EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Ο Ολυμπιακός έχει έξτρα κίνητρο"

Σφαιρόπουλος: "Ο Ολυμπιακός έχει έξτρα κίνητρο"
EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Αρμάνι Μιλάνο (5/1, 21:00) και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στάθηκε στο έξτρα κίνητρο που έχει η ομάδα του ενόψει της έναρξης του β' γύρου της EuroLeague.

Ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα του β' γύρου της EuroLeague θα υποδεχθεί την Αρμάνι Μιλάνο (5/1, 21:00) και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σημείωσε τις... παγίδες που κρύβει το παιχνίδι, αλλά και το έξτρα κίνητρο που έχει η ομάδα του.

"Παίζουμε το πρώτο παιχνίδι της νέας χρονιάς και του β' γύρου της ΕuroLeague. Eίναι ένα σημαντικό με μία ομάδα που θέλει να κάνει νέα αρχή και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το παιχνίδι μας και να ακολουθήσουμε το πλάνο μας. Κάναμε έναν μικρό αγωνιστικό απολογισμό με τους παίκτες για το τι πρέπει να βελτιώσουμε και θέλουμε να το δείξουμε στο γήπεδο. Κάθε ομάδα όταν θα παίζει μαζί μας θα είναι υποψιασμένη και θα έχει έξτρα κίνητρο. Η Αρμάνι ενισχύθηκε με τον Κουζμίνσκας, θα το παλέψει ως τέλος, είναι επικίνδυνη, έχει πολύ καλούς παίκτες και πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και με την βοήθεια του κόσμου να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να πάρουμε τη νίκη. Εχουμε ένα απρόοπτο της τελευταίας στιγμής, ο Χόλις Τόμπσον είναι άρρωστος , δεν θα προπονηθεί σήμερα και θα δούμε αύριο σε τι κατάσταση θα είναι για να συμπληρώσει την δωδεκάδα" , είπε αρχικά ο κόουτς του Ολυμπιακού.

Οσον αφορά για το ιατρικό δελτίο της ομάδας του, ανέφερε: "Ο Ρόμπερτς είναι σίγουρα εκτός. Ισως να μπορούσε να παίξει, αλλά δεν θέλουμε να ρισκάρουμε. Υπάρχει κίνδυνος υποτροπής και θεωρούμε καλό να μην αγωνιστεί μέχρι να φύγει αυτό το "σφίξιμο" και να μην επιφέρει κάποια θλάση και τον χάσουμε για δύο μήνες. Οι Μάντζαρης, Πρίντεζης και Μιλουτίνοφ δεν είναι 100% σε αγωνιστικό ρυθμό, αλλά πήραν το ιατρικό «OK» για να αγωνιστούν και πιστεύω πως εκτός απροόπτου θα είναι στη δωδεκάδα, γιατί έχουν δει πολλά τα μάτια μας".

Επίσης, ζητήθηκε από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να σχολιάσει την σταθερότητα που έχει δείξει η ομάδα του: "Δεν θέλω να το λέω αυτό, γιατί μπορεί να συμβεί στο μέλλον. Δείχνουμε μία σταθερότητα, αλλά μετράει να έχεις διάρκεια. Η EuroLeague είναι τόσο απαιτητική που δεν πρέπει να κάνεις λάθος. Μπορεί να συμβεί. Είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε να μην έχουμε απώλειες, γιατί όταν κερδίζεις μεγάλα παιχνίδια είναι αμαρτία να χάσεις ένα ματς που θεωρητικά δεν πρέπει να χάσεις. Πολλά μπορούν να συμβούν. Παίζει μεγάλο ρόλο σε τι κατάσταση θα βρεις και θα σε βρει ο κάθε αντίπαλος. Ολα παίζουν ρόλο και οι συγκυρίες. Το πιο σημαντικό είναι η σταθερότητα. Για να είσαι σταθερός πρέπει να είσαι καλή ομάδα. Αυτό προσπαθούμε να χτίσουμε όλα αυτά τα χρόνια. Να είμαστε ομάδα με όλη την σημασία της λέξεως. Με όποιες συνθήκες κι αν παίζουμε, η ομάδα προσπαθεί να αποδώσει το μπάσκετ που θέλουμε. Δεν είναι εύκολο, αλλά όλοι προσπαθούμε να κρατήσουμε την ομάδα σε υψηλή επιπέδου απόδοση και σε μεγάλη χρονική διάρκεια".

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος παρατήρησε επίσης πως "η Αρμάνι έχει παίκτες με μεγάλο ταλέντο. Είναι παίκτες (σ.σ. Γκάουντλοκ, Τζέρελς, Θίοντορ) που μπορούν να σου δημιουργήσουν προβλήματα. Πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί στην προσωπική και στην ομαδική άμυνα για τους περιορίσουμε. Αυτό είναι το κλειδί. Η άμυνά μας μάς δίνει αυτό που ζητάμε και πρέπει και αύριο να είναι πολύ δυναμική για να εξουδετερώσουμε τα ατού των αντιπάλων".

Σε ερώτηση για τις διαφορές που παρουσιάζει το ματς της Παρασκευής (5/1, 21:00) με εκείνο του α' γύρου και το κίνητρο που έχει η ομάδα του, τόνισε: "Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Οι ομάδες λίγο πολύ δεν έχουν αλλάξει. Η Αρμάνι πήρε τον Κουζμίνσκας, επέστρεψε ο Γκάουντλοκ και η Μιλάνο έχει περισσότερες λύσεις. Εμείς έχουμε τον Σπανούλη. Υπάρχουν κάποιες αλλαγές, αλλά η φιλοσοφία είναι ίδια και δεν αλλάζουν πολλά πράγματα. Το έξτρα κίνητρο είναι να διαφυλάξουμε την προσπάθεια που έχουμε κάνει. Πρέπει να την διαφυλάξουμε όλοι, οι παίκτες και οι προπονητές. Αυτό είναι το έξτρα κίνητρό μας".

Τέλος, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ρωτήθηκε για το τι θα δώσει ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας στην Αρμάνι Μιλάνο: "Ο Κουζμίνσκας είναι καλός και στο ανοιχτό γήπεδο. Θα δώσει ενέργεια στις θέσεις "3" και 4. Είναι πλήρης ομάδα η Αρμάνι και πρέπει να βρουν τον τρόπο για να τον χρησιμοποιήσουν. Κάποιοι μοιραία θα έχουν δεύτερο ρόλο. Περιμένουμε να τον δούμε στο «3» και στο «4» και σίγουρα θα δώσει περισσότερη ενέργεια".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ