EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Xάσαμε το ματς από ένα ριμπάουντ"

Σφαιρόπουλος: "Xάσαμε το ματς από ένα ριμπάουντ"

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στάθηκε στο χαμένο ριμπάουντ όταν το σκορ ήταν 81-81, ενώ δήλωσε πως δημιούργησε πρόβλημα στον Ολυμπιακό το κακό ξεκίνημα των "ερυθρολεύκων" στην Μόσχα, όταν και δέχτηκαν 17 πόντους σε 5 λεπτά.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην Μόσχα, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναφέρθηκε στα αίτια της ήττας από την ΤΣΣΚΑ. Στάθηκε στο χαμένο ριμπάουντ όταν το σκορ ήταν 81-81, αλλά και στους 17 πόντους μέσα σε 5 λεπτά που δέχτηκε η ομάδα του στο ξεκίνημα.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σχολίασε τα εξής: "Ήταν ένα παιχνίδι υψηλού επιπέδου μεταξύ δύο σπουδαίων ομάδων, ένα παραδοσιακό ματς για την Ευρωλίγκα. Μπήκαν καλά στο ματς και βρήκαν εύκολους πόντους. Είχαμε πρόβλημα στη συγκέντρωση αμυντικά στο παιχνίδι. Δεν αρχίσαμε καλά το ματς και τους επιτρέψαμε σε πέντε λεπτά να σκοράρουν 17 πόντους. Αυτό, ήταν πολύ σημαντικό για το παιχνίδι. Στη συνέχεια, προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε την άμυνά μας, ειδικά στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου. Η ΤΣΣΚΑ σκόραρε πολύ πιο δύσκολα από ό,τι στην αρχή. Εμείς βάζοντας κάποια σουτ μακρινά, μειώσαμε αρχικά και μετά ισοφαρίσαμε.

Στο 81-81, χάσαμε ένα σημαντικό αμυντικό ριμπάουντ και μετά προηγήθηκαν 86-81, καθώς ήταν εύστοχοι στις βολές. Ήταν ένα καλό παιχνίδι μεταξύ δύο σπουδαίων ομάδων. Τώρα συγκεντρωνόμαστε στα play off. Η κανονική περίοδος τελείωσε μετά από 30 παιχνίδια. Θέλουμε να βάλουμε τους τραυματίες πίσω στην ομάδα. Πριν τα ματς με την Εφές, έχουμε δύο σημαντικά ματς για το ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς θέλουμε να τερματίσουμε πρώτοι στην κανονική περίοδο. Συγχαρητήρια στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και καλή τύχη".

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου και στην κάμερα της ΕΡΤ2. “Μπορούμε να πούμε ότι μας ικανοποιεί το γεγονός πως έχουμε το πλεονέκτημα έδρας. Δουλέψαμε σκληρά όλη τη χρονιά για να κατακτήσουμε το πλεονέκτημα έδρας, ήταν ο δεύτερος μας στόχος το πλεονέκτημα έδρας, ο πρώτος ήταν να προκριθούμε στα προημιτελικά, μετά από αυτό θέλαμε να πάρουμε το πλεονέκτημα και τώρα πρέπει να ετοιμαστούμε με μεγάλη συγκέντρωση και ηρεμία, αλλά και κάθε λεπτομέρεια για τα play off που έρχονται που θα κρίνουν πολλά για την επιτυχία ή όχι στη χρονιά” είπε αρχικά ο Έλληνας κόουτς για το πως κύλησε η σεζόν.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το εάν κρατάει τον χαρακτήρα που έδειξε η ομάδα του όλη τη σεζόν και απάντησε πως “σίγουρα κρατάω τον χαρακτήρα που δείξαμε ως ομάδα. Το να παίρνεις την τρίτη θέση με τόσες απουσίες μέσα στη σεζόν σημαίνει ότι όντως έχεις χαρακτήρα, πως ο Ολυμπιακός είναι ομάδα συνόλου, έχει ξεκάθαρους ρόλους, έχει τον ηγέτη της που είναι ο Σπανούλης, έχει πολλά έμπειρα παιδιά που έχουν παίξει πολλά χρόνια σε αυτή τη διοργάνωση όπως ο Πρίντεζης, ο Παπανικολάου και ο Μάντζαρης, βλέπουμε ότι και τα νέα ελληνόπουλα μπαίνουν και αυτά στον βασικό αυτόν κορμό και αυτό που μένει είναι να είμαστε υγιείς για τα κρίσιμα ματς που έρχονται”.

Όσο για το εάν το ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν μια καλή πρόβα ενόψει πλέι οφ, ο Έλληνας κόουτς ήταν ξεκάθαρος. “Ναι, ήταν μια καλή πρόβα. εκτός από το ξεκίνημα που δεν μπήκαμε καλά. Μετά το τάιμ άουτ, παίξαμε πολύ καλύτερα σε άμυνα και επίθεση, και μπήκαμε στο ματς. Στο τέλος, όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Κάθε λεπτομέρεια είναι σημαντική. Πριν την Εφές, όμως, έχουμε δύο πάρα πολύ σημαντικά ματς στο ελληνικο πρωτάθλημα για να κατακτήσουμε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο. Όσο για την Εφές, δεν άλλαξε κάτι.

Περιμέναμε να δούμε με ποιον θα παίξουμε, δεν κάναμε υπολογισμούς. Δεν θέλω να κοιτάω τους άλλους, κοιτάζαμε μόνο την ομάδα μας. Σε ό,τι αφορά την Εφές, είναι πολύ καλή ομάδα, την ξέρουμε, έχουμε παίξει τρεις φορές μαζί τους φέτος καθώς παίξαμε και φιλικό. Στην Ευρωλίγκα δεν υπάρχει εύκολο ματς, αρκετοί μπορεί να λένε για τη Φενέρ ή την Εφές, αλλά να πούμε ότι και η Εφές έχει σπουδαίο ρόστερ. Είναι μια γεμάτη ομάδα, μια καλή ομάδα που δεν θέλω να πιστέψει ο κόσμος ότι θα είναι εύκολη η σειρά. Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας, τον καλώ να γεμίσει το ΣΕΦ και να έχουμε μια σκληρή και δυνατή έδρα. Σχεδόν σίγουρα στα πρώτα ματς δεν θα έχουμε τον Ματ μαζί μας, αλλά όλα τα παιδιά δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να καλύψουμε το κενό του. Θέλουμε να έχουμε υγεία, να γυρίσει ο Γκριν και ο Λοτζέσκι, θέλουμε να είναι όλοι έτοιμοι, να είναι όλοι σε καλή κατάσταση και ετοιμοπόλεμοι και όλοι να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό”.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ