EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Όποιος δεν αντέχει, δεν έχει θέση στον Ολυμπιακό"

Σφαιρόπουλος: "Όποιος δεν αντέχει, δεν έχει θέση στον Ολυμπιακό"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος χαρακτήρισε την φετινή Αρμάνι Μιλάνο ως την καλύτερη των τελευταίων ετών και τόνισε πως όποιος δεν παρουσιάζεται πνευματικά έτοιμος τότε δεν έχει θέση στον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός την Τρίτη (25/10, 21:00, ΝOVA2) θα αντιμετωπίσει την Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ, για την τρίτη αγωνιστική της EuroLeague. Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος χαρακτήρισε πως οι Ιταλοί παρουσιάζουν την καλύτερη ομάδα τους εδώ και χρόνια, τόνισε πως είναι επικίνδυνοι, ξεκαθάρισε πως ο Νίκολα Μιλουτίνοβ θα λάβει μέρος στην αναμέτρηση και επεσήμανε πως δεν υπάρχει καμία δικαιολογία περί κούρασης, υπογραμμίζοντας πως όποιος παίκτης του δεν παρουσιάζεται πνευματικά έτοιμος τότε δεν έχει θέση στο ρόστερ των "ερυθρολεύκων".

Για το παιχνίδι με την Αρμάνι Μιλάνο : "Παίζουμε με μία ομάδα που μετρά μόνο νίκες στην Ευρώπη. Η Αρμάνι αυτή την στιγμή είναι η καλύτερη Αρμάνι των τελευταίων ετών. Έχει καλό ρόστερ, ρόλους και κορμό. Έχουν ένα καλό σύνολο που έχει αποδώσει μέσα στο γήπεδο. Έχουμε δύσκολη αποστολή. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι πνευματικά. Σίγουρα, στην έδρα μας εμείς θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να παίξουμε καλά στην άμυνα και να εκμεταλευτούμε στην επίθεση τα δικά μας ατού, αλλά και τις αδυναμίες του αντιπάλου. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας για να πάρουμε την νίκη".

Για το αν ο Ολυμπιακός θέλει να επαναλάβει την εμφάνιση που πραγματοποίησε στο ΣΕΦ κόντρα σε Παναθηναϊκό και Εφές: " Κοιτάμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Ασχολούμαστε μόνο με το ματς με την Αρμάνι. Θέλουμε να παίξουμε πιεστικά στην άμυνα, να είμαστε προσηλωμένοι στην άμυνα και δεν θέλουμε να πάει ο αντίπαλος το ματς στα δικά του μέτρα. Κομμάτι της τακτικής μας είναι να τρέχουμε στο ανοιχτό γήπεδο και να παίζουμε έξυπνα και γρήγορα στο σετ παιχνίδι. Δεν ξέρουμε που θα πάει το κάθε ματς, αλλά έτσι μας αρέσει να παίζουμε".

Για την δυναμική της Αρμάνι στην φροντ-λάιν της: " Η Αρμάνι έρχεται με καλή ψυχολογία. Δεν έχει να χάσει κάτι. Αυτός είναι και ο λόγος που την κάνει πιο επικίνδυνη. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Είναι ένα ματς που κρύβει παγίδες, αν δεν το προσέξεις. Έχουν καλά 4αρο5άρια. Έχει ένα διαφορετικό πρόσωπο φέτος. Έχει ποιότητα η Αρμάνι, έχει παίκτες που παίζουν και με πλάτη και με πρόσωπο. Θα είναι σημαντική η προσωπική άμυνα, αλλά και η ομαδική στο παιχνίδι μας".

Για την κατάσταση του Μιλουτίνοβ: "Ο Μιλουτίνοβ είχε έναν ερεθισμό στο γόνατο, στον τένοντα. Δεν έπαιξε με Λευκάδα, γιατί θέλαμε να τον ξεκουράσουμε. Σίγουρα θα αγωνιστεί στην αναμέτρηση με την Αρμάνι. Έχει επιστρέψει στις προπονήσεις της ομάδας".

Για το απαιτητικό πρόγραμμα, για την κούραση και τα πολλά ταξίδια: "Όποιος δεν καταλαβαίνει πως είναι μεγάλες οι απαιτήσεις, όποιος δεν αντέχει, τότε δεν έχει θέση στην ομάδα. Είναι νωρίς για να... γκρινιάζουμε για κούραση. Δεν υπάρχει η λέξη κούραση. Άπαντες θα πρέπει να παρουσιάζονται έτοιμοι. Οι παίκτες θα πρέπει να ξέρουν τι πρέπει να κάνουν μέσα στο γήπεδο. Πρέπει να είναι πνευματικά έτοιμοι και δυνατοί για να παίζουν σε κάθε ματς. Πρέπει άπαντες να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Δεν υπάρχει η δικαιολογία περί κούρασης και πολλών ταξιδιών. Είμαστε στον Ολυμπιακό και όλοι θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε κάθε ματς.

Το γεγονός πως δίνουμε και τρία ματς σε μία εβδομάδα, έξι ματς σε δύο εβδομάδες, είναι κάτι που θα πρέπει να το αποδεχτούμε. Στο πρωτάθλημα της χώρας είναι πιο δύσκολο να ανταπεξέλθεις και κρύβει παγίδες. Το είδαμε στην Λευκάδα. Δεν υπάρχει πνευματική κούραση. Όταν παίζεις στον Ολυμπιακό πρέπει να είσαι πνευματικά έτοιμος για να ανταπεξέλθεις στην κάθε δυσκολία. Όποιος δεν το αντέχει δεν έχει θέση στον Ολυμπιακό".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ