EUROLEAGUE

Σπανούλης: "Όποτε απογοητεύομαι, παίρνω κίνητρο από τα παιδιά μου"

Σπανούλης: "Όποτε απογοητεύομαι, παίρνω κίνητρο από τα παιδιά μου"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε στην EuroLeague για την οικογένειά του, τα πέντε παιδιά και τη σύζυγό του. Η ηρεμία στο σπίτι, η... συγγένεια με τον Νίκο Ζήση και τον Θοδωρή Παπαλουκά και η ιστορία της Σαϊτάμα.

Η συνέντευξη που έδωσε ο Βασίλης Σπανούλης στην ιστοσελίδα της EuroLeague δεν έχει καμία σχέση με όσες έχει δώσει μέχρι τώρα. Πολύ απλά γιατί ουδεμία ερώτηση έγινε για τα αγωνιστικά, τους στόχους και τις φιλοδοξίες του με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Όσα συζητήθηκαν, αφορούσαν στην οικογένειά του, για την οποία δεν μιλάει συχνά. Τουλάχιστον όχι τόσο ανοιχτά και με τέτοια έκταση. Ο "Kill Bill" αναφέρθηκε στην αγάπη για τη σύζυγο και τα πέντε παιδιά τους, τα κίνητρα που του δίνουν και την... επόμενη γενιά.

Παραδέχθηκε μάλιστα πως δεν περίμενε να κάνει τόσα πολλά παιδιά, ενώ επεσήμανε πως δεν έχει κατά νου να κάνει περισσότερα. " Είμαι καλά με τα πέντε παιδιά, όχι άλλο", ανέφερε στο κλείσιμο της συνέντευξής του ο αρχηγός του Ολυμπιακού, ο οποίος δεν είχε παρά να παραδεχθεί πως " είμαι πολύ χαρούμενος, η οικογένεια είναι το Νο1 για μένα. Προσεύχομαι κάθε φορά να πάνε όλα καλά και να είμαστε μια ευτυχισμένη και περήφανη οικογένεια".

Η πρώτη εξομολόγηση είχε να κάνει με το "χτίσιμο" της οικογένειάς του, η οποία πλέον μετράει μία... πεντάδα παιδιά: " Η ζωή μου άλλαξε όταν ήρθαν τα παιδιά, αλλά το θέλαμε πάρα πολύ. Είμαι άνθρωπος της οικογένειας, όπως κι η γυναίκα μου. Είμαστε μια πραγματικά μεγάλη και ευτυχισμένη οικογένεια. Περνάμε τον ελεύθερο χρόνο με τα παιδιά και το διασκεδάζουμε. Είναι ένα θαύμα, αυτό που συνέβη στην οικογένειά μας. Δεν περίμενα να αποκτήσω τόσα παιδιά, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι να περιμένεις στη ζωή. Είμαστε τόσο αγαπημένοι και χρειαζόμασταν μια μεγάλη οικογένεια, ευχαριστώ τον Θεό που τη δημιουργήσαμε", ανέφερε για να προσθέσει εστιάζοντας στο ψυχολογικό κομμάτι και τη δύναμη που παίρνει κάθε φορά που κλείνει την πόρτα του σπιτιού του και βλέπει την οικογένειά του:

" Το να έχεις πέντε παιδιά σε κάνει πολύ πιο ώριμο και υπεύθυνο ως άνθρωπο, βέβαια πάντοτε ήμουν σοβαρός και υπεύθυνος. Προσωπικά, το να με στηρίζει η οικογένειά μου είναι το παν για μένα, με κάνει πιο δυνατό, ψυχολογικά. Μου δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση και μου φτιάχνει τη διάθεση κάθε φορά. Κάθε φορά που γυρίζω στο σπίτι από προπόνηση ή αγώνα, ειδικά μετά από ταξίδια, οι πρώτοι που θέλω να δω είναι τα παιδιά και η γυναίκα μου. Τα παιδιά μου είναι υπέροχα. Πολύ υπεύθυνα και πειθαρχημένα. Πρέπει να πω ότι κάνουν πιο εύκολη τη ζωή μου γιατί είναι τρομερά καλά παιδιά. Νιώθω ευλογημένος. Η Ολυμπία τα καταφέρνει εξαιρετικά, δεν είναι εύκολο αυτό που κάνει, αλλά είναι τρομερή. Σε ό,τι έχει να κάνει με την φροντίδα των παιδιών, είναι κοντά τους όλη την ώρα. Δίνει τη ζωή της για εκείνα".

Σπανούλης: "Όποτε απογοητεύομαι, παίρνω κίνητρο από τα παιδιά μου"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Κοίτα, όταν παίζεις μπάσκετ, κάνεις φίλους. Είναι ωραίο για μένα να έχω κάποια παιδιά γύρω μου, κοντά σε μένα, είμαι πραγματικά χαρούμενος και περήφανος γι αυτό. Η οικογένεια και το μπάσκετ είναι οι δύο μεγάλες αγάπες μου, οπότε είναι πολύ ωραίο που συνδέονται μεταξύ τους. Τα παιδιά μου, επίσης, αγαπάνε το μπάσκετ. Ο Θοδωρής και ο Νίκος είναι σπουδαίοι νονοί, αγαπάνε πολύ τα παιδιά μου. Είμαι πολύ περήφανος που τους έχω κάνει νονούς των παιδιών μου. Με τις νέες τεχνολογίες, είναι πιο εύκολο να επικοινωνείς με κάποιον, ακόμη κι αν ταξιδεύεις διαρκώς ή αν ζεις στο εξωτερικό, όπως ο Νίκος. Είμαστε σε σχεδόν καθημερινή επικοινωνία. Φυσικά είναι καλύτερα όταν είμαστε παρέα, αλλά αυτή είναι η δουλειά μας και πρέπει να το αποδεχτούμε. Προσπαθούμε να περνάμε χρόνο μαζί στις διακοπές και κάθε φορά που έχουμε την ευκαιρία, προσπαθούμε να την εκμεταλλευτούμε".

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ

Με τον μεγαλύτερο γιου του, τον Θανάση, να έχει μπει σιγά σιγά στη λογική του αθλητή, ως παίκτης της Βουλιαγμένης, ο Βασίλης Σπανούλης βλέπει πλέον την επόμενη γενιά να αναλαμβάνει δράση. Δίχως όμως να υιοθετεί τις κακές συνήθειες της εποχής μας, με τους γονείς που παρεμβαίνουν υπερβολικά στο έργο των προπονητών και να "φουσκώνουν" τα μυαλά των παιδιών τους. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν ξεκάθαρος ως προς την στάση που τηρεί:

" Αυτή την στιγμή είναι πολύ μικρά, οπότε αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να απολαμβάνουν το παιχνίδι με τους φίλους τους και να περνάνε ώρα μαζί τους. Φυσικά, μεγαλώνουν σε μία μπασκετική οικογένεια και έρχονται σε κάθε παιχνίδι που παίζουμε στο ΣΕΦ. Αυτό τα κάνει να αγαπάνε το άθλημα περισσότερο. Ο Θανάσης είναι οκτώ και παίζει σε μία ομάδα κοντά στο σπίτι μας, στη Βουλιαγμένη, αλλά το κάνει απλά για διασκέδαση. Πηγαίνω να τον δω όταν είμαι στο σπίτι. Είναι ωραίο, αλλά και πάλι, είμαι χαρούμενος που απλά απολαμβάνει αυτό που κάνει και περνάει καλά. Έχουμε μια τυπική σχέση πατέρα - γιου, τίποτα περισσότερο από αυτό.

Συμβαίνει παντού αυτό, αλλά οι γονείς μου δεν το έκαναν σε μένα και φυσικά δεν θα το κάνω ούτε εγώ στα παιδιά μου. Δεν θα το κάνω. Δεν είναι στον χαρακτήρα μου και δεν πρόκειται να κάνω κάτι τέτοιο στα παιδιά μου. Απλά κάθομαι πίσω, τα υποστηρίζω και απολαμβάνω να τα βλέπω να παίζουν".

Σπανούλης: "Όποτε απογοητεύομαι, παίρνω κίνητρο από τα παιδιά μου"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Με τα ταξίδια και τους αγώνες να είναι διαρκείς μέσα στον χειμώνα, είναι λογικό να βλέπει λιγότερο απ ότι θα ήθελε τα παιδιά του. Ο ίδιος αναφέρει επ αυτού πως " είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να το κάνω, αυτή είναι η δουλειά μου. Όπως είπα πριν, προσπαθώ να μιλάω μαζί τους κάθε μέρα μέσω του FaceTime, όπως κάνω με τον Νίκο (Ζήση). Πάντα με ρωτάνε πότε θα επιστρέψω", πριν συζητήσει για την σχέση αγάπης που τον συνδέει με τον Ολυμπιακό:

" Αγαπάω τον Ολυμπιακό και με αγαπούν κι αυτοί, είναι μία υπέροχη συνεργασία. Μοιραζόμαστε τα ίδια συναισθήματα και γι αυτό έμεινα εδώ. Είμαι Έλληνας και το να είμαι εδώ κάνει τα πράγματα πιο εύκολα για τα παιδιά, για το σχολείο τους κλπ. Αν αποφάσιζα να φύγω από τον Ολυμπιακό, φυσικά θα έπαιρνα μαζί τα παιδιά και τη γυναίκα μου, αλλά όπως είπα, αγαπώ τον Ολυμπιακό και το να μείνω εδώ ήταν μια εύκολη απόφαση για μένα.

Φυσικά έχω μεγάλο κίνητρο να κατακτήσω ακόμη περισσότερους τίτλους στην EuroLeague. Θέλω να κάνω την οικογένειά μου ευτυχισμένη και αυτό μου δίνει έξτρα κίνητρο. Θέλω να κάνω υπερήφανη την οικογένειά μου, οπότε αν κουράζομαι ή απογοητεύομαι, σκέφτομαι την οικογένειά μου, σταματούν όλα και είμαι πιο διψασμένος από ποτέ".

Όσο για το φινάλε, κράτησε το καλύτερο. Την ιστορία της Σαϊτάμα και την εξιστόρησή της στα παιδιά του, που έμαθαν ότι ο... μπαμπάς έχει κερδίσει στο παρελθόν τους αγαπημένους τους παίκτες από το ΝΒΑ: " Του αρέσουν κάποιοι παίκτες του ΝΒΑ, όπως ο ΛεΜπρον Τζέιμς, ο Στεφ Κάρι, ο Κάιρι Ίρβινγκ, ο Κέβιν Ντουράντ. Τους έχω πει ότι κάποιους από αυτούς τους παίκτες του νίκησα το 2006 και τους αρέσει να τους λέω αυτή την ιστορία".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ