EUROLEAGUE

To... 4/4 του Ολυμπιακού στα ματς με τη Ζάλγκιρις

To... 4/4 του Ολυμπιακού στα ματς με τη Ζάλγκιρις
EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός έχει χάσει 3 φορές φέτος από τη Ζάλγκιρις, ωστόσο έχει το απόλυτο στα πρώτα ημίχρονα των 4 έως τώρα μεταξύ τους αναμετρήσεων!

Πριν από την έναρξη των playoffs, ο Ολυμπιακός ήταν το φαβορί -λόγω της έδρας κι όχι μόνο- και η Ζάλγκιρις το αουτσάιντερ. Με τη σειρά να μεταφέρεται στο Κάουνας μετά τα δύο πρώτα ματς στο ΣΕΦ, η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έχει καταφέρει να πάρει το πλεονέκτημα έδρας και πλέον κρατάει εκείνη στα χέρια της την πρόκριση στο Final Four του Βελιγραδίου.

Μεταξύ άλλων, η Ζάλγκιρις έχει καταφέρει να επικρατήσει φέτος του Ολυμπιακού στις 3 από τις 4 μεταξύ τους αναμετρήσεις. Είναι προφανές πως η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου τα βρίσκει σκούρα απέναντι στους Λιθουανούς την τρέχουσα σεζόν, ωστόσο υπάρχει ένα ενδιαφέρον στατιστικό που πρέπει να σημειωθεί. Κι αυτό είναι το 4/4 του Ολυμπιακού στα πρώτα ημίχρονα!

Πιο συγκεκριμένα, στο Ζαλγκίρις - Ολυμπιακός 74-68 για τη regular season, οι "ερυθρόλευκοι" ήταν μπροστά στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με 38-36. Στο Ολυμπιακός - Ζαλγκίρις 85-86 -επίσης για την κανονική περίοδο- η ομάδα του Πειραιά είχε προβάδισμα 12 πόντων (43-31) όταν οι δύο αντίπαλοι πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα. Στο Game 1 της μεταξύ τους σειράς, το σκορ στο ημίχρονο ήταν 38-32 υπέρ του Ολυμπιακού, πριν οι Λιθουανοί κάνουν το break στην παράταση με 78-87 .

Τέλος, στο Game 2, οι Πειραιώτες ήταν γι’ ακόμα μία φορά μπροστά στο 20' (41-32), με τη διαφορά κατάφεραν τελικά να κρατήσουν το υπέρ τους προβάδισμα κι έφτασαν στο θετικό αποτέλεσμα με 79-68 .

To... 4/4 του Ολυμπιακού στα ματς με τη Ζάλγκιρις
EUROKINISSI

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΠΛΗΡΗΣ

Πώς μπορεί να εξηγηθεί το παραπάνω φαινόμενο; Μία λογική απάντηση είναι οι τραυματισμοί και τα πολλά προβλήματα του Ολυμπιακού, που συνεπάγονται λιγότερες λύσεις και λιγότερες ανάσες. Όχι μόνο τώρα, στα playoffs, αλλά και στην κανονική περίοδο. Στο πρώτο μεταξύ τους ματς στο Κάουνας, δεν αγωνίστηκε ο Γιώργος Πρίντεζης. Στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος παρατάχθηκε ξανά χωρίς τον έμπειρο φόργουορντ, ενώ απουσίασε κι ο Κώστας Παπανικολάου. Ο τελευταίος έχασε και το Game 1, με τους Πρίντεζη και Στρέλνιεκς να παίζουν δίχως να είναι στο 100%! Όσο για το Game 2; Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ βρέθηκε στα πιτς, με τους Παπανικολάου και Μπόγρη να αγωνίζονται με δική τους ευθύνη, καθώς ήταν τραυματίες! Κοινώς, ο Ολυμπιακός δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ πλήρης τη Ζάλγκιρις. Ούτε σήμερα (20:00, Live Blog από το Sport24.gr) η κατάσταση είναι καλή , αλλά οι "ερυθρόλευκοι" έδειξαν στο Game 2 πως είναι ικανοί για το καλύτερο...

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ