EUROLEAGUE

Σπανούλης: "Δεν είναι ώρα για δάκρυα"

Σπανούλης: "Δεν είναι ώρα για δάκρυα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βασίλης Σπανούλης αναφέρθηκε στον πρόωρο αποκλεισμό του Ολυμπιακού, παραδέχτηκε πως έχουν γίνει λάθη από όλους και εξήγησε ότι ο καθένας πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του. (AUDIO)

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην εφετινή Euroleague με την εντός έδρας ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ο Βασίλης Σπανούλης κλήθηκε να σχολιάσει την εικόνα των "ερυθρόλευκων" και τον πρόωρο αποκλεισμό στο Top-16 της διοργάνωσης.

"Ο απολογισμός θα γίνει στο τέλος της χρονιάς. Είμαστε απογοητευμένοι που μείναμε εκτός προημιτελικών, είναι μια κατάσταση που δεν έχουμε συνηθίσει. Αυτή η ομάδα έχει κάνει θαύματα στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Έτσι, λοιπόν, πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι και να κυνηγήσουμε το πρωτάθλημα! Δεν παίξαμε το μπάσκετ που μπορούσαμε όμως δεν υπάρχουν δικαιολογίες! Ο καθένας πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του" εξήγησε στην αρχική του τοποθέτηση ο αρχηγός και ηγέτης του Ολυμπιακού.

Πρόσθεσε, δε, πως: "Πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που ήλθε σήμερα στο ΣΕΦ. Αυτό το χειροκρότημα που μας έδωσε στο τέλος αξίζει παραπάνω και από έναν τίτλο! Μας δίνει ώθηση για τη συνέχεια ώστε να κυνηγήσουμε τον επόμενο στόχο μας, το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλη ομάδα, δεν υπάρχει χωρίς τον κόσμο του. Θα τον χρειαστούμε στο πλευρό μας ως το τέλος της χρονιάς".

Ο 33χρονος γκαρντ ρωτήθηκε για το πού χάθηκε η πρόκριση στα προημιτελικά: "Δεν είναι ώρα για αναλύσεις. Έπειτα από κάθε ήττα βλέπαμε τις ελπίδες μας να λιγοστεύουν. Κάναμε ήττες που δεν έχουμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια. Και οι ήττες είναι μέσα στον αθλητισμό. Όλες οι ομάδες περνούν δυσκολίες και αποτυχίες. Το θέμα σε κάθε περίπτωση είναι να μείνεις ενωμένος, να βλέπεις τα λάθη σου και να επιστρέφεις πιο δυνατός".

Ο Βασίλης Σπανούλης κατέληξε λέγοντας: "Παίζουμε σε μιαν ιστορική ομάδα, και όλα τα παιδιά πρέπει να τιμήσουν τη φανέλα που φοράνε. Να παίζουμε για την υπερηφάνεια μας, την ομάδα και τον κόσμο μας. Όλοι πάλεψαν για το καλύτερο δυνατό. Έχουν γίνει λάθη από όλους όμως δεν είναι ώρα για δάκρυα. Έχουμε μπροστά μας τον στόχο του πρωταθλήματος. Πλέον θα ξεκουραστούμε και θα δουλέψουμε σκληρά ώστε να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει".

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα των δηλώσεων όπως μεταδόθηκε στον Sport24 Radio 103,3

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ