EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Τελευταία στιγμή ο Χάντερ"

Σφαιρόπουλος: "Τελευταία στιγμή ο Χάντερ"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε κατά την αναχώρηση της αποστολής του Ολυμπιακού για τη Βιτόρια, όπου θα αντιμετωπίσει τη Λαμποράλ Κούτσα (23/10, 21:30), ζητώντας προσοχή από τους παίκτες του. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη διαθεσιμότητα του Οθέλο Χάντερ.

Στο αεροπλάνο με προορισμό τη Βιτόρια επιβιβάστηκε το πρωί της Πέμπτης (22/10) η αποστολή του Ολυμπιακού. Οι "ερυθρόλευκοι" αντιμετωπίζουν το βράδυ της Παρασκευής (23/10, 21:30) τη Λαμποράλ Κούτσα του Γιάννη Μπουρούση, κυνηγώντας το 2/2 στην α' φάση της Euroleague.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν γνωρίζει αν θα έχει ακόμη στη διάθεσή του τον Οθέλο Χάντερ, τονίζοντας με δηλώσεις του πως η όποια απόφαση περί διαθεσιμότητας του Αμερικανού σέντερ θα παρθεί την τελευταία στιγμή. Γι αυτό, στην αποστολή του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν δεκατρείς (13) παίκτες , από τον 48χρονο τεχνικό.

" Ξεκινάει μια σειρά αγώνων για εμάς στην Ευρωλίγκα με τέσσερα εκτός έδρας ματς στα επόμενα πέντε και αρχής γενομένης από το ματς στη Βιτόρια. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας, θα παίξουμε απέναντι σε μια ομάδα με καλό αγωνιστικό ρυθμό, έφεση στο γρήγορο παιχνίδι και στο ανοιχτό γήπεδο", δήλωσε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού πριν εστιάσει περισσότερο στα αγωνιστικά πλεονεκτήματα της ισπανικής ομάδας:

" Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να επιβάλουμε τον ρυθμό μας. Αυτό το παιχνίδι είναι πρόκληση για εμάς, η Λαμποράλ Κούτσα προέρχεται από ήττα στην πρεμιέρα της στην Ευρωλίγκα και θέλουν την πρώτη νίκη μπροστά στο κοινό τους. Έτοιμοι και συγκεντρωμένοι, να παίξουμε το μπάσκετ που θέλουμε. Η συγκέντρωση και η διάρκεια για 40 είναι το κλειδί. Αν χάσεις τη συγκέντρωση για 2-3 λεπτά, είναι ικανοί να σκοράρουν 15 πόντους. Όσο και αν πάει το σκορ, δεν θα τα παρατήσουν. Το έδειξαν και στο Μιλάνο όταν και βρέθηκαν πίσω με 70-50 και τελικά ηττήθηκαν με ένα καλάθι. Με ένα ξέσπασμα είτε μπορούν να ξεφύγουν στο σκορ είτε να επιστρέψουν στο σκορ. Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε τέτοια ξεσπάσματα".

Ενώ κατέληξε αναφερόμενος στον Οθέλο Χάντερ: " Το ματς με τον Παναθηναϊκό ανήκει στο παρελθόν, δεν μπορούμε να κοιτάμε πίσω, μόνο μπροστά πρέπει να κοιτάμε. Έχει κάνει κάποιες προπονήσεις ο Χάντερ, θα δούμε την κατάσταση του και στην αποψινή προπόνηση και θα αποφασίσουμε την τελευταία στιγμή εάν θα αγωνιστεί ή όχι αύριο".

Από την πλευρά του ο Ματ Λοτζέσκι είπε: " Παίζουμε τα τελευταία χρόνια με τη Λαμποράλ Κούτσα συνέχεια, τους ξέρουμε και μας ξέρουν. Εμείς θέλουμε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι, περιμένουμε να μπει και ο Οθέλο στην ομάδα, ο Ολυμπιακός έχει πάντα μεγάλες προσδοκίες και θέλουμε τη νίκη στην έδρα τους ώστε να κάνουμε το δύο στα δύο. Τους αρέσει η επίθεση, το γρήγορο παιχνίδι, μπορεί κάποιες φορές να παίζουν άναρχα, αλλά μόνο εύκολα αντιμετωπίσιμοι δεν είναι. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι 100%".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ