 ριμπάουντ, έδωσε 1 ασίστ, έκανε 1 κλέψιμο και υπέπεσε σε 2 λάθη, ενώ στο πλευρό του στάθηκαν οι Βασίλης Σπανούλης (17 πόντοι (2/9 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 4/4 βολές, 6 ασίστ, 3 κλεψίματα, 5 λάθη σε 29:22) και Νίκολα Μιλουτίνοβ (10 πόντοι, 5/5 δίποντα, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 τάπες σε 16:57).

To... αριθμητικό μειονέκτημα του Ολυμπιακού

Κάπου εκεί, όμως, στέρεψαν οι "ερυθρόλευκες" λύσεις, καθώς οι υπόλοιποι παίκτες δεν κατάφεραν να κάνουν την διαφορά. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έδωσε... μάχες, αλλά προδόθηκε από την αστοχία του (2 πόντοι,1/6 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα), ενώ ο επίσης δραστήριος Χόλις Τόμπσον έμεινε και πάλι στα ρηχά (5 πόντοι, 1/4 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 0/3 βολές, 4 ριμπάουντ) και δεν αξιοποίησε ακόμα μία ευκαιρία. Ο Μπόμπι Μπράουν (3 πόντοι, 1/1 δίποντο, 0/3 τρίποντα, 1/2 βολές, 1 κλέψιμο), όπως τόνισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, είναι ποιοτικός παίκτης, αλλά ακόμη είναι σε διαδικασία προσαρμογής, ενώ ο Μπράιαν Ρόμπερτς (9 πόντοι, 1/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 7/7 βολές, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ) ήταν θετικός, αλλά δεν έκανε την διαφορά.

Η άσχημη βραδιά του Κιμ Τιλί (3 πόντοι, 1/1 δίποντο, 1/2 βολές, 1 λάθος σε 11:49) καλύφθηκε από την λαμπερή του Πρίντεζη, ο Τζαμέλ ΜακΛίν (3 πόντοι, 0/1 δίποντο, 3/6 βολές, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 τάπα) έμεινε στην σκιά του Νίκολα Μιλουτίνοβ και ο Κάιλ Ουίλτζερ έπαιξε μόλις για 35'' και δεν γίνεται να κριθεί. Τέλος το... restart που ψάχνει ο επιβαρυμένος Γιάνις Στρέλνιεκς (5 πόντοι, 1/2 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 1 κλέψιμο, 3 λάθη) δεν έγινε στη Μόσχα, καθώς ο Λετονός γκαρντ για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι στην EuroLeague έμεινε μακριά από τον καλό εαυτό του.

Ο "λαβωμένος" Ολυμπιακός, όμως, δεν έπεσε αμαχητί στη Μόσχα κι έδειξε πως μπορούσε να πάρει το διπλό, αλλά έπειτα από ένα σημείο η ΤΣΣΚΑ του εντυπωσιακού Νάντο Ντε Κολό είχε σαφώς περισσότερες λύσεις από εκείνον. Οι "ερυθρόλευκοι", όμως, δεν έχασαν πολλά στη Μόσχα, καθώς παραμένουν στο κοντά να πάρουν το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της EuroLeague και συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη τους για την 2η θέση της κανονικής διάρκειας .

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ