EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Γκρίνια, DVD και σχέδιο για την διαιτησία"

Σφαιρόπουλος: "Γκρίνια, DVD και σχέδιο για την διαιτησία"
EUROKINISSI

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για τις αποφάσεις των διαιτητών στον πρώτο αγώνα της προημιτελικής σειράς της EuroLeague μεταξύ του Ολυμπιακού και της Ζάλγκιρις, αλλά και για όσα είχαν προηγηθεί.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εξήγησε γιατί ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την Ζάλγκιρις και τόνισε πως οι διαιτητές Λοτερμόζερ, Πέρεθ - Πέρεθ και Παστούσιακ δεν είχαν τα ίδια κριτήρια.

"Απόψε χάσαμε το πλεονέκτημα έδρας. Ήταν ένα κλειστό παιχνίδι που τελείωσε στην παράταση. Όταν ένα παιχνίδι τελειώνει έτσι, και οι δυο ομάδες θα μπορούσαν να είχαν πάρει τη νίκη. Είναι μια σειρά αγώνων, πρέπει να παλέψουμε την Παρασκευή (20/4) για να κερδίσουμε το δεύτερο παιχνίδι και να πάμε στο Κάουνας για να παλέψουμε για τα επόμενα δυο και να τελειώσουμε εκεί τη σειρά. Έχουμε κάποιους παίκτες που δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση και φόρμα έπειτα από τους τραυματισμούς που είχαν. Αυτό φυσικά πλήγωσε το παιχνίδι μας", τόνισε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού, ο οποίος στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Θέλω να σταθώ επίσης στο τι έγινε μετά από το παιχνίδι της κανονικής διάρκειας και στις δηλώσεις του συναδέλφου μου προπονητή της Ζάλγκιρις, όταν επιτέθηκε στους διαιτητές και όλοι είδαν ότι απόψε δεν σφύριξαν με τα ίδια κριτήρια. Είδαμε να σφυρίζουν εύκολα πολλές επαφές, στέλνοντας στις βολές τους παίκτες της Ζαλγκίρις. Από την άλλη πλευρά, πολλές επαφές δεν καταλογίστηκαν. Σεβόμαστε τη διαιτησία και τις διαδικασίες της EuroLeague. Δεν είχαμε μιλήσει ως τώρα και νομίζω ότι το παίρνουν ως αδυναμία. Πιστεύω ότι στο τέλος της ημέρας το σημαντικό είναι να έχουμε διαιτησία 50-50 κι απόψε η διαιτησία δεν ήταν 50-50".

Επίσης, ρωτήθηκε για το αν όλο αυτό το θέμα με την διαιτησία είναι ξαφνικό: "Δεν ξέρω αν είναι ξαφνικό. Βλέπω ότι υπάρχει ένα σχέδιο από πίσω, όλοι γκρινιάζουν, στέλνουν DVD. Όλο αυτό μας επηρέασε και φάνηκε στο γήπεδο".

Τέλος, ρωτήθηκε για τους τραυματίες παίκτες της ομάδας του: "Δεν γνωρίζω για τους τραυματίες. Δεν έχω εικόνα. Ο Μιλουτίνοβ έκανε ένεση. Θα δούμε σε τι κατάσταση θα είναι. Ο Στρέλνιεκς ζήτησε να βγει, γιατί έπειτα από ένα σημείο δεν μπορούσε. Όλα αυτά χάλασαν την χημεία μας. Δεν το βάζουμε κάτω. Θα παλέψουμε. Πάμε να νικήσουμε την Παρασκευή και μετά να τελειώσουμε την σειρά στο Κάουνας".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ