EUROLEAGUE

Θα βρει την Εφές και στα playoffs

Θα βρει την Εφές και στα playoffs
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός πιθανότατα θα αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές και στα playoffs και το ματς της Πέμπτης (30/3, 20:00) είναι ένα καλό τεστ για τους Πειραιώτες ενόψει προημιτελικών.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ: Γιάννης Λαμπίρης

Ρωτώντας πας στην Πόλη, λέει μια σοφή παροιμία, αλλά για τη συγκεκριμένη πόλη, την Κωνσταντινούπολη, δεν χρειάζεται καν να ρωτήσεις. Μπαίνοντας σε ένα αεροσκάφος της Turkish Airlines είναι βέβαιο ότι θα ταξιδέψεις με τον καλύτερο και πιο άνετο τρόπο για μια από τις πιο όμορφες πόλεις του κόσμου, τη μοναδική που έχει το προνόμιο να «πατάει» πάνω σε δύο ηπείρους, την ασιατική αλλά και την ευρωπαϊκή.

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου είναι αλήθεια πως κοντεύουν να τη μάθουν απ’ έξω καθώς βρίσκονται για 4η φορά εφέτος στην Πόλη για αγώνα της Ευρωλίγκας, με πολύ μεγάλες πιθανότητες σε λίγες μέρες να βρεθούν ξανά εδώ στα πλαίσια των πλέι οφ της διοργάνωσης, με έπαθλο το φάιναλ φορ, δηλαδή ένα ακόμα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη!

Μπερδευτήκατε; Και όμως είναι απλό, ο Ολυμπιακός αγωνίζεται κόντρα στην Εφές (Πέμπτη 20.00 – Novasports 2 & Sport 24 Radio103.3), χωρίς να μπορεί να αλλάξει ουσιαστικά την (3η) θέση του και περιμένει να δει αν θα ταξιδέψει και πάλι στην Πόλη για να αντιμετωπίσει την Εφές, ή την Φενέρ (σε αμφότερους τους αγώνες η ελληνική ομάδα θα έχει το πλεονέκτημα έδρας) για τα πλέι οφ.

Πολύ δύσκολα θα αποφύγει αντίπαλο από την Πόλη ο Ολυμπιακός, καθώς ο Παναθηναϊκός και η Μπασκόνια (που θυμίζουμε υπερτερεί με το 2-0 υπέρ της σε πιθανή ισοβαθμία με τη Φενέρ) που είναι επίσης πιθανοί αντίπαλοι των Ερυθρολεύκων, κρατούν την κατάσταση στα χέρια τους με πολύ πιο βατό πρόγραμμα από τη Φενέρ, με την οποία οι Πράσινοι ισοβαθμούν και οι Βάσκοι βρίσκονται ένα πόντο πίσω.

Η λαβωμένη Φενέρ – χωρίς Ντατόμε – δοκιμάζεται στη Μαδρίτη κόντρα στη Ρεάλ και τελειώνει τους αγώνες της στην Πόλη με τη Μπαρτσελόνα, ενώ ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την ΤΣΣΚΑ και πάει στο Τελ Αβίβ για τον αγώνα με τη Μακάμπι. Την ίδια ώρα οι παίκτες της Μπασκόνια παίζουν εκτός με τη Γαλατάσαραϊ και εντός με την Ζαλγκίρις.

Συνεπώς μην έχοντας τίποτε καλύτερο να κάνουν οι Ερυθρόλευκοι περιμένοντας τον αντίπαλό τους (η ομάδα που θα τερματίσει 6η), μπορούν να μπουν σε ένα τεστ προσομοίωσης των πλέι οφ με μια πολύ δυνατή αντίπαλο που έχει νικήσει στα τελευταία επτά από τα οκτώ της παιχνίδια γεγονός που την έβαλε με τα…μπούνια στην οκτάδα και διεκδικεί και καλύτερο πλασάρισμα.

«Σκοράροντας ένα μέσο όρο 90 πόντων όταν παίζει στην έδρα της, δείχνει ότι θα χρειαστεί να παίξουμε σκληρή άμυνα» τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος που γνωρίζει καλά ότι οι Τούρκοι έχουν σύμμαχο και τον πληγωμένο τους εγωισμό από τη βαριά ήττα στο ΣΕΦ (90-66) στον πρώτο γύρο.

Από τότε βέβαια άλλαξαν πολλά, ο κόουτς Περάσοβιτς έχει περάσει τη σφραγίδα του και πρόκειται για μια ομάδα με πολύ καλούς παίκτες και ανταγωνιστικό σύνολο που βάζει δύσκολα πλέον σε κάθε αντίπαλό της.

Για τους Πειραιώτες είναι ένα καλό τεστ (όπως και αυτό της επόμενης εβδομάδας στη Μόσχα με την ΤΣΣΚΑ) για το πώς αντιδρούν επιθετικά χωρίς τον Μάτ Λοτζέσκι που λογικά δεν θα τον έχουν και στα περισσότερα (αν όχι όλα) παιχνίδια των πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

«Θα καλύψουμε το κενό του, όπως κάνουμε για κάθε παίκτη, μέσα από το σύνολο» επισήμανε ο κόουτς Σφαιρόπουλος, που για πρώτη φορά μέσα στη χρονιά μπορεί να επικεντρώσει την ίδια (αν όχι μεγαλύτερη) προσοχή στα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος αντί της Ευρωλίγκας.

Ουσιαστικά στα επόμενα δύο – από τα εναπομείναντα τρία για τη λήξη της κανονικής περιόδου – με τον ΠΑΟΚ στο ΣΕΦ την Κυριακή και με τον Προμηθέα στην Πάτρα θα κριθεί οριστικά το πλεονέκτημα έδρας στα ελληνικά πλέι οφ μετά την γκράν γκινιόλ νίκη του Παναθηναϊκού στη δεύτερη παράταση επί της ΑΕΚ.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ