EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Πρώτα οι νίκες, μετά η βελτίωση"

Σφαιρόπουλος: "Πρώτα οι νίκες, μετά η βελτίωση"

Ο κόουτς Σφαιρόπουλος τόνισε πως πρώτος στόχος του Ολυμπιακού αυτή τη περίοδο είναι οι νίκες και ακολούθως να βελτιωθεί το παιχνίδι της ομάδας. "Θέλουμε χρόνο για να αποκτήσουμε ομοιογένεια", σχολίασε.

Κατά την διάρκεια άφιξης της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού στο Ηράκλειο της Κρήτης, για το παιχνίδι της Πέμπτης (15/9, 21:45, Novasports2) κόντρα στη Τσεντεβίτα, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για την πρεμιέρα των Πειραιωτών στη Euroleague. Μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι πρώτος στόχος της ομάδας αυτή τη περίοδο είναι να κερδίζει και ακολούθως, σιγά-σιγά, να βελτιώνει την αγωνιστική της εικόνα.

Για την επιλογή να δώσει ο Ολυμπιακός το ματς στη Κρήτη: "Με δεδομένο ότι είχαμε τιμωρημένη την έδρα μας, η ΚΑΕ Ολυμπιακός σκέφτηκε ότι η λύση του να έρθουμε εδώ στη Κρήτη να παίξουμε μπάσκετ, με κόσμο στο πλευρό μας, και όχι στο άδειο ΣΕΦ, θα ήταν θετική, αλλά και η καλύτερη για εμάς. Εδώ στη Κρήτη υπάρχει κόσμος που αγαπάει την ομάδα του Ολυμπιακού, ενώ θα παίξουμε μπάσκετ και σε ένα ωραίο γήπεδο. Επίσης, με αυτόν τον τρόπο ο Ολυμπιακός έρχεται πιο κοντά στον κόσμο του, σε μακρινές περιοχές της Ελλάδας. Με αυτόν τον τρόπο δίνουμε χαρά και στον κόσμο του Ολυμπιακού που ζει μακριά από την Αθήνα. Δίνουμε και την ευκαιρία στον φίλαθλο κόσμο της Κρήτης να ζήσει από κοντά έναν αγώνα υψηλού επιπέδου, όπως είναι η Euroleague".

Για το αν εύχεται να είναι κατάμεστες οι εξέδρες: "Ευχόμαστε και εμείς από την πλευρά μας το γήπεδο να είναι κατάμεστο. Γιατί και οι αθλητές θέλουν πάντα να υπάρχει κόσμος στο γήπεδο. Είναι πολύ άσχημο να παίζεις μπάσκετ σε άδειες εξέδρες. Θέλουμε ο κόσμος να έρθει στο γήπεδο και να υποστηρίξει την ομάδα μας, γιατί έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας και πρέπει να ξεκινήσουμε με θετικό αποτέλεσμα".

Για το αγωνιστικό επίπεδο της ομάδας: "Αγωνιστικά, σίγουρα δεν είμαστε έτοιμοι ακόμα, γιατί βρισκόμαστε στην αρχή της χρονιάς. Είμαστε όμως σε πολύ καλό επίπεδο ώστε να μπορέσουμε να κερδίσουμε τέτοια δύσκολα παιχνίδια. Θεωρώ πως ο πρώτος στόχος αυτή τη περίοδο είναι κερδίζουμε τα παιχνίδια, να σημειώνουμε νίκες και ο δεύτερος να βελτιώνουμε το παιχνίδι μας. Όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα θα βρίσκονται οι παίκτες μεταξύ τους, τόσο πιο καλά θα γνωρίζει ο ένας τον άλλον και επομένως θα ανεβάζουμε την απόδοση μας.

Είναι σημαντικό να καταλάβουν όλοι πως η ομάδα έχει πολύ μεγάλο μέρος της καινούριο, έχει αρκετούς παίκτες που ήρθαν στην ομάδα φέτος το καλοκαίρι. Οπότε για να μάθουν όλοι να παίξουν με την ίδια φιλοσοφία, με τον ίδιο τρόπο, για να υπάρξει ομοιογένεια, χρειάζεται λίγος χρόνος. Βρισκόμαστε όμως στον Ολυμπιακό και πρέπει να κερδίζουμε τα παιχνίδια και αυτό θα επιδιώξουμε να κάνουμε και κόντρα στη Τσεντεβίτα".

Για την δυναμική της Τσεντεβίτα: "Η Τσεντεβίτα δεν είναι ασθενές αντίπαλος. Είναι μία ομάδα ιδιαίτερα επικίνδυνη. Είναι μία ομάδα ου έχει παίκτες που παίζουν αρκετά χρόνια μαζί, εκτός από τους δύο ξένους που έχει και τον Ζόριτς. Έχει έναν κορμό που οι παίκτες της παίζουν δύο-τρία χρόνια μαζί. Έχουν ομοιογένεια, έχουν παίκτες που παίζουν αρκετά χρόνια μαζί. Παίζουν με όρεξη και διάθεση και είναι πολύ επιθετικοί, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι. Να πάμε το παιχνίδι στα μέτρα μας. Να εφαρμόσουμε στο ματς, αυτά που κάνουμε στις προπονήσεις μας".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ