EUROLEAGUE

Σπανούλης: "Δεν φοβήθηκα ποτέ"!

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÏÓÖÐ - ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / OLYMPIAKOS - ANADOLU EFES (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÏÓÖÐ - ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / OLYMPIAKOS - ANADOLU EFES (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βασίλης Σπανούλης και ο Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησαν στην Olympiacos TV για την πορεία των "ερυθρολεύκων" μέχρι το Final Four, με τον πρώτο να επισημαίνει πως ουδέποτε φοβήθηκε ότι μπορεί να "στραβώσει" η σεζόν.

Τρεις και σήμερα. Τόσες ημέρες έμειναν για το Final Four της Κωνσταντινούπολης, εκεί όπου ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει -σε πρώτη φάση- να διευρύνει το σερί του σε βάρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι "ερυθρόλευκοι" μετρούν το απόλυτο (3/3) μέχρι στιγμής απέναντι στη "ρωσική αρκούδα" σε Final Four, διεκδικώντας μία ακόμη πρόκριση σε τελικό απέναντί της, όπως δηλαδή έγινε τόσο στο Λονδίνο (2013) όσο και στη Μαδρίτη (2015).

Για να φτάσουμε όμως στο σημείο να συζητάμε τέτοια πράγματα χρειάστηκε πρώτα οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου να ανατρέψουν την κατάσταση στα playoffs με την Αναντολού Εφές, ανταποδίδοντας το "μπρέικ" στην τουρκική ομάδα. Σε αυτό στάθηκε κι ο Βασίλης Σπανούλης, μιλώντας στην κάμερα της Olympiacos TV για την πρόκριση των Πειραιωτών σε ένα ακόμη Final Four.

" Η αντίδρασή μας μετά το Game 3 με την Αναντολού Εφές, ο τρόπος που παίξαμε στο Game 4 με έκανε σχεδόν σίγουρο ότι δεν γινόταν να χάσουμε αυτή τη σειρά. Μέσα στη σεζόν θα σταθώ στον τρόπο που διαχειριστήκαμε και αντιδράσαμε τις όποιες καταστάσεις δημιουργήθηκαν με τους τραυματισμούς. Ήταν εξαιρετικός", ανάφερε αρχικά ο αρχηγός του Ολυμπιακού, πριν εξηγήσει πως " δεν μπορώ να πω ότι φοβήθηκα ποτέ, γιατί έχω εμπιστοσύνη σε αυτή την ομάδα. Το έχουμε αποδείξει πολλές φορές. Το μόνο για το οποίο στεναχωριέμαι είναι όταν κάποιος τραυματίζεται".

Κι αυτή η άγνοια κινδύνου και έλλειψη φόβου έκανε τη διαφορά, εν τέλει, σε μια πολύ επίπονη σειρά αγώνων. Καταγράφηκαν άλλωστε οι καλύτεροι αριθμοί του σε playoffs, από την στιγμή που φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα, μετρώντας 17 πόντους (με 44.7% στα τρίποντα), 1.2 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 1 κλέψιμο κατά μέσο όρο.

" Όπως έχω πει πολλές φορές, δεν έχει σημασία, παρά μόνο το να είσαι έτοιμος όταν πρέπει. Να παίζεις καλά στο τέλος. Οι μεγάλες ομάδες πρέπει να κερδίζουν και να παίζουν καλά, όταν έρχεται η ώρα της κρίσης. Αλλιώς δεν έχει αντίκρισμα ό,τι κι αν κάνεις την υπόλοιπη σεζόν", επεσήμανε πριν κλείσει λέγοντας πως "γι αυτό θα κρατήσω την αντίδρασή μας μετά το Game 3 με την Αναντολού Εφές, που πραγματικά εκεί κρέμονταν όλα σε μια κλωστή: ή να γίνουμε πάλι η ομάδα που όλοι ξέρουμε ή να χαλάσουμε ό,τι είχαμε φτιάξει μέσα στη σεζόν. Πραγματικά, η ομάδα και ο καθένας ξεχωριστά αντέδρασε εξαιρετικά. Το χειρότερο στοιχείο της σεζόν είναι οι τραυματισμοί, τόσο οι δικοί μου όσο και των υπόλοιπων παιδιών".

Παπαπέτρου: "Οι τραυματισμοί μάς συσπείρωσαν"

Από μέρους του, ο Ιωάννης Παπαπέτρου εξήγησε ότι " νιώθαμε ότι έχουμε καλό υλικό, κι ότι μόλις βρούμε χημεία σαν ομάδα θα καταφέρουμε να πάμε μπροστά και να πετύχουμε. Νομίζω η σοβαρότητα που δείξαμε όλη τη σεζόν και η διάρκεια, ανεξαρτήτως τραυματισμών, με έκανε να πιστέψω ότι θα πάμε μακριά", για να προσθέσει κι αυτός το ίδιο πράγμα με τον αρχηγό του:

" Δεν φοβήθηκα ότι δεν θα μπορέσουμε να φτάσουμε στο Final Four. Όποιος κι αν λείπει, η ομάδα προσπαθεί να καλύψει το κενό του, έτσι έχουμε μάθει να κάνουμε. Δε νομίζω ότι αυτό φόβισε κάποιον, αντίθετα μας συσπείρωσε και μας έκανε να παίξουμε πιο δυνατά". Ο "Πάπι" βοήθησε πολύ τον Ολυμπιακό στο πίσω μέρος του παρκέ, "χτυπήθηκε" με τα φόργουορντ της Αναντολού Εφές, κι εν τέλει είχε 5.6 πόντους (με 54.5% στα τρίποντα) και 4.4 ριμπάουντ ανά αγώνα.

Ο 23χρονος φόργουορντ των Πειραιωτών έκλεισε προσθέτοντας πως " η στιγμή που κρατάω είναι η νίκη στο Game 5 με την Αναντολού Εφές. Παρότι δεν κατακτήσαμε κάποιον τίτλο, η χαρά για την πρόκριση στο Final Four και η παρουσία μας σε αυτό είναι ό,τι κρατάω. Αυτό που θέλω να ξεχάσω είναι οι τραυματισμοί που είχαμε όλη τη σεζόν, ο καθένας μεμονωμένα. Αυτό είναι το πιο στενάχωρο κομμάτι της σεζόν".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ