EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Ποια ομάδα θα νικούσε με τόσες απουσίες;"

Σφαιρόπουλος: "Ποια ομάδα θα νικούσε με τόσες απουσίες;"

Ο... μισός Ολυμπιακός ηττήθηκε από την Ζάλγκιρις στο ΣΕΦ και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά το τέλος της αναμέτρησης της 30ης αγωνιστικής της EuroLeague στάθηκε στις απουσίες της ομάδας του.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά την ήττα του Ολυμπιακού από την Ζάλγκιρις σημείωσε την απουσία των Γιώργου Πρίντεζη, Κώστα Παπανικολάου, Κιμ Τιλί και Τζαμέλ ΜακΛίν, ενώ τόνισε και την προσπάθεια που έκαναν οι διαθέσιμοι παίκτες του.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού αρχικά έδωσε " συγχαρητήρια στην Ζάλγκιρις για τη νίκη. Στο τέλος το παιχνίδι ήταν ένα ντέρμπι. Κρίθηκε σε μικρές λεπτομέρειες, όπως μία κακή άμυνα κι ένα χαμένο ριμπάουντ. Με το ρόστερ που είχαμε προσπαθήσαμε για το καλύτερο. Ήταν εμφανές ότι έλειπαν παίκτες από την φροντ λάιν. Δυσκολευτήκαμε στα ριμπάουντ και στο να προστατέψουμε το καλάθι. Ελπίζω να γυρίσουν οι παίκτες, να δουλέψουμε και να προετοιμαστούμε για τα playoffs της EuroLeague".

Επίσης, ο Έλληνας κόουτς ενόψει του... τζάμπολ των playoffs παρατήρησε πως "σε αυτό το επίπεδο όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Ολες οι ομάδες είναι πολύ κοντά. Θα μετρήσει ποιος θα είναι στην καλύτερη κατάσταση και ποια ομάδα θα εφαρμόσει την τακτική της. Είναι οι οχτώ καλύτερες ομάδες. Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε το πλεονέκτημα έδρα και ο κόσμος να γεμίσει το γήπεδο".

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ρωτήθηκε για την απόδοση των Κάιλ Ουίλτζερ και Χόλις Τόμπσον: "Όλοι προσπάθησαν. Είχαμε ένα εκαλό διάστημα στο πρώτο ημίχρονο. Χαλαρώσαμε στη συνέχεια στην άμυνα και σε λίγα λεπτά χάσαμε την διαφορά. Το ζητούμενο είναι να δω όλο το ρόστερ στο γήπεδο και να έχω όλα τα πολεμοφόδια".

Τέλος, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ρωτήθηκε για τις ήττες του Ολυμπιακού στο φινάλε της κανονικής διάρκειας της EuroLeague: "Δεν νομίζω πως δεν παίξαμε καλά και για να κερδίσουμε. Πείτε μου ποια ομάδα χωρίς τέσσερις παίκτες της φροντ λάιν θα κέρδιζε; Δεν δείξαμε αδιαφορία ή χαλαρότητα. Μην ξεχνάτε πως ο Παπανικολάου είναι εκτός τέσσερις εβδομάδες, ο Πρίντεζης δύο και οι ΜακΛίν και Τιλί δεν έπαιξαν. Τι να κάνουν οι παίκτες; Εν μέρει τους δικαιολογώ. Δεν είναι ότι λείπει ένας γκαρντ, ένας φόργουορντ κι ένας ψηλός. Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες, όπως και αυτό με τη Μάλαγα, η οποία νίκησε εκτός έδρας την Φενέρμπαχτστσε. Και στο Κάουνας μάς έλειπαν ο Πρίντεζης, ο Μάντζαρης και ο Μιλουτίνοβ. Ευελπιστώ σιγά - σιγά να γυρίσουν οι τραυματίες. Θέλουμε να δουλέψουμε στα δύο παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος για τα playoffs της EuroLeague".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ