EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Στόχος μας το καλό μπάσκετ και το Final Four"

Σφαιρόπουλος: "Στόχος μας το καλό μπάσκετ και το Final Four"
INTIME SPORTS

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague, για τους στόχους των "ερυθρόλευκων" στην κορυφαία διοργάνωση αλλά και το "ζευγάρωμα" της εμπειρίας και των νέων παικτών. (VIDEO)

Συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague παραχώρησε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, με τον έμπειρο τεχνικό να μιλάει για τους στόχους της φετινής σεζόν, να στέκεται στο "ζευγάρωμα" της εμπειρίας και των νέων παικτών ενώ μίλησε και για τους αντίπαλους της ομάδας στον όμιλο.

Αναλυτικά, ο Σφαιρόπουλος είπε:

Για το «ζευγάρωμα» εμπειρίας και νέων παικτών:
«Είναι αλήθεια πως το ρόστερ μας έχει δύο γκρουπ. Ένα με έμπειρους παίκτες και ένα δεύτερο με νέους παίκτες. Πιστεύω πως στην ομάδα μας όλοι οι παίκτες είναι ίσοι. Δεν με νοιάζει αν κάποιος είναι 19 ή 30 ετών. Είναι πολύ σημαντικό να δουλεύουν όλοι μαζί και να ξέρουν πως θα δώσουν το καλύτερο που μπορούν κάθε φορά, σε προπονήσεις και παιχνίδια. Σίγουρα θέλουμε οι πιο έμπειροι παίκτες να συμβουλεύουν τους νεότερους και να τους μεταφέρουν την εμπειρία τους. Θέλουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να παίζουν όλοι σαν ομάδα».

Για τους παίκτες που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι:
«Φέραμε μερικούς νέους παίκτες αυτή τη σεζόν. Τώρα έχουμε μια δυνατή ομάδα, βάζοντας στην εξίσωση και όσους ήταν εδώ από πέρυσι. Έχουμε νέους παίκτες που ήταν όλοι πρώτοι μας επιλογές. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Φέραμε ταλαντούχους παίκτες με τη βοήθεια της διοίκησης. Τώρα πρέπει ο ένας να μάθει το παιχνίδι του άλλου. Έχουμε καλούς παίκτες, αλλά πρέπει το συντομότερο δυνατόν να γίνουμε πραγματικά μία ομάδα.

Οι νεοαποκτηθέντες θα μας δώσουν καλά στοιχεία στην άμυνα. Τους πήραμε για το ταλέντο τους, την αθλητικότητά τους και τον καλό τους χαρακτήρα. Θέλουμε να βάλουμε όλα αυτά τα στοιχεία μαζί και να έχουμε παίκτες που θα είναι μέλη μιας επιτυχημένης ομάδας».

Για τους στόχους της νέας σεζόν:
«Σίγουρα κάθε σεζόν είναι μια πρόκληση για όλους. Πέρυσι τελειώσαμε ως φιναλίστ της Euroleague και πρωταθλητές Ελλάδας. Έτσι, οι προσδοκίες είναι υψηλές. Χρειαζόμαστε να είναι έτοιμος ο καθένας να παίξει πολύ καλά. Έχουμε και πάλι υψηλούς στόχους. Πρέπει να πάμε βήμα - βήμα και να βάζουμε νέους στόχους μέσα στη σεζόν. Πρώτα - πρώτα θέλουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ στο ξεκίνημα της Euroleague και να πάμε στο Top 16.

Τότε θα βάλουμε τον επόμενο στόχο, τα πλέι οφ και μετά το Final Four. Κανείς δεν ξέρει ότι θα είναι στο Final Four από την αρχή της σεζόν. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και αποφασιστικά για να φτάσουμε εκεί, να είμαστε υπομονετικοί και να δυνατοί ψυχικά. Θα το ξαναπώ γιατί το θεωρώ σημαντικό, πρέπει να παίξουμε σαν ομάδα. Όταν θα είμαστε όλοι μαζί, θέλουμε να δουλέψουμε σκληρά, να παλέψουμε για κάθε παιχνίδι και στο τέλος ελπίζω πως θα είμαστε στο Final Four».

Για τους αντιπάλους στον Όμιλο:
«Πιστεύω πως το γκρουπ είναι δυνατό, όλες οι ομάδες έχουν πάρει καλούς παίκτες και έχουν κίνητρο για να φτάσουν στο Top 16. Στο επίπεδο που θα αρχίσει η σεζόν πιστεύω πως όλες οι ομάδες έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν στο Top 16. Και αυτό γιατί είναι νωρίς στη σεζόν και ίσως δούμε μερικές εκπλήξεις. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε καλό μπάσκετ από την αρχή. Νομίζω πως το γκρουπ μας είναι ένα από τα πιο δύσκολα. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι να κάνουμε αυτά που θέλουμε όσο καλύτερα μπορούμε και να μην έχουμε πρόβλημα με την πρόκρισή μας στο Top 16».

Για τα εμπόδια της ομάδας:
«Ο Ολυμπιακός έχει πολλές συμμετοχές στο Final Four και δύο κατακτήσεις της Euroleague. Έχουμε υψηλές προσδοκίες και πάλι. Θα χειριστούμε αυτή την πίεση, δουλεύοντας όσο πιο σκληρά μπορούμε. Θα δουλέψουμε στο μάξιμουμ και θα είμαστε συγκεντρωμένοι. Το να δουλέψεις σκληρά είναι πολύ σημαντικό για να αποβάλεις την πίεση.

Αυτό είναι το μοναδικό μυστικό, αν μπορούμε να το πούμε μυστικό. Να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι, στο μπάσκετ και όλοι να είναι συγκεντρωμένοι στη δουλειά τους. Έτσι μπορούμε να αποβάλουμε την πίεση που υπάρχει στην ομάδα».

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ