EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Να μην παίρνουν τα μυαλά μας αέρα"

Σφαιρόπουλος: "Να μην παίρνουν τα μυαλά μας αέρα"
EUROKINISSI

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν έκρυψε τον προβληματισμό για τον τρόπο που αντιμετώπισε η ομάδα του την αναμέτρηση, η οποία "άλωσε" με ευκολία το ΣΕΦ.

Εμφανώς απογοητευμένος ήταν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά την εντός έδρας ήττα του Ολυμπιακού από την Μπαρτσελόνα και ο έμπειρος κόουτς δεν παρέλειψε να εκφράσει τον έντονο προβληματισμό του για την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού αρχικά έδωσε "συγχαρητήρια στην Μπαρτσελόνα. Έπαιξε καλύτερα από εμάς. Αρχίσαμε πολύ άσχημα το παιχνίδι. Ήμασταν νευρικοί και βιαστικοί για να σκοράρουμε. Δεν είχαμε το καθαρό μυαλό για να διαβάσουμε την άμυνά τους και να κυκλοφορήσουμε σωστά την μπάλα. Δεν παίξαμε ομαδικά και αυτό μας στοίχισε, όπως το γεγονός ότι χάσαμε αρεκετά ελεύθερα σουτ. Αυτό δημιούργησε πρόβλημα και στην άμυνά μας. Δώσαμε εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό κι έπειτα από επιθετικά ριμπάουντ. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε να αλλάξουμε το μομέντουμ, αλλά αυτό δεν έγινε. Δεν ήμασταν επιθετικοί στην άμυνα και ήμασταν ένα βήματα πίσω. Επιθετικά προσπαθούσε να επιτεθούμε μεμονωμένα και όχι ως ομάδα. Αυτός ήταν ο λόγος που ανέβηκε η διαφορά και δεν μπορέσαμε να επιστρέψουμε".

Επίσης, ο Έλληνας προπονητής ανέφερε πως "αυτό το παιχνίδι μας προσγείωσε στην πραγματικότητα. Το τελευταίο διάστημα υπήρχε μία υπέρμετρη αισιοδοξία και αυτό δεν είναι καλό. Φάνηκε σήμερα. Όλοι έλεγαν για το Final Four και για διαβατήρια. Με τους συνεργάτες μου λέγαμε στους παίκτες πως δεν έχουμε καν το πλεονέκτημα. Πονάει η ήττα, αλλά πρέπει να μάθουμε από αυτήν. Δεν πρέπει να προτρέχουμε. Και το πλεονέκτημα να πάρεις, υπάρχουν τα πλέι οφ που δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αν δεν παίξεις ένα ματς καλά, μπορεί να χάσεις στην έδρα σου 30 πόντους από μία ομάδα που δεν έχει στόχους. Φανταστείτε να είχε στόχους. Πρέπει να μάθουμε από αυτήν την ήττα. Πρέπει να παλέψουμε για το πλεονέκτημα έδρας και μετά να παλέψουμε στα πλέι οφ. Πρέπει να χαμηλώσουμε τους τόνους και να δουλέψουμε. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν πρώτα οι παίκτες. Δυστυχώς μετά από κάποιες νίκες χαλάει η συγκέντρωση. Πήραμε ένα καλό μάθημα. Πρέπει να παλεύουμε σε κάθε παιχνίδι. Δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε στιγμή. Ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα. Και το πλεονέκτημα να πάρουμε, δεν θα έχει κριθεί η πρόκριση στο φάιναλ φόρ. Αυτό έγινε και πέρσιε με την Εφές που όλοι έλεγαν πως μας ταιριάζει. Δεν πρέπει να παίρνουν τα μυαλά μας αέρα".

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τα 50 ριμπάουντ της Μπαρτσελόνα, είπε: "Άν είσαι τόσο άστοχος, θα πάρουν και 70 ριμπάουντ. Τα 18 επιθετικά ριμπάουντ δείχνουν πως είχαν μεγαλύτερη διάθεση. Αυτό είναι απαράδεκτο".

Τέλος ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναφερόμενος στον θάνατο του πατέρα του, Σάββα δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει "τον κόσμο που μου συμπαραστέκεται αυτές τις δύσκολες ώρες".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ