EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Να μη δώσουμε στη Ρεάλ αυτό που θέλει μέσα στο γήπεδο"

Σφαιρόπουλος: "Να μη δώσουμε στη Ρεάλ αυτό που θέλει μέσα στο γήπεδο"
EUROKINISSI

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για τη δοκιμασία του Ολυμπιακού στη Μαδρίτη (09/02, 21:45) και τόνισε πως η ομάδα του δεν πρέπει να αφήσει τη Ρεάλ να τρέξει και να βρει ρυθμό.

Στη Μαδρίτη δοκιμάζεται ο Ολυμπιακός στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της EuroLeague (09/02, 21:45, Live Blog από το Sport24.gr). Κατά την αναχώρηση της αποστολής , ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για το δύσκολο έργο της ομάδας του και παράλληλα αναφέρθηκε στους Παπανικολάου, Παπαπέτρου και Μάντζαρη που ήταν αδιάθετοι.

"Ο ρυθμός του αγώνα είναι πολύ σημαντικός. Παίζουμε σε μια έδρα και απέναντι σε μια ομάδα όπου ο βαθμός δυσκολίας αυτού του αγώνα είναι από τους μεγαλύτερους στην EuroLeague. Παρόλα αυτά, έχουμε πως πρέπει να παίξουμε, τι πρέπει να κάνουμε και είναι σημαντικό να εφαρμόσουμε αυτά που έχουμε πει στην άμυνα. Από τη μια να μην τρέξουν και να μην σκοράρουν εύκολα. Και στην επίθεση μας, πρέπει να δουλέψουμε τόσο καλά ώστε να μην τους δώσουμε την ευκαιρία, από δικά μας λάθη να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο γιατί έτσι βρίσκουν ρυθμό. Έτσι βάζουν εύκολα καλάθια και μετά είναι δύσκολο να τους αντιμετωπίσεις και στο σετ παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και συγκεντρωμένοι για να μην τους δώσουμε το παιχνίδι που θέλουν μέσα στο γήπεδο τους", ήταν η αρχική τοποθέτηση του Έλληνα τεχνικού στην κάμερα της Nova.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος συνέχισε λέγοντας: "Δεν είναι ένα do or die παιχνίδι, είναι ένα ματς που θέλουμε να παίξουμε καλά, να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις και να παίξουμε καλό μπάσκετ. Θέλουμε να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε, γιατί τη νίκη θα παίξουμε. Βέβαια δεν γίνεται να νικάς παντού και πάντα, καμία ομάδα δεν μπορεί, αλλά θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να το καταφέρουμε. Να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις. Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, εκεί προσανατολιζόμαστε και θα δούμε τι θα βγει".

O head coach του Ολυμπιακού, είπε ακόμα:"Κάθε ομάδα δεν μπορεί να έχει σταθερή απόδοση όλη τη χρονιά. Άμα δούμε όλες τις ομάδες της EuroLeague έχουν σκαμπανεβάσματα. Δεν μπορούν να έχουν σταθερότητα και στο πρωτάθλημα τους. Άλλες ομάδες κερδίζουν στη EuroLeague και χάνουν στα πρωταθλήματα τους και το αντίστροφο. Όταν έχεις 70-80 παιχνίδια να παίξεις, είναι λογικό να μην έχεις σταθερή απόδοση. Και οι παίκτες είναι άνθρωποι, το ίδιο και οι προπονητές. Είναι λογικό όλοι να κάνουν λάθη. Αλλά το πιο σημαντικό είναι η διάρκεια και ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει πως έχει διάρκεια όλα αυτά τα χρόνια και έχει και τον χαρακτήρα να παίρνει τα ματς που πρέπει. Υπήρχε λοιπόν η κριτική και σωστά υπήρχε γιατί όταν δεν παίζεις καλά, υπάρχει κριτική, αλλά αυτό όντως μας πεισμώνει, μας κάνει πιο δυνατούς, όχι ότι δεν προσπαθούσαμε να βγούμε από αυτό που είχαμε μπει, αλλά ήταν ένα ντεφορμάρισμα. Γι αυτό είπα και πρέπει πως πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε καλά, να μπούμε σε ρυθμό καλών εμφανίσεων και τα αποτελέσματα θα έρθουνε".

Τέλος, είπε: "Ο Παπανικολάου χθες, λίγο ο Παπαπέτρου σήμερα και προχθές ο Μάντζαρης, ήταν λίγο αδιάθετοι. Θα έχουν τρία διαφορετικά δωμάτια μόνοι τους, για να μην κολλήσει ο ένας τον άλλον και θα δούμε".

Θέλουμε να παίξουμε το μπάσκετ του Ολυμπιακού

Ο Κάιλ Γουίλτζερ με τη σειρά του ανέφερε: "Είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτό το ταξίδι. Κάθε εκτός έδρας ματς είναι δύσκολο. Πρέπει να ακούσουμε τους προπονητές και να ακολουθήσουμε το πλάνο τους. Πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα για να τους το κάνουμε δύσκολο να βρούνε ρυθμό. Να μην υποπέσουμε σε λάθη, γιατί άμα τους δώσεις πόντους στο ανοικτό γήπεδο δεν μπορείς να τους αντιμετωπίσεις. Το έχουμε σημειώσει. Ο Ρέγιες είναι πολύ καλός στα επιθετικά ριμπάουντ. Πρέπει να παίξουμε επιθετικά, συγκεντρωμένα, είναι πολύ σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού. Θα τα δώσουμε όλα για να νικήσουμε. Θέλουμε να παίξουμε το μπάσκετ του Ολυμπιακού".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ