EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Θα είναι σημαντική η προσωπική άμυνα με την Μακάμπι"

Σφαιρόπουλος: "Θα είναι σημαντική η προσωπική άμυνα με την Μακάμπι"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε πως στο ματς με την Μακάμπι θα είναι σημαντική η προσωπική άμυνα απέναντι στην απρόβλεπτη ισραηλινή ομάδα. "Ο Γιανγκ θέλει χρόνο για να έχει ειδική φυσική κατάσταση".

Ο Ολυμπιακός την Πέμπτη (24/11) το βράδυ (19:45) θα αντιμετωπίσει στο ΣΕΦ την Μακάμπι Τελ Αβίβ, για την 9η αγωνιστική της EuroLeague. O Γιάννης Σφαιρόπουλος, κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, μίλησε για την αναμέτρηση.

Για το παιχνίδι με την Μακάμπι: "Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μία πολύ καλή ομάδα σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι. Η Μακάμπι έχει δύο σερί νίκες. Έχει 4 νίκες στα τελευταία 6 της ματς με τον νέο της προπονητή. Όταν χάνει, χάνει πολύ δύσκολα. Είναι μία ανταγωνιστικη ομάδα που πρέπει να έχει την απόλυτη προσοχή μας. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Θέλει προσοχή, έχει καλούς σκόρερ, παίκτες με ατομικό ταλέντο και είναι ιδιαίτερα αθλητική. Παίζει συνήθως με έναν σέντερ και με τέσσερις ημίψηλους. Χρειάζεται προσοχή, γιατί όταν βρει ρυθμό δημιουργεί προβλήματα. Πρέπει να σταθεροποιήσουμε την απόδοση μας. Πρέπει να βρούμε ρυθμό μέσα από την άμυνα μας. Πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό. Θέλουμε τον κόσμο μας να μας στηρίξει".

Για το αν ήταν πλεονέκτημα για τον Ολυμπιακό που δεν είχε ταξίδια: "Τα παιχνίδια ήταν συνεχόμενα, αλλά αυτή την εβδομάδα δεν είχαμε πολλά ταξίδια, είναι γεγονός. Αυτό μας έδωσε ένα πλεονέκτημα, καθώς παίξαμε στην Αθήνα με τον Παναθηναϊκό. Όμως, δεν παίζει ρόλο η κούραση, αλλά η πνευματική ετοιμότητα. Κούραση δεν υπάρχει. Όποιος είναι κουρασμένος, δεν χρειάζεται να βρίσκεται σε αυτή την ομάδα. Πρέπει να παίζουμε με συγκέντρωση για 40 λεπτά".

Για το αν είναι δύσκολο να κάνεις σκάουτινγκ στην Μακάμπι: "Είναι δύσκολο να της κάνεις σκάουτινγκ, ειναι γεγονός, γιατί αρέσκεται να παίζει αρκετά ελεύθερο μπάσκετ. Παίζουν αρκετά με το ένστικτο, ο κάθε παίκτης βγάζει το ταλέντο του και είναι δύσκολο να τους χαρτογραφήσεις. Είναι απρόβλεπτη ομάδα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να παίξουμε αρκετά καλή ατομική άμυνα. Πρέπει ο καθένας να περιορίσει τον προσωπικό του αντίπαλο, είναι πολύ σημαντικό αυτό, όπως και η ομαδική άμυνα. Πρέπει ο κάθε παίκτης μας να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στον προσωπικό του αντίπαλο".

Για το αν υπάρχει "πρέπει" όταν ο Ολυμπιακός παίζει στο γήπεδο του: Όταν παίζεις στην Ευρωλίγκα θέλεις να κερδίζεις πάντα στο γήπεδο σου. Πρέπει να διαφυλάξεις την έδρα σου. Το ματς με την Μακάμπι είναι ένα παιχνίδι το οποίο πρέπει να το κερδίσουμε. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως πάμε στα εκτός έδρας για να χάσουμε. Παντού παίζουμε για την νίκη. Η Μακάμπι έρχεται εδώ ύστερα από μία καλή νίκη στο Καζάν και σίγουρα θα θέλει να νικήσει και στο ΣΕΦ".

Για την εξαιρετική αντίδραση του Ολυμπιακού μετά την ήττα με την Γαλατάσαραϊ, καθώς μετρά 4 σερί νίκες: " Αυτή την στιγμή δεν μπορώ να πω για την Γαλατάσαραϊ και για τα ματς που προηγήθηκαν, ούτε μπορώ να σχολιάσω για το αν μας έκανε καλό εκείνη η ήττα στην Κωνσταντινούπολη. Δεν είναι ώρα να κάνουμε απολογισμούς. Ο πόλεμος συνεχίζεται, τα παιχνίδια συνεχίζονται. Δεν κοιτάζω πίσω, κοιτάζω μόνο μπροστά. Έχω αυτή την νοοτροπία. Στο μυαλό μου υπάρχει μόνο το ματς με την Μακάμπι. Με απασχολεί να είμαστε έτοιμοι για αυτό το ματς. Ας αφήσουμε το πριν και το μετά. Σημασία έχει το τώρα, η επόμενη καλή προπόνηση ενόψει του αγώνα κόντρα στην Μακάμπι".

Για την κατάσταση του Αγραβάνη: "Ο Αγραβάνης έχει οστικό οίδημα, έχει τραυματισμό και είναι σε περίοδο αποθεραπείας. Δοκιμάζει κάποια πράγματα μόνος του στις προπονήσεις, αλλά νιώθει ακόμη ενοχλήσεις και δεν είναι έτοιμος. Δεν μπορεί να προπονηθεί ακόμη με την ομάδα. Πάμε μέρα με την μέρα, περιμένουμε να αισθανθεί καλύτερα και να επιστρέψει στις προπονήσεις μας. Ακόμη όμως προπονείται μόνος του, κάνει ατομικό πρόγραμμα".

Για την κατάσταση του Γιανγκ, ο οποίος δείχνει καλύτερα: "Είναι πιο εύκολο να παίξεις άμυνα απ' ότι επίθεση και μέσα από την άμυνα ο Γιανγκ βρίσκει ψυχολογία και ρυθμό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως προέρχεται από έναν χρόνο αποχής. Ήταν εκτός για πολλούς μήνες. Δεν ήταν εύκολο. Εδώ και ένα μήνα έχει ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό το ψυχολογικό κομμάτι. Το είχαμε πει αυτό από τις πρώτες μέρες για το ψυχολογικό του. Τώρα, αφού ξεπέρασε το ψυχολογικό, το ζητούμενο είναι βρει αγωνιστικό ρυθμό, αλλά και την απαιτούμενη ειδική φυσική κατάσταση ενός αγώνα. Διότι ακόμη κουράζεται πιο εύκολα σε σχέση με τους συμπαίκτες του και αυτός είναι ο λόγος που γίνεται αλλαγή και παίζει λίγο. Όσο περνά ο καιρός θα αυξάνεται ο χρόνος του και θα αποκτήσει την απαιτούμενη ειδική φυσική κατάσταση. Θέλει λίγο χρόνο ακόμη ο Γιανγκ για να βρει τον ρυθμό του".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ