EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Ύπουλο το παιχνίδι με την Μπάμπεργκ"

Σφαιρόπουλος: "Ύπουλο το παιχνίδι με την Μπάμπεργκ"
EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπάμπεργκ (9/3, 21:00) και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σημείωσε τις... παγίδες που κρύβει η αναμέτρηση της 25ης αγωνιστικής της EuroLeague, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Ντάνιελ Χάκετ.

Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί απέναντι στην Μπάμπεργκ (9/3, 21:00), αλλά η αναμέτρηση της 25ης αγωνιστικής της EuroLeague έχει υψηλό βαθμό επικινδυνότητας για τους "ερυθρόλευκους", όπως τόνισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος μίλησε και για τον ΝτάνιελΧάκετ.

"Έχουμε ένα ύπουλο παιχνίδι με μία πολύ καλή ομάδα, η οποία ενώ παίζει πολύ καλά δεν έχει πάρει τα αποτελέσματα που της αξίζουν, Κέρδισε τα πρώτα δύο εκτός έδρα παιχνίδια της σεζόν και από τότε μετράει 9 σερί ήττες σε συνδυασμό με την αλλαγή προπονητή καθιστά το παιχνίδι πολύ επικίνδυνο. Θα έχουν μεγάλο κίνητρο. Εχουμε εφιστήσει την προσοχή των παικτών σε αυτό το παιχνίδι και ελπίζω όλοι να κάνουν αυτό που πρέπει, να κάνουν όσα έχουμε δουλέψει και να πάρουμε τη νίκη. Η Μπάμπεργκ έχει ταλέντο, παίζει καλά και στις δύο πλευρές του γηπέδου και πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, ώστε να κάνουμε αυτά που έχουμε δουλέψει. Όλοι οι παίκτες πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμοι", είπε ο κόουτς του Ολυμπιακού στην αρχική του τοποθέτηση στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη (8/3).

Ο Ολυμπιακός απέναντι στην Μπάμπεργκ μετράει δύο νίκες σε επτά αναμετρήσεις και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ρωτήθηκε για την αρνητική παράδοση που έχει η ομάδα του: "Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο αγωνιστικά που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε. Δεν νομίζω ότι πριν από τον αγώνα χρειάζεται να ανατρέξουμε στην ιστορία. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να κάνουμε το παιχνίδι μας. Παίζουμε στην έδρα μας, έχουμε κίνητρο και πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Η δική μας ετοιμότητα είναι πολύ σημαντική".

Επίσης, αναφέρθηκε στους Μπόμπι Μπράουν και Κιμ Τιλί: " Ο Μπόμπι Μπράουν έχει ποιότητα. Είναι έμπειρος στην EuroLeague α και αποκτήθηκε για να μας βοηθήσει με την ποιότητά του και στο σκοράρισμα. Είναι έξυπνος παίκτης και καταλαβαίνει τι και πότε πρέπει να κάνει. Με τον Παναθηναϊκό πήρε πρωτοβουλία, όταν έπρεπε και οργανώσει καλά. Πιστεύω πως όσο περνάει ο καιρός θα προσαρμόζεται περισσότερο. Σε σχέση με τον Τιλί θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο, γιατί εκείνος ήταν στην ομάδα. Ο Μπόμπι Μπράουν πρέπει να μάθει κάποια πράγματα, ενώ ο Τιλί να τα ξαναθυμηθεί. Όσο περνάει ο καιρός, θα είναι καλύτερος".

Ο Λούκα Μπάνκι θα κάτσει για πρώτη φορά στον πάγκο της Μπάμπεργκ απέναντι στον Ολυμπιακό. Άραγε μπορεί να προκαλέσει κάποια έκπληξη στην... σκακιέρα της τακτικής; "Να μας εκπλήξει όχι. Ξέρουμε πώς λειτουργεί ο κόουτς Μπάνκι. Πιστεύω πως θα βάλει την δική του σφραγίδα, ίσως προσθέσεις ένα - δυο συστήματα και κάποια τρικ στην άμυνα. Ένας προπονητής δεν μπορεί να αλλάξει κάτι δραστικό στο μέσα σε τρεις μέρες. Ο,τι κι αν συμβεί πρέπει να το διαβάσουμε. Ο,τι κι αν συμβεί μπορούμε να αντιδράσουμε, αλλά το θέμα είναι έχουμε την πνευματική και την σωματική ετοιμότητα να παίξουμε αυτό το δύσκολο παιχνίδι", ανέφερε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Τέλος, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναφέρθηκε στον Ντάνιελ Χάκετ τονίζοντας πως "πάντα είναι ιδιαίτερα όταν αντιμετωπίζεις παίκτες με τους οποίους έχεις συνεργαστεί. Με τον Ντάνιελ είχαμε και έχουμε μία άριστη και ειλικρινή καλή σχέση. Δυστυχώς έτσι λειτουργεί ο επαγγελματικός αθλητισμός".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ