EUROLEAGUE

Στο Τελ Αβίβ για το "3 στα 3" ο Ολυμπιακός

Στο Τελ Αβίβ για το "3 στα 3" ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός είναι στο Τελ Αβίβ με στόχο το "3 στα 3" και την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στην EuroLeague, απέναντι στην Μακάμπι, χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη.

Ύστερα από τις δύο εντός έδρας νικηφόρες αναμετρήσεις του, επικρατώντας απέναντι σε Μπασκόνια και Μάλαγα, ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε το πρώτο του ταξίδι, έχοντας στόχο το πρώτο του "διπλό" στην EuroLeague απέναντι στην Μακάμπι στο Τελ Αβίβ. Τζάμπολ στις 21:05.

Οι "ερυθρόλευκοι" ταξίδεψαν στο Ισραήλ δίχως τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος παραμένει εκτός αγωνιστικής δράσης, συνεχίζοντας την αποθεραπεία του στο γόνατο. Θα επανέλθουν όμως στις επάλξεις οι Γιώργος Πρίντεζης και Βαγγέλης Μάντζαρης, οι οποίοι ξεκουράστηκαν στην αναμέτρηση κόντρα στα Τρίκαλα.

Οι δύο ομάδες γνωρίζονται μεταξύ τους, καθώς κοντραρίστηκαν σε φιλική αναμέτρηση στην Κρήτη τον περασμένο Σεπτέμβρη, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί με 90-82, έχοντας για πρωταγωνιστές τους Μπράιαν Ρόμπερτς (18 πόντοι) και Νίκολα Μιλουτίνοβ (17 πόντοι). Η Μακάμπι Τελ Αβίβ, όπως και οι Πειραιώτες, είναι αήττητοι μέχρι στιγμής στην διοργάνωση, με τους Ισραηλινούς να έχουν νικήσει τις Μπάμπεργκ (71-88) και Μπασκόνια (74-68).

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι μία ομάδα που αρέσκεται να παίζει γρήγορο και επιθετικό μπάσκετ, έχοντας μέσο όρο 81 πόντους, με τους Πιέρ Τζάκσον (16 πόντοι, 5 ασίστ, 4 ριμπάουντ), Μάικλ Ρολ (12 πόντοι), Ντεσόν Τόμας (12 πόντοι, 4.5 ριμπάουντ) και Άλεξ Τάιους (10 πόντοι, 5 ριμπάουντ), να ξεχωρίζουν. Από τον Ολυμπιακό διακρίνονται οι Κώστας Παπανικολάου (8.5 πόντοι, 60% τρίποντα, 3.5 ριμπάουντ 3 ασίστ), Γιώργος Πρίντεζης (13 πόντοι, 4.5 ριμπάουν, 3 ασίστ), Νίκολα Μιλουτίνοβ (10,5 πόντοι, 3.5 ριμπάουντ) και Χόλις Τόμπσον (11.5 πόντοι, 3.5 ριμπάουντ).

Παράλληλα, οι δύο ομάδες διαθέτουν τις δύο καλύτερες άμυνες της διοργάνωσης, έχοντας παθητικό 68.5 πόντους. Στην επίθεση, ο Ολυμπιακός έχει μέσο όρο 77.5 πόντους και η Μακάμπι 81 πόντους.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ