EUROLEAGUE

Τα "εφιαλτικά ημίχρονα" του Ολυμπιακού

Τα "εφιαλτικά ημίχρονα" του Ολυμπιακού

Το πρώτο ημίχρονο στη Μόσχα ήταν ένα από τα χειρότερα που έχουν καταγραφεί στη σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού στην EuroLeague. Για δύο λόγους.

Στη Βιτόρια το... κακό έγινε στο τρίτο δεκάλεπτο. Στη Μόσχα στο πρώτο ημίχρονο . Το χρονικό διάστημα είναι πάντως απλά μία λεπτομέρεια από τη στιγμή που δεν αποτελεί κάποιου είδους αρνητική τάση. Η ουσία είναι ότι για δεύτερη φορά σε μία εβδομάδα ο Ολυμπιακός έχασε το έδαφος κάτω από τα πόδια του σε μία πολύ μεγάλη χρονική περίοδο εκτός έδρας αγώνων, δημιουργώντας στατιστικές επιδόσεις που μπαίνουν στο "βιβλίο" των αρνητικών ρεκόρ των "ερυθρόλευκων" στην EuroLeague.

Δύο πράγματα... βγάζουν μάτια από το παιχνίδι του Ολυμπιακού στη Μόσχα: 1) οι 25 πόντοι που πέτυχε στο πρώτο ημίχρονο και 2) η διαφορά των 24 πόντων με την οποία έχανε στο ίδιο χρονικό σημείο. Και τα δύο αποτελούν επιδόσεις που βρίσκουν θέση στο αρνητικό Top 5 των "ερυθρόλευκων" σε επίπεδο EuroLeague, τουλάχιστον από τη σεζόν 2000-01 και ύστερα.

Οι τρεις χειρότερες επιδόσεις

Σε αυτά τα 18 χρόνια που συμμετέχουν οι "ερυθρόλευκοι" στην EuroLeague έχουν σημειώσει 48 φορές κάτω από 30 πόντους σε ένα ημίχρονο. Μόνο τρεις φορές, πάντως, έχουν ολοκληρώσει το πρώτο μισό μιας αναμέτρησης με λιγότερους από τους 25 πόντους που πέτυχαν την Πέμπτη κόντρα στην Χίμκι.

* Το "ερυθρόλευκο" αρνητικό ρεκόρ πόντων σε πρώτο ημίχρονο αγώνα της EuroLeague είναι 20 πόντοι και το έχουν σημειώσει δύο φορές: η πρώτη ήταν στα playoffs της σεζόν 2008-09, όταν ο Ολυμπιακός είχε βάλει 20 πόντους σε έναν αγώνα με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη. Το σκορ του ημιχρόνου ήταν 20-37. Ο Ολυμπιακός έχασε το ματς με 71-63, αλλά το κακό ήταν μικρό, καθώς στον επόμενο αγώνα επικράτησε με 78-75 και πήρε τη σειρά με 3-1 νίκες.

* Τρία χρόνια αργότερα ο Ολυμπιακός ισοφάρισε την αρνητική επίδοσή του με τους 20 πόντους που πέτυχε στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ στο Σινάν Ερντέμ Ντομ. Φυσικά και πρόκειται για τον τελικό του Final Four του 2012, όταν ο Ολυμπιακός έχανε στο πρώτο ημίχρονο με 20-34 και στο δεύτερο έκανε την ιστορική ανατροπή, κερδίζοντας τη νίκη με 62-61 και μαζί τον τίτλο.

Τα "εφιαλτικά ημίχρονα" του Ολυμπιακού
EUROKINISSI

* Η τρίτη χειρότερη επίδοση του Ολυμπιακού καταγράφηκε τη σεζόν 2012-13 στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του Top 16. Ο Ολυμπιακός είχε ηττηθεί τότε από τη Μακάμπι στο ΣΕΦ με 67-73, έχοντας σημειώσει μόνο 23 πόντους στο πρώτο ημίχρονο. Το σκορ ήταν 23-41. Το παιχνίδι δεν στοίχισε στους "ερυθρόλευκους". Ίσα ίσα που στο τέλος της χρονιάς κατέκτησαν και την EuroLeague.

* Με τους 25 πόντους που πέτυχε χθες στη Μόσχα, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε την 4η χειρότερη επίδοσή του σε ένα ημίχρονο, την οποία έχει πετύχει τρεις φορές στο παρελθόν, όλες σε αγώνες που έγιναν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Η πρώτη ήταν τη σεζόν 2006-07, όταν έχανε με 25-47 στο ημίχρονο από την ΤΣΣΚΑ και εν τέλει ηττήθηκε με 64-85 στο Top 16.

Η δεύτερη ήταν τη σεζόν 2013-14 κόντρα στη Σιένα για την 9η αγωνιστική της κανονικής περιόδου, όταν ο Ολυμπιακός έχανε με 25-36 στο ημίχρονο αλλά πήρε τη νίκη με 78-73. Η τρίτη περίπτωση ήταν τη σεζόν 2015-16 και συγκεκριμένα σε ένα ματς με την Αρμάνι Μιλάνο. Οι "ερυθρόλευκοι" έχαναν στο ημίχρονο με 25-29, στο τέλος όμως κέρδισαν το παιχνίδι με 73-63. Η πορεία τους εκείνη τη σεζόν σταμάτησε στο Top 16.

Οι μεγαλύτερες διαφορές σε πρώτο ημίχρονο

Η διαφορά με την οποία έχανε στο πρώτο ημίχρονο (-24) αποτελεί επίσης και τη δεύτερη χειρότερη επίδοση των "ερυθρόλευκων" στην EuroLeague. Μόνο σε έναν αγώνα της σεζόν 2011-12 στη Μόσχα με την ΤΣΣΚΑ ο Ολυμπιακός είχε βρεθεί με μεγαλύτερη διαφορά πίσω στο σκορ στο τέλος ενός ημιχρόνου. Εκείνο το βράδυ ο Ολυμπιακός είχε συντριβεί από την ΤΣΣΚΑ 96-64 στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Top 16.

Ο Ολυμπιακός έχει βρεθεί πίσω στο σκορ άλλη μία φορά πίσω στο σκορ με 24 πόντους διαφορά στο ημίχρονο ενός αγώνα. Ήταν τη σεζόν 2004-05 στον αγώνα-ρεκόρ με την Εφές Πίλσεν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Οι Πειραιώτες έχασαν το πρώτο ημίχρονο με 35-59 και το παιχνίδι με 59-110. Το βράδυ της 9ης Δεκεμβρίου 2004 είχε καταγραφεί φυσικά η μεγαλύτερη σε έκταση ήττα στην ιστορία του Ολυμπιακού στην EuroLeague.

Photo credits: eurokinissi.gr

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ