EUROLEAGUE

Σημαδιακό το Βελιγράδι για τον Σφαιρόπουλο

Σημαδιακό το Βελιγράδι για τον Σφαιρόπουλο
EUROKINISSI

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στην αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα (20:00, NS1, LIVE Blog από το Sport24.gr) έχει την ευκαιρία να οδηγήσει τον Ολυμπιακό για 70η φορά σε νίκη σε αγώνα της EuroLeague και να "πιάσει" τον Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Ο Ολυμπιακός στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της EuroLeague αντιμετωπίζει στο Βελιγράδι τον Ερυθρό Αστέρα (20:00, NS1, LIVE Blog από το Sport24.gr) και για τους λάτρεις των συμβολισμών και των στατιστικών το παιχνίδι αυτό έχει ξεχωριστό χαρακτήρα. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στις 7 Νοεμβρίου του 2014 είχε ντεμπουτάρει ως head coach στην EuroLeague στην εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού επί του Ερυθρού Αστέρα με 62-57 και στην 20η "στροφή" της κανονικής διάρκειας της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης της φετινής σεζόν έχει την ευκαιρία να "πιάσει" τον Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος από τον Νοέμβριο του 2014 έχει κοουτσάρει τον Ολυμπιακό σε 107 ευρωπαϊκά και βρίσκεται στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας, καθώς στο ματς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ άφησε πίσω του τον Ντούσαν Ίβκοβιτς που είχε καθίσει στον "ερυθρόλευκο" πάγκο 105 φορές. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετράει 69 νίκες μέχρι στιγμής και κατά την διάρκεια της φετινής σεζόν θα προσπεράσει τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος κατά την θητεία του στον Ολυμπιακό (1996-99, 2011-12) είχε 70 επιτυχίες.

Σημαδιακό το Βελιγράδι για τον Σφαιρόπουλο
EUROKINISSI

Ο 51χρονος κόουτς απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα έχει την ευκαιρία να... πιάσει τον Ντούντα, αλλά για τον ίδιο αυτό δεν έχει σημασία και στο μυαλό του, όπως και σε όλων στις τάξεις του Ολυμπιακού, είναι το πώς οι "ερυθρόλευκοι" θα κάνουν το... restart μετά τις κακές εμφανίσεις στα εκτός έδρας ματς με την Μπασκόνια και την Χίμκι.

"Στον επαγγελματισμό δεν υπάρχουν συναισθήματα. Όλοι πρέπει να κάνουμε σωστά την δουλειά μας, χωρίς να μας επηρεάζει το τι σκεφτόμαστε ή αισθανόμαστε… Δεν υπάρχει λόγος να κάνω κάποιον απολογισμό… Βρισκόμαστε στα μισά της αγωνιστικής περιόδου και έχουμε δρόμο μπροστά μας. Τα ρεκόρ είναι άκαιρα και για εμένα και για τους παίκτες. Εμάς μας νοιάζει μόνο το καλό του Ολυμπιακού. Τα ρεκόρ είναι για τους δημοσιογράφους. Για μένα δεν μετράει αυτό. Το ζητούμενο είναι να πάει καλά η ομάδα", είπε ο Έλληνας κόουτς κατά την αναχώρηση της αποστολής του Ολυμπιακού για το Βελιγράδι .

Το... ταξίδι του Γιάννη Σφαιρόπουλου ως head coach του Ολυμπιακού στην EuroLeague άρχισε από το Βελιγράδι και την "Kombank Arena" και απόψε θα συνεχιστεί πάλι με αντίπαλους τους πρωταθλητές Σερβίας στο "Αleksandar Nicolic Hall". Εκεί όπου οι Πειραιώτες θα επιδιώξουν να κάνουν το 6/6 με τον Ερυθρό Αστέρα, ενώ στον πίνακα που ακολουθεί μπορεί να δείτε τους πέντε πρώτους προπονητές του Ολυμπιακού σε αριθμό παιχνιδιών και νικών στην Ευρώπη.

Σημαδιακό το Βελιγράδι για τον Σφαιρόπουλο

*Χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από το επίσημο περιοδικό της ΚΑΕ Ολυμπιακός "We Are Olympiacos".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ