EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Να κάνουμε μία καλή εμφάνιση"

Σφαιρόπουλος: "Να κάνουμε μία καλή εμφάνιση"
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός αναχώρησε για την Γαλλία. Πρώτα Άμστερνταμ, ύστερα Τουλούζ και από εκεί οδικώς για το Λιμόζ. Οι Σφαιρόπουλος και Τσαϊρέλης μίλησαν για την αναμέτρηση της Πέμπτης (10/12, 21:30). Στην αποστολή ο Τζέιμς.

Για την 9η αγωνιστική της Euroleague, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στην Γαλλία την Λιμόζ το βράδυ (21:30, Novasports 2) της Πέμπτης (10/12), σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι. Οι Πειραιώτες έχουν προκριθεί στην επόμενη φάση, ενώ οι γηπεδούχοι έχουν αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Από την Τουλούζ στο Λιμόζ

Οι Πειραιώτες αναχώρησαν το απόγευμα της Τρίτης (8/12), έχοντας ως πρώτο προορισμό το Άμστερνταμ. Ακολούθως θα φτάσουν στην πόλη της Τουλούζ όπου και θα διανυκτερεύσουν. Την επόμενη μέρα θα αναχωρήσουν οδικώς για το Λιμόζ.

Στην αποστολή ο Τζέιμς

Στην ερυθρόλευκη αποστολή βρίσκεται και ο Σον Τζέιμς. Το αν θα αγωνιστεί στην αναμέτρηση ο Αμερικανός σέντερ θα το αποφασίσει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, αλλά υπάρχει η διάθεση να χρησιμοποιηθεί ώστε να μην χάσει αγωνιστικό ρυθμό. Ο παίκτης είναι σε καλή κατάσταση, αλλά αναμφίβολα χρειάζεται χρόνο ώστε να εξοικειωθεί στην ομάδα και το ματς με την Λιμόζ δείχνει να αποτελεί μία καλή ευκαιρία, καθώς δεν υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Εκτός οι Σπανούλης και Λοτζέσκι

Εκτός αποστολής βρίσκονται οι δύο τραυματίες της ομάδας, οι Βασίλης Σπανούλης και Ματ Λοτζέσκι. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού αναρρώνει από το διάστρεμμα που υπέστη στο δεξί του πόδι και η επιστροφή στην αγωνιστική δράση αναμένεται για την 18η Δεκεμβρίου, στο ματς κόντρα στην Αναντολού Εφές στο ΣΕΦ. Ο Αμερικανός σουτέρ χάνει το υπόλοιπο του 2015, λόγω θλάσης στον οπίσθιο μηριαίο.

Σφαιρόπουλος: "Ίσως χρησιμοποιήσουμε τον Τζέιμς"

Λίγο πριν την αναχώρηση της ομάδας, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, μίλησε για την αναμέτρηση, λέγοντας τα εξής: "Θέλουμε να κάνουμε άλλη μια καλή εμφάνιση, να παίξουμε το παιχνίδι όπως θέλουμε εμείς. Θέλουμε να δείξουμε διάρκεια, σταθερή απόδοση και να παίξουμε το παιχνίδι σύμφωνα με τις αρχές μας.

Ξέρουμε ότι παίζουν καλύτερα εντός από ό,τι εκτός, σίγουρα θα θέλουν, παρόλο που έχουν αποκλειστεί από το TOP-16, να κάνουν μια μεγάλη εμφάνιση και νίκη μπροστά στο κοινό τους, αλλά εμείς δεν πρέπει να το επιτρέψουμε αυτό.

Γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι πνευματικά για να κάνουμε αυτά που θέλουμε μέσα στο γήπεδο, να παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητες μας και να πάρουμε τη νίκη. Ίσως χρησιμοποιήσουμε τον Τζέιμς για μικρό χρονικό διάστημα. Δεν θέλουμε να χάσει αυτό τον αγωνιστικό ρυθμό που έχει. Αν και δεν θα είναι 100% έτοιμος μιας και είναι λίγες ημέρες μαζί μας, αλλά για λόγους αγωνιστικού ρυθμού, θέλουμε να τον χρησιμοποιήσουμε".

Τσαϊρέλης: "Να είμαστε προσεκτικοί στα ριμπάουντ"

Από πλευράς παικτών μίλησε ο Μιχάλης Τσαϊρέλης, ο οποίος τόνισε πως: "Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί μιας και δίνουν τον τελευταίο τους αγώνα για την Ευρωλίγκα μπροστά στο κοινό τους και σίγουρα θέλουν να τους κάνουν χαρούμενους. Δεν θα είναι εύκολο ματς, θέλουν να κάνουν καλό ματς μπροστά στον κόσμο τους, το ότι παίζουν με τους πρώτους είναι ένα έξτρα κίνητρο γι’ αυτούς. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στα ριμπάουντ και στα τρίποντα καθώς είναι ιδιαίτερα εύστοχοι στην έδρα τους πίσω από τα 6.75. Αυτό που έχει ζητήσει ο κόουτς είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ