EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος, ο καθοδηγητής του Ολυμπιακού

Σφαιρόπουλος, ο καθοδηγητής του Ολυμπιακού
EUROKINISSI

Η EuroLeague έκανε focus στον Γιάννη Σφαιρόπουλο και οι Βασίλης Σπανούλης, Γιώργος Πρίντεζης, Βαγγέλης Μάντζαρης, Νίκολα Μιλουτίνοβ και Κιμ Τιλί μίλησαν για τον προπονητή τους αλλά και για την πορεία της ομάδας τους.

Η EuroLeague εστίασε στον Γιάννη Σφαιρόπουλο, ο οποίος μίλησε για μερικά από τα μυστικά της επιτυχίας του Ολυμπιακού, ενώ το ίδιο έπραξαν και οι Βασίλης Σπανούλης, Γιώργος Πρίντεζης, Βαγγέλης Μάντζαρης, Νίκολα Μιλουτίνοβ και Κιμ Τιλί.

Ο Βασίλης Σπανούλης πήρε πρώτος τον λόγο και αναφερόμενος στον προπονητή του είπε πως "είναι σκληρός και ειλικρινής. Μας πιέζει, κάποιες φορές δεν μας αρέσει, αλλά είναι αληθινός".

Ο Γιώργος Πρίντεζης από την πλευρά του παρατήρησε πως "προετοιμάζει τα παιχνίδια πολύ καλά. Προσπαθεί να μας δώσει το 100% των πληροφοριών πριν από κάθε παιχνίδι".

Ο Κιμ Τιλί πρόσθεσε: "Είναι πάντα γεμάτος ενέργεια και μας ωθεί να παίζουμε καλύτερα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό σε αυτό το επίπεδο".

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αρχικά αναφέρθηκε στον περσινό τελικό της EuroLeague με την Φενέρμπαχτσε: "Ήταν δύσκολο να παίξουμε απέναντι σε μία ποιοτική ομάδα με σπουδαίο προπονητή και μπροστά από τους φιλάθλους της. Απογοητευτήκαμε, γιατί χάσαμε μία ευκαιρία για να γίνουμε πρωταθλητές Ευρώπης. Μετά τον τελικό κάναμε την αυτοκριτική μας για να δούμε τι πρέπει να κάνουμε καλύτερα, ώστε να είμαστε καλύτεροι την επόμενη σεζόν".

Επίσης, ο Έλληνας κόουτς στάθηκε στο οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της ομάδας του: "Η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια είναι πολύ σημαντική για εμάς. Είναι σημαντικό να την διατηρήσουμε και στο μέλλον. Είναι πολύ σημαντικό να μην υπάρχουν πολλές αλλαγές στην ομάδα και για λόγους τακτικής, αλλά και για να διατηρήσουμε τη νοοτροπία νικητή που έχει αυτή η ομάδα".

Οι Βαγγέλης Μάντζαρης και Νίκολα Μιλουτίνοβ στάθηκαν και αυτοί στο κλίμα στα αποδυτήρια. "Αυτό είναι το κλειδί για αυτή την ομάδα. Είμαστε μία οικογένεια. Οι Έλληνες παίκτες είμαστε εδώ πολλά χρόνια και νιώθουμε σαν στο στο σπίτι μας. Βλέπουμε ο ένας τον άλλον περισσότερο από τις οικογένειές μας", είπε ο Έλληνας γκαρντ, ενώ ο Σέρβος σέντερ πρόσθεσε:

"Όταν ήρθα στην ομάδα, όλοι με υποδέχθηκαν και με βοήθησαν να προσαρμοστώ. Είναι αλήθεια να λέμε πως ο Ολυμπιακός είναι μία οικογένεια".

Με αφορμή την διεξαγωγή του Final Four στο Βελιγράδι και την σχέση του Ολυμπιακού με τον Ερυθρό Αστέρα, ο Βαγγέλης Μάντζαρης τόνισε: "Νιώθουμε σαν αδέλφια. Οι οπαδοί έχουν αδελφοποιηθεί. Αν φτάσουμε στο Final Four, θα είναι σαν να παίζουμε στην έδρα μας".

Ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε πως "το Βελιγράδι είναι μία πόλη του μπάσκετ. Αγαπούν το μπάσκετ. Είναι ένα όμορφο γήπεδο. Μακάρι να είμαστε εκεί και να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας".

Τέλος, τον επίλογο έβαλε ο Γιάννη Σφαιρόπουλος λέγοντας πως: " Το Final Four είναι μία γιορτή του μπάσκετ. Ελπίζω να είμαστε εκεί".

Δείτε το αφιέρωμα της EuroLegue για τον "καθοδηγητή του Ολυμπιακού", όπως είναι ο τίτλος του video:

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ