EUROLEAGUE

Δεν περισσεύει κανείς στον Ολυμπιακό

Δεν περισσεύει κανείς στον Ολυμπιακό
EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός παίζει για την... ζωή του στη φετινή EuroLeague απέναντι στην Ζάλγκιρις (20:00, LIVE Blog από το Sport24.gr) και πρέπει να βρει περισσότερες λύσεις από το second unit του.

Ο Ολυμπιακός το βράδυ της Τρίτης (24/4) αποχώρησε με σκυμμένο κεφάλι από την Zalgirio Arena και απέναντι στη Ζάλγκιρις έχει μία τελευταία ευκαιρία (20:00, LIVE Blog από το Sport24.gr) για να μείνει "ζωντανός" στην EuroLeague της φετινής σεζόν και να μεταφέρει την προημιτελική σειρά την Ελλάδα. Και στον αποψινό... τελικό ουδείς περισσεύει από την πλευρά των ερυθρολεύκων.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου βρίσκεται πλέον με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο, καθώς η Ζάλγκιρις προηγείται με 2-1 στη σειρά και ο αποψινός αγώνας ίσως να είναι ο τελευταίος των ερυθρολεύκων στη φετινή EuroLeague. Ο Ολυμπιακός σε σχέση με το τρίτο παιχνίδι της σειράς καλείται να διορθώσει αρκετά στοιχεία, καθώς παρουσιάστηκε κατώτερος των προσδοκιών, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να ηττηθεί με το "βαρύ" με 80-60 .

Το Game 4 έχει χαρακτήρα τελικού για τον Ολυμπιακό, όπως παρατήρησε άλλωστε και ο Κώστας Παπανικολάου : "Μιλάμε για ένα τελικό. Και μόνο το να γίνεται θέμα για διάθεση, θέληση και ενέργεια, νομίζω πως είναι λάθος τρόπος να ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας για αυτό το παιχνίδι. Όλοι είμαστε έμπειροι, όλοι έχουμε παίξει μεγάλα παιχνίδια και όλοι ξέρουμε πως σε εκείνη τη στιγμή πρέπει να υπάρξει συσπείρωση και όλοι μαζί σα μια γροθιά να παλέψουμε για όσο το δυνατόν πιο σκληρά. Πρέπει να επανέλθουμε στα στάνταρ μας, αυτά που μας έφεραν μέσα στην χρονιά ως εδώ, προκειμένου να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας".

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μάλιστα κατά την διάρκεια της "ανοιχτής" προπόνησης του Ολυμπιακού την Τετάρτη (25/4) ανέφερε πως "πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας. Πρώτα από όλα πρέπει να είμαστε πιο αποφασιστικοί και πιο δυναμικοί μέσα στο παιχνίδι, με μεγαλύτερη ενέργεια και πάθος".

Ο κόουτς του Ολυμπιακού και οι συνεργάτες του είναι σίγουρο πως έχουν εντοπίσει το τι χρειάζεται η ομάδα τους να αλλάξει σε σχέση με το τρίτο ματς της σειράς, ώστε να οδηγήσει το παιχνίδι στα δικά της μέτρα και στον δικό της ρυθμό. Και σε αυτό πρέπει να συμβάλλουν και οι παίκτες που θα έρθουν από τον πάγκο παρά το γεγονός πως συνήθως το ροτέισον μικραίνει σε "τελικούς".

Ο Ολυμπιακός στο τρίτο παιχνίδι της σειράς πήρε μόλις 11 πόντους από το second unit του, ενώ οι αναπληρωματικοί της Ζάλγκιρις σημείωσαν 18 πόντους περισσότερους. Αυτή μάλιστα ήταν η πρώτη φορά που υπήρξε τέτοια απόκλιση σχετικά με την παραγωγικότητα των second unit των ομάδων, καθώς στα ματς στο ΣΕΦ που είχαν προηγηθεί, οι αντίστοιχες διαφορές στους πόντους που σημείωσαν οι παίκτες που δεν ήταν βασικοί - όπως μπορείτε να δείτε και στους πίνακες που ακολουθούν - ήταν μικρές.

Το ροτέισον του Ολυμπιακού σύμφωνα με τη λογική, θα μικρύνει στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως όσοι παίκτες έρθουν από τον πάγκο, δεν θα έχουν συνεισφορά στο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί την βοήθεια όσων κληθούν να αγωνιστούν και το second unit του - και όχι μόνο - πρέπει να κάνει το step up σχέση με το τρίτο ματς της σειράς των playoffs της EuroLeague.

Δεν περισσεύει κανείς στον Ολυμπιακό

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ