EUROLEAGUE

Σπανούλης: "Γίνομαι σκληρός με τους συμπαίκτες μου για να γίνει η ομάδα καλύτερη"

Σπανούλης: "Γίνομαι σκληρός με τους συμπαίκτες μου για να γίνει η ομάδα καλύτερη"

Ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε πως ορισμένες φορές γίνεται σκληρός με τους συμπαίκτες του για να γίνει η ομάδα καλύτερη, ενώ τον εκθείασαν οι Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μπιρτς και Σφαιρόπουλος.

Η εκπομπή EuroLeague Weekly, ετοίμασε ένα αφιέρωμα για τον Βασίλη Σπανούλη ενόψει του Final Four της Κωνσταντινούπολης, με τον αρχηγό των Πειραιωτών να μιλά για τον Ολυμπιακό, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως ορισμένες φορές γίνεται σκληρός με τους συμπαίκτες του για να γίνει η ομάδα καλύτερη. Για τον τρεις φορές πρωταθλητή Ευρώπης, μίλησαν οι Γιάννης Σφαιρόπουλος, Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου και Κεμ Μπιρτς, εκθειάζοντας τον Λαρισαίο γκαρντ.

Στο πλαίσιο του EuroLeague Weekly: Focus, ο αρχηγός του Ολυμπιακού σημείωσε: “Μου αρέσει να είμαι μέρος της οικογένειας, ως πατέρας ή μεγάλος αδελφός. Θέλω απλά να βοηθήσω σε κάθε στιγμή για το καλό της ομάδας. Όλοι έχουν τους ρόλους τους, κάποιος μιλάει περισσότερο, κάποιος λιγότερο, είναι μία οικογένεια, όλοι νοιαζόμαστε για τους άλλους. Ίσως μερικές φορές είμαι λίγο σκληρός με τους συμπαίκτες μου, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή θέλω να γίνει η ομάδα καλύτερη”.

Στο αφιέρωμα για τον ίδιο ανέφερε επίσης: “Η δουλειά μου εδώ δεν είναι μονάχα να σκοράρω ή να μοιράζω ασίστ. Η δουλειά μου εδώ να βελτιώνω τους συμπαίκτες μου και να δίνω την μπάλα στο σωστό άνθρωπο την κατάλληλη στιγμή. Είναι το καλύτερο συναίσθημα να είσαι πρωταθλητής Ευρώπης. Με αυτήν την ομάδα, από το 2012 έχουμε πάει σε τρεις τελικούς και έχουμε κερδίσει δύο φορές. Δεν ξέρουμε αν θα μείνουμε μαζί, οπότε πρέπει να κυνηγήσουμε την ευκαιρία και να πετύχουμε κάτι ξεχωριστό”.

Ο προπονητής των Πειραιωτών, Γιάννης Σφαιρόπουλος, σχολίασε την παρουσία του Σπανούλη στην ομάδα του αναφέροντας: “Ο συνδυασμός της θέλησης του για νίκες με τις γνώσεις, τις εμπειρίες του και το χαρακτήρα του επηρεάζει όλους τους παίκτες. Είναι ο ηγέτης μας. Δεν μπορείς να βρεις πολλούς τέτοιους παίκτες στην ιστορία. Πιστεύω πως ο θρύλος του είναι σημαντικός”.

Με τη σειρά του, ο Κώστας Παπανικολάου είπε: “Όλα αυτά χτίστηκαν γύρω από το Βασίλη. Είναι τόσο σπουδαίος παίκτης, που τα εκμεταλλεύτηκε άριστα. Έκανε καλύτερους παίκτες και ανθρώπους όλους γύρω του. Η συνεισφορά του στον Ολυμπιακό όλα αυτά τα χρόνια είναι ακόμη σημαντικότερη απ΄ότι φαίνεται. Δεν νομίζω ότι μπορεί να ζήσει χωρίς το μπάσκετ. Ξυπνάει και κοιμάται κάθε μέρα σκεπτόμενος το μπάσκετ. Αυτό είναι το σημαντικότερο παράδειγμα για εμάς τους νεότερους παίκτες για το πώς πρέπει να είναι οι σωστοί επαγγελματίες και οι νικητές, για το πώς πρέπει να προετοιμάζεσαι και να βελτιώνεσαι συνεχώς. Όλοι χρωστάμε πολλά στο Βασίλη”.

Ακόμα, ο Γιώργος Πρίντεζης δήλωσε: “Ο Σπανούλης δεν είναι ηγέτης μονάχα στο παρκέ, αλλά και μακριά από αυτό. Σκέφτεται ανάλογα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Μετά το 2011 ξεκινήσαμε να παίζουμε μαζί στον Ολυμπιακό και άλλα τρία με τέσσερα χρόνια με την Εθνική. Είμαστε μαζί για πολλά χρόνια. Για μένα είναι σαν ο δεύτερος αδερφός μου”.

Τέλος, ο Κεμ Μπιρτς ανέφερε: “Όταν είναι στην ομάδα σου, είναι εύκολο να χαλαρώσεις πριν από το παιχνίδι. Σε ηρεμεί με τα λόγια του. Ξέρεις επίσης ότι θα δικαιωθεί, επειδή έχει ξαναβρεθεί στο ίδιο σημείο. Με βοήθησε πολύ να κατανοήσω το ρόλο μου, χωρίς να πρέπει να υπερβάλω. Αν υπερέβαλα, μου το εξηγούσε τονίζοντας ότι είμαστε όλοι μία ομάδα και πως πρέπει να κάνω δύο συγκεκριμένες κινήσεις”.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ