EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Ούτε κλαίμε, ούτε βιαζόμαστε"

Σφαιρόπουλος: "Ούτε κλαίμε, ούτε βιαζόμαστε"

Οι τραυματισμοί ποτέ δεν θα αποτελέσουν δικαιολογία για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, ο οποίος άφησε και πάλι ανοιχτό το ενδεχόμενο μεταγραφής υπό προϋποθέσεις. Νοκ άουτ και από το ματς με τη Μάλαγα ο Βασίλης Σπανούλης

Μιλώντας για το παιχνίδι κόντρα στην Μάλαγα, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε πως δεν αποτελούν δικαιολογία οι αρκετοί τραυματισμοί, άφησε και πάλι το ενδεχόμενο μεταγραφής (για τον αντικαταστάτη του Κιμ Τιλί) υπό προϋποθέσεις και δήλωσε πως δεν θα αγωνιστεί κόντρα στην ισπανική ομάδα ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος παραμένει νοκ-άουτ.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αρχικά δήλωσε τα εξής: "Παίζουμε ουσιαστικά το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι. Τυπικά το δεύτερο. Η πρώτη αγωνιστική λόγω της τιμωρίας μας έγινε στο Ηράκλειο, σε μία έδρα που μας βοήθησε πολύ. Ευελπιστούμε τώρα που θα γυρίσουμε στην φυσική μας έδρα. Επιθετική ομάδα η Μάλαγα και στην άμυνα και στην επίθεση. Μεγάλο ρόστερ, μοιράζεται ο χρόνος, γίνεται βαθύ ροτέισον που τους δίνει φρεσκάδα μέσα στο ματς. Υπάρχουν παίκτες πρωταγωνιστές, αλλά πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε σαν ομάδα. Είναι ενωμένοι. Επικίνδυνη ομάδα η Μάλαγα και αξιόλογη. Πρέπει να την προσέξουμε. Πρέπει να εφαρμόσουμε το πλάνο μας. Αμυντικά να εξουδετερώσουμε και να χαλάσουμε το παιχνίδι τους. Επιθετικά θα χτυπήσουμε στις αδυναμίες τους".

Για τους πολλούς τραυματισμούς στον Ολυμπιακό: "Το θέμα με τους τραυματισμούς το έχουμε συζητήσει πολλές φορές. Ξέρετε την θέση μου. Δεν θα σταθώ ποτέ σε τραυματισμούς όσοι και αν είναι. Ακόμη και με 5 παίκτες να μείνουμε, θα πρέπει να ματώσουν για 40 λεπτά. Έτσι είναι ο χαρακτήρας της ομάδας. Αυτή είναι η μοίρα του Ολυμπιακού. Να ματώνουν οι παίκτες μέσα στο παρκέ. Είτε δεν έχουμε παίκτες, είτε παίζουμε εκτός έδρας, είτε χωρίς κόσμο σε άδειο γήπεδο. Να βουτάνε για κάθε μπάλα, όσοι και αν μείνουμε. Είναι λάθος να μεμψιμοιρούμε για τραυματισμούς. Όλοι οι τραυματισμοί είναι από χτυπήματα, δεν είναι ότι γίνεται ή κάνουμε κάτι λάθος. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στους στόχους μας. Βλέπετε πως αλλάζω και θέσεις στους παίκτες για να τα βγάλουμε πέρα. Ούτε κλαίγομαι ούτε βρίσκω δικαιολογίες στους τραυματισμούς. Και έτσι θα προχωρήσω μέσα στο τέλος".

Για το ποιοι παίκτες από τους τραυματίες θα αγωνιστούν κόντρα στην Μάλαγα: "Σίγουρα δεν θα παίξει ο Σπανούλης και ο Τιλί. Ο Στρέλνιεκς δεν θα προπονηθεί ούτε σήμερα. Θα δούμε ανήμερα της αναμέτρησης. Θα δοκιμάσει. Οι Παπανικολάου και Μάντζαρης έκαναν προπόνηση χωρίς επαφές την Τετάρτη, θα δουμε αν θα προπονηθούν σήμερα με την ομάδα. Θα δούμε και με εκείνους την τελευταία στιγμή".

Όσον αφορά για το ενδεχόμενο να πάρει παίκτη ο Ολυμπιακός, σχολίασε: "Το συζητήσαμε, δεν βιαζόμαστε. Δεν είναι επίκαιρο, έχουμε το ματς με την Μάλαγα και δεν θέλω να μιλάω για αυτό. Για αυτό δεν τρέχω, ούτε βιαζόμαστε. Κοιτάζουμε την αγορά για παίκτη, αλλά χωρίς βιασύνη. Θέλουμε να περιμένουμε λίγο. Έχω μιλήσει με την διοίκηση για το θέμα και θα ξαναμιλήσουμε. Κοιτάμε, δεν βιαζόμαστε. Σίγουρα είναι μεγάλη η σεζόν και όσο περισσότερους παίκτες έχεις, τόσο καλύτερο είναι. Έχω πει πως αν πάρουμε παίκτη θα είναι ποιοτικός, δεν θα πάρουμε απλά για να πάρουμε".

Για το αν δυσκολεύουν οι πολλοί τραυματισμοί τον Ολυμπιακό: "Σίγουρα οι απουσίες σε δυσκολεύουν. Οι απουσίες μας δυσκολεύουν, δεν σε αφήνουν να κάνεις καλές προπονήσεις και να παίξεις όωπς θέλεις. Για εμένα είναι σημαντικό πως οι παίκτες που έχουμε κινούνται βάσει την φιλοσοφία μας. Είτε έχουμε κάνει καλές προπονήσεις, είτε όχι, πρέπει να κάνουμε αυτά που πρέπει. Ο τρόπος δουλειάς μας είναι καλός και πιστεύουμε πως θα κάνουμε ένα καλό παιχνίδι".

Για την δυναμική της Μάλαγα: "Η Μάλαγα παίζει πιεστικές άμυνες και πηγαίνει στις επαφές. Σε κάνει να βγεις εκτός ρυθμού. Αυτό έκαναν και με την Φενέρμπαχτσε. Πρέπει να είμαστε εξίσου δυνατοί, για να αντιτάξουμε σκληράδα και ανταγωνιστικότητα. Περιμένουμε να κάνουν κάτι αντίστοιχο και σε εμάς".

Για την αγωνιστική εικόνα του Τολιόπουλου: "Ο Τολιόπουλος πάει καλά. Θα πάρει και άλλες ευκαιρίες. Δουλεύουμε έναν παίκτη. Δούλεψε το κορμί του, το ταλέντο το είχε και το έχει. Είναι έτοιμος να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο. Πρέπει να παραμείνει ταπεινός και σεμνός. Δεν τα κάνει όλα τα τέλεια. Μπορεί να παίξει και καλύτερα. Είναι ένας παίκτης που τον είχα από μικρό. Όταν ήταν στους Παίδες τον είχα ανεβάσει στην πρώτη ομάδα. Πρέπει το μυαλό του να μείνει στο κεφάλι του μέσα, αλλιώς... θα το χάσουμε".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ