EUROLEAGUE

Σπανούλης: "Εχουμε το know how στο Final Four"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÏÓÖÐ - ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / OLYMPIAKOS - ANADOLU EFES (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÏÓÖÐ - ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / OLYMPIAKOS - ANADOLU EFES (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βασίλης Σπανούλης δηλώνει έτοιμος και σίγουρος για τον Ολυμπιακό, που ξέρει πως να κερδίζει στα Final Four. Διαβάστε τη συνέντευξη του "Kill Bill" στο κανάλι του Ολυμπιακού στο YouTube (VIDEO).

Η πιο κουραστική σεζόν πλησιάζει στο τέλος της, στην κορύφωσή της, για τον Ολυμπιακό και ο Βασίλης Σπανούλης δηλώνει έτοιμος γι αυτό. Τόσο ο ίδιος, όσο και οι συμπαίκτες του. Ο "Kill Bill" μίλησε στο κανάλι της "ερυθρόλευκης" ΚΑΕ για το επερχόμενο Final Four και την αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον ημιτελικό, έκανε τον μίνι απολογισμό της χρονιάς στην EuroLeague και εμφανίστηκε σίγουρος για τις δυνατότητες του Ολυμπιακού, ξεχωρίζοντας επίσης και τα σημεία-κλειδιά για τον μεγάλο αγώνα της Παρασκευής (19/5, 18:30).

Διαβάστε αναλυτικά τι είπε ο Βασίλης Σπανούλης:

Για τη φετινή σεζόν στην EuroLeague και το πως τη φανταζόταν στο ξεκίνημα της σεζόν:

"Η εμπειρία ήταν έτσι όπως ακριβώς τη φανταζόμουν. Ήταν μια καταπληκτική διοργάνωση, όλοι έπαιξαν με όλους, με πάνω-κάτω, άλλες φορές καλύτερα, άλλες χειρότερα, με τραυματισμούς, με σασπένς, με αγωνία, με όλα αυτά που πρέπει να έχει μια μεγάλη διοργάνωση και πραγματικά το ευχαριστηθήκαμε, και εμείς και ο κόσμος".

Για το αν ήταν η καλύτερηEuroLeagueπου έχει παίξει ποτέ:

"Ήταν η πιο ανταγωνιστική. Σίγουρα έχουμε παίξει και σε άλλες διοργανώσεις με διαφορετικό στυλ συστήματος, αλλά το να παίζεις ένα πρωτάθλημα 30 παιχνιδιών και όλοι με όλους, πιστεύω ότι είναι και το πιο δίκαιο".

Για το αν προτιμάει το συγκεκριμένοformatτηςEuroLeague:

"Ναι, το προτιμάω. Όλοι οι αθλητές θέλουμε να παίζουμε περισσότερα παιχνίδια και να κάνουμε κάνουμε λιγότερες προπονήσεις".

Για το σημείο-κλειδί της πρόκρισης του Ολυμπιακού στοFinal 4:

"Πιστεύω ότι ήμασταν μία από τις πιο σταθερές ομάδες στη διοργάνωση, δεν είχαμε πολλές αυξομειώσεις στην απόδοσή μας, παρά τους πολλούς και σοβαρούς τραυματισμούς που είχαμε. Το θέμα ήταν να παρουσιαστούμε έτοιμοι στα Playoffs. Στόχος μας ήταν από την αρχή να προκριθούμε στις οκτώ καλύτερες ομάδες γιατί από εκεί και πέρα τα πάντα ξεκινούν από το μηδέν. Είτε έχεις το πλεονέκτημα της έδρας, είτε όχι, γιατί όπως είδαμε δεν παίζει μεγάλο ρόλο, αφού οι τρεις από τις τέσσερις έδρες έσπασαν. Οπότε όλα ξεκινάνε από το μηδέν και η αγωνία μου ήταν να είμαστε έτοιμοι σε αυτά τα παιχνίδια".

Για το 19-11 στο ξεκίνημα της σεζόν και τους υπολογισμούς που είχε κάνει πριν από την έναρξη της χρονιάς:

"Δεν υπήρχαν τέτοιοι υπολογισμοί. Αυτό που είχαμε στο μυαλό μας ήταν να περάσουμε στις οκτώ καλύτερες ομάδες μετά από έναν μαραθώνιο αγώνων και μετά να τα δώσουμε όλα για να περάσουμε στο Final Four, οποιονδήποτε κι αν είχαμε αντίπαλό μας. Ξέρω ότι αν είμαστε καλά στο μυαλό και στο σώμα, μπορούμε να νικήσουμε τον οποιονδήποτε".

Για την πρόκριση επί της Αναντολού Εφές στα Playoffs:

"Ήταν μια πάρα πολύ σκληρή σειρά. Να σου πω την αλήθεια ούτε εμείς περιμέναμε ότι η Εφές θα παίξει τόσο σκληρό παιχνίδι γιατί έδειξε άλλα στοιχεία μέσα στη χρονιά. Έπαιξε ένα πιο γρήγορο και ελεύθερο μπάσκετ, αλλά αντέδρασε και θέλησε να μας ματσάρει με τον δικό μας τρόπο, αλλά και εμείς βρήκαμε τον τρόπο να αντιδράσουμε. Έγινε μια καταπληκτική σειρά και ευτυχώς η ομάδα μου προκρίθηκε".

Για το τι έχει στο στο μυαλό του πηγαίνοντας στην Κωνσταντινούπολη:

"Εχουμε στο μυαλό μας μόνο το πρώτο παιχνίδι. Δεν κοιτάμε το τέλος. Θέλουμε στο πρώτο παιχνίδι να είμαστε έτοιμοι. Έχουμε χάσει δύο φορές από την ΤΣΣΚΑ στην κανονική περίοδο. Έχουμε το know how στο Final 4 και εύχομαι να πάμε εκεί υγιείς και να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε".

Για τα κλειδιά στον ημιτελικό σε άμυνα και επίθεση:

"Λάθη, επιθετικά ριμπάουντ και να περιορίσουμε τους δύο γκαρντ της ΤΣΣΚΑ. Τον Ντε Κολό και τον Τεόντοσιτς".

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη του αρχηγού του Ολυμπιακού:

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ