EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Το άγχος πρέπει να είναι ενεργητικό"

EUROLEAGUE / ÐÑÏÐÏÍÇÓÇ ÔÏÕ ÏËÕÌÐÉÁÊÏÕ ÓÔÏ ABDI IPEKCI ARENA (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
EUROLEAGUE / ÐÑÏÐÏÍÇÓÇ ÔÏÕ ÏËÕÌÐÉÁÊÏÕ ÓÔÏ ABDI IPEKCI ARENA (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε πως το άγχος που υπάρχει στον Ολυμπιακό πρέπει να είναι ενεργητικό, ενώ ο Βαγγέλης Μάντζαρης σχολίασε πως η ομάδα είναι με την πλάτη στον τοίχο, αλλά πρέπει και μπορεί να αντιδράσει.

Αποστολή στην Κωνσταντινούπολη: Νότης Ψιλόπουλος

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται την Παρασκευή (28/04, 21:15, Νοvasports) από την Αναντολού Εφές στον τέταρτο προημιτελικό των playoffs της EuroLeague. Oι Γιάννης Σφαιρόπουλος και Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησαν ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ξεκίνησε τις δηλώσεις του λέγοντας τα εξής για το που πρέπει να βελτιωθεί ο Ολυμπιακός: "Σίγουρα πρέπει να βελτιωθούμε επιθετικά. Γιατί όταν κρατάς μια ομάδα με 89 πόντους μέσο όρο στην έδρα της στους 64 και δεν κερδίζεις, φαίνεται ότι σου κοστίζει η επίθεση. Και φυσικά τα 18 λάθη που κάναμε. Αυτές είναι οι αιτίες που δεν παίξαμε καλά επιθετικά. Έχουμε και την αυριανή ημέρα, να δούμε ακόμη ένα βίντεο και να ετοιμαστούμε πνευματικά και ψυχολογικά. Θέλουμε να παλέψουμε αυτό το παιχνίδι και να επιστρέψουμε στην Ελλάδα".

Για το αν η αποφασιστικότητα και η θέληση υπερτερούν του άγχος αυτές τις στιγμές: "Άμα δεν έχεις άγχος, σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρεσαι, το άγχος πρέπει να είναι ενεργητικό, να σε κάνει καλύτερο, τα έχουμε πει πολλές φορές. Αυτή η ομάδα, έχει αποδείξει και φέτος, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια ότι μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Και έχει καταφέρει και πιο δύσκολες αποστολές. Στο χέρι μας είναι να κάνουμε καλά τη δουλειά μας”.

Για τα δύο πρόσωπα που έδειξε ο Ολυμπιακός στο τρίτο ματς: “Αυτό το τελευταίο διάστημα του παιχνιδιού είναι ένα καλό κομμάτι, όπως και το ξεκίνημα μας, δεν ήταν κακό. Πιστεύω έπρεπε να είχαμε πάρει μεγαλύτερη διαφορά στην πρώτη περίοδο. Το μπλακ άουτ άρχισε από το 12 έως το 32, για είκοσι λεπτά. Επηρεαστήκαμε από το ότι “τρώγαμε” εύκολα καλάθι, δεν ανοίξαμε τους χώρους, δεν είχαμε καλό ρυθμό”.

Σε ερώτηση για το εάν τον προβληματίζει ότι η Εφές παίζει πάρα πολύ σκληρά, απάντησε πως “δεν με προβληματίζει, απλώς δείχνει ότι πρέπει να παλέψεις ακόμη περισσότερο. Έτσι πρέπει να παλέψουμε και εμείς”.

Όσο για το τι έφταιξε επιθετικά, ο 50χρονος κόουτς τόνισε πως “πρώτον δεν τρέχουμε, δεν βάζουμε εύκολα καλάθια και αυτό οφείλεται και στην άμυνα μας. Χθες βάλαμε δύο αιφνιδιασμούς και ένα σουτ, εφτά πόντους μόνο δηλαδή. Από θέμα τακτικής δεν επιτρέπουν τα λέι απ στη σετ επίθεση και θα πρέπει να βάλουμε τα σουτ απ έξω”.

Μάντζαρης: "Είμαστε με την πλάτη στον τοίχο"

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης από την πλευρά του τόνισε το τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να στείλει την σειρά σε πέμπτο ματς στο ΣΕΦ: “Η κατάσταση πλέον είναι πιο δύσκολη. Από εδώ και μπρος ξεκινάνε τα νοκ άουτ, είναι ένας τελικός, δεν έχουμε άλλα περιθώρια. Πρώτα πρέπει να βελτιώσουμε την επίθεση μας. Παίξαμε αργά, κρατήσαμε την Εφές χαμηλά, όταν βάζει 89 και τρώμε 64, τότε φταίει η επίθεση.

Σίγουρα και τα λάθη ήταν ένας λόγος για την ήττα. Δεν παίξαμε καλά στην επίθεση, παίζαμε αργά, αποτέλεσμα αυτής της εμφάνισης τα λάθη. Ποτέ δεν παίζουμε για να χάσουμε. Είμαστε με την πλάτη στον τοίχο, είμαστε στο 2-1, αλλά τόσα χρόνια, έχουμε αποδείξει ότι έχουμε χτίσει χαρακτήρα, πιστεύουμε όλοι σε όλους και θα δώσουμε και την ψυχή μας για να επιστρέψουμε στην έδρα μας, πολύ απλά”.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ