EUROLEAGUE

Τα σενάρια πρόκρισης του Ολυμπιακού

Τα σενάρια πρόκρισης του Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός νίκησε την Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ, όπως και η Χίμκι την Ζάλγκιρις και πλέον 5 ομάδες ισοβαθμούν με ρεκόρ 6-6, δύο αγωνιστικές για το τέλος του ομίλου του TOP-16. Η βαθμολογία, το πρόγραμμα και τα σενάρια πρόκρισης για τους "ερυθρόλευκους".

Ο όμιλος του Ολυμπιακού έχει πάρει μία συναρπαστική τροπή και το ενδιαφέρον για το ποιες ομάδες θα περάσουν στην επόμενη φάση έχει αποκτήσει εξέλιξη... θρίλερ. Το γκρουπ του "θανάτου" έχει πάρει "φωτιά" και όλα θα κριθούν στη μεθεπόμενη τελευταία αγωνιστική.

Ο Ολυμπιακός νίκησε την Ρεάλ Μαδρίτης , όπως και η Χίμκι την Ζάλγκιρις . Αποτέλεσμα; Πέντε ομάδες, πλέον, ισοβαθμούν στην τρίτη θέση με ρεκόρ 6 νίκες και 6 ήττες. Ο λόγος για τις Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάμπεργκ, Χίμκι και την ομάδα του Πειραιά.

Οι "ερυθρόλευκοι" κρατούν την τύχη στα χέρια τους και για να πάρουν την πρόκριση στα playoffs στην επόμενη φάση θα πρέπει να σημειώσουν δύο νίκες στις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Πρώτα στην Μόσχα κόντρα στην Χίμκι (31/3) και ακολούθως στο ΣΕΦ απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, στην αυλαία του TOP-16.

Γιατί προκρίνεται σε ισοβαθμία με Μπαρτσελόνα και Ρεάλ

Ο Ολυμπιακός περνάει στην επόμενη φάση αν κάνει το "2 στα 2" στις δύο τελευταίες αγωνιστικές με ρεκόρ 8-6, καθώς στην ερχόμενη αγωνιστική παίζει η Μπαρτσελόνα με την Μπάμπεργκ, οπότε μία από τις δύο θα χάσει έδαφος. Αν οι Πειραιώτες κάνουν το "2 στα 2" και πραγματοποιήσει το ίδιο τόσο η Ρεάλ, όσο και η Μπαρτσελόνα, τότε θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία με ρεκόρ 8-6. Σε αυτό το σενάριο μετρά το πόσες νίκες έχουν μετρήσει μεταξύ τους οι ομάδες. Οι Πρωταθλητές Ελλάδας θα είναι στο 2-2 (νίκησαν εντός Μπαρτσελόνα-Ρεάλ και έχασαν εκτός), η Μπαρτσελόνα στο 3-1 (έχασε μόνο από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ) και η Ρεάλ στο 1-3 (έχασε μέσα-έξω από του Καταλανούς, νικώντας στην έδρα της μόνο τους Πειραιώτες). Σε αυτό το ενδεχόμενο, λοιπόν, μένει έξω η Πρωταθλήτρια Ευρώπης!

Γιατί προκρίνεται σε ισοβαθμία με Μπάμπεργκ, Λαμποράλ και Ρεάλ

Αν ο Ολυμπιακός κάνει το "2 στα 2", η Μπάμπεργκ νικήσει την Μπαρτσελόνα εκτός την επόμενη αγωνιστική, κάνει επίσης το "2 στα 2", όπως και η Ρεάλ (αν γίνει αυτό τότε η Λαμποράλ θα μετρήσει 2 ήττες), τότε στο τέλος θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία με Ολυμπιακό, Μπάμπεργκ, Λαμποράλ Κούτσα και Ρεάλ Μαδρίτης με ρεκόρ 8-6. Σε αυτό το σενάριο μένει εκτός η Λαμποράλ Κούτσα!

Μπορεί και το πλεονέκτημα έδρας αν χάσουν ΤΣΣΚΑ και Λαμποράλ

Υπάρχει και ενδεχόμενο να καπαρώσει ο Ολυμπιακός και μία εκ των δύο πρώτων θέσεων στο γκρουπ! Σενάριο που συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες, αλλά είναι μία πιθανότητα. Θα πρέπει ο Ολυμπιακός να κάνει το "2 στα 2", να χάσει στα δύο επόμενα ματς η Λαμποράλ Κούτσα, όπως και να ηττηθεί και η ΤΣΣΚΑ, με τους Πειραιώτες να καλύπτουν στο ΣΕΦ και το +7 (92-85) με το οποίο είχαν ηττηθεί στην Μόσχα.

Ακόμη και την πρώτη θέση στην πενταπλή ισοβαθμία με ΤΣΣΚΑ, Λαμποράλ, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ στο 8-6 με τον Ολυμπιακό όμως να πρέπει τη τελευταία αγωνιστική να νικήσει τη ΤΣΣΚΑ Μόσχας με διαφορά άνω του +8 στο ΣΕΦ μετά την ήττα με 7 πόντους στον πρώτο αγώνα.

Η βαθμολογία στον όμιλο στην 12η αγωνιστική

1) ΤΣΣΚΑ Μόσχας 8-4

2) Λαμποράλ Κούτσα 8-4

3) Ολυμπιακός 6-6

4) Χίμκι 6-6

5) Μπαρτσελόνα 6-6

6) Ρεάλ 6-6

7) Μπάμπεργκ 6-6

8) Ζάλγκιρις Κάουνας 2-10

Οι επόμενες αγωνιστικές

Η 13η αγωνιστική

Χίμκι - Ολυμπιακός

Μπαρτσελόνα - Μπάμπεργκ

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ζάλγκιρις Κάουνας

Λαμποράλ Κούτσα - Ρεάλ Μαδρίτης

Η 14η αγωνιστική

Ολυμπιακός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Ρεάλ Μαδρίτης - Χίμκι

Ζάλγκιρις Κάουνας - Μπαρτσελόνα

Μπάμπεργκ - Λαμποράλ Κούτσα

Ο Ολυμπιακός με τις ομάδες που μπορεί να ισοβαθμίσει

Με Μπαρτσελόνα: Νίκησε με 74-62 (+12) στο ΣΕΦ, έχασε με 82-66 (+16) στην Βαρκελώνη

Με Μπάμπεργκ: Έχασε με 72-77 στο ΣΕΦ, ηττήθηκε με 72-71 στην Γερμανία

Με Ρεάλ: Έχασε με 84-72 (-12) στην Μαδρίτη, νίκησε με 99-84 (+15) στο ΣΕΦ

Με Χίμκι: Νίκησε με 89-77 (+12) στο ΣΕΦ, και πάει στη Μόσχα.

Με ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Έχασε με 92-85 (-7) στη Μόσχα και την υποδέχεται στην αυλαία του ομίλου στο ΣΕΦ.

Με Λαμποράλ Κούτσα: Νίκησε με 76-82 (+6) στη Βιτόρια, και 82-68 στο ΣΕΦ.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ