EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Να είμαστε συγκεντρωμένοι"

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΜΟΣΧΑ. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΜΟΣΧΑ. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, δήλωσε πως το γεγονός ότι ο αγώνας με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα (7/4, 20:00) είναι αδιάφορος βαθμολογικά δε μειώνει την σημασία του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός αναχώρησε με προορισμό τη Μόσχας, όπου θα αντιμετωπίσει αύριο (7/4, Live Blog από το Sport24.gr) την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την 30η αγωνιστική της κανονικής περιόδου στην EuroLeague. Προκειται για έναν αγώνα χωρίς κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού η μεν ΤΣΣΚΑ θα είναι σίγουρα 2η, ο δε Ολυμπιακός σίγουρα 3ος. Αυτό ωστόσο σύμφωνα με τον τεχνικό του Ολυμπιακού, Γιάννη Σφαιρόπουλο, δεν έχει καμία σημασία.

" Παίζουμε ένα παιχνίδι με την πρωταθλήτρια Ευρώπης, είναι μια ομάδα που είναι φαβορί για να πάρει ξανά το τρόπαιο. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, ιδίως αμυντικά μιας και έχουν την καλύτερη επίθεση στην Ευρωλίγκα. Θέλουμε να εξουδετερώσουμε όσο αυτό είναι δυνατόν τα σημεία κλειδιά του παιχνιδιού τους και στην επίθεση να είμαστε έτοιμοι να “διαβάσουμε” ό,τι μας δίνει η άμυνα. Μπορεί το παιχνίδι να είναι βαθμολογικά αδιάφορο μιας και οι δύο ομάδες έχουν εξασφαλίσει τις θέσεις που θα τερματίσουν στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου, αυτό, όμως, δεν μειώνει τη σημασία του αγώνα γιατί πρόκειται για δύο παραδοσιακές ομάδες στην Ευρώπη, δύο από τα μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού μπάσκετ τα οποία αναμετρώνται μεταξύ τους" τόνισε ο Έλληνας κόουτς.

Ακολούθως, ο κόουτς των "Ερυθρόλευκων" παραδέχθηκε πάντως πως το γεγονός ότι ο αγώνας δεν θεωρείται "κρίσιμος" του δίνει την δυνατότητα να δώσει χρόνο στους τραυματίες και τους τραυματίες παίκτες της ομάδας να ξεκουραστούν: " Σίγουρα έχουμε την πολυτέλεια πλέον, χωρίς την πίεση του αποτελέσματος σε αυτό το παιχνίδι, να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε, μας λείπουν κάποιοι παίκτες, αλλά θεωρώ, όπως έχω πει πολλές φορές, όλο το υλικό είναι αξιόμαχο και αξιόλογο και αυτό που θέλουμε είναι όλοι μαζί να παλέψουμε και αυτό το παιχνίδι, όπως θα παλέψουμε και όλα τα άλλα ματς.

Τέλος σε ερώτηση κατά πόσο πιστεύει ο αγώνας με την Πρωταθλήτρια Ευρώπης αποτελεί ένα καλό τεστ πριν τα playoffs, ο Έλληνας τεχνικός δήλωσε πως " οπωσδήποτε είναι ένα υψηλού επιπέδου παιχνίδι της Ευρωλίγκας και ασφαλώς θέλουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις αυτού του αγώνα".

Ο Ντόμινικ Ουότερς από την πλευρά του δήλωσε πως " Ελπίζω να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να πάρουμε τη νίκη. Θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο ματς. Αντιμετωπίζουμε τους πρωταθλητές Ευρώπης και το ματς μόνο εύκολο δεν θα είναι, θα είναι ένα καλό τεστ, θα το αντιμετωπίσουμε ως παιχνίδι play off, θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και πραγματικά νιώθουμε σαν να παίζουμε σε ματς play off".

Για τις απουσίες του Ολυμπιακού ενόψει του αγώνα (Γκρικ, Λοτζέσκι), ο Αμερικανός γκαρντ τονισε πως " μας λείπουν πολλοί παίκτες, πολλοί βασικοί παίκτες και πραγματικά είναι περίεργο γιατί σε κάθε ματς έχουμε απουσίες. Νομίζω, από την αρχή που ήρθα, δεν έχουμε παίξει ποτέ πλήρεις. Κάποιος πέφτει, κάποιος άλλος σηκώνεται. Και όλοι μας πρέπει να παίξουμε για αυτούς που λείπουν. Δεν μιλάμε ποτέ γι’ αυτό, εντάξει, οι παίκτες κάποιες φορές έχουμε μιλήσει, αλλά ο κόουτς δεν έχει αναφερθεί ποτέ σε αυτό. Σίγουρα θα ξέρουμε αύριο το βράδυ ποιον θα αντιμετωπίσουμε, οπότε περιμένουμε".

Σε ερώτηση τέλος για το αν θεωρεί πως το πλεονέκτημα έδρας που έχει εξασφαλίσει ο Ολυμπιακός μαζί με τον τίτλο του φαβορί ασκεί έξτρα πίεση στην ομάδα, ο Ουότερς ξεκαθάρισε πως " είμαστε Ολυμπιακός, οπότε η πίεση είναι καθημερινή. Δεν έχουμε πίεση επειδή έχουμε πλεονέκτημα και θεωρητικά θα είμαστε το φαβορί. Κάθε ματς είναι υπό πίεση, πάντα πρέπει να νικάμε. Δεν θέλουμε να βάλουμε έξτρα πίεση σε εμάς".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ