EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Μπορούμε και χωρίς τον Γκριν"

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε πως η παρουσία του Γκριν θα κριθεί την τελευταία στιγμή, αλλά επεσήμανε πως ο Ολυμπιακός μπορεί να αντεπεξέλθει και χωρίς εκείνον, αφού η ομάδα έχει εναλλακτικές λύσεις.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για την αναμέτρηση της Πέμπτης (3/11, 21:00) στο ΣΕΦ, με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, για την 5η αγωνιστική της EuroLeague. Ο προπονητής των "ερυθρολεύκων" δεν αποκάλυψε τα σχέδια του για το ματς, αλλά επεσήμανε πως η ομάδα του πρέπει να παίξει καλή άμυνα. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην ετοιμότητα του Έρικ Γκριν, επισημαίνοντας πως οι Πειραιώτες μπορούν και χωρίς εκείνον.

Στο πρώτο του σχόλιο είπε τα εξής: " Είμαστε μπροστά σε ένα πολύ κρίσιμο ματς. Απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα που είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης. Έχουμε δύσκολο έργο. Είναι ποιοτική ομάδα με ταλέντο. Μια ομάδα που σκοράρει πολύ εύκολα. Έχει την καλύτερη επίθεση στην Ευρωλίγκα. Είναι μία ομάδα που παίζει αρκετά χρόνια μαζί. Έχει ίδιους παίκτες που παίζουν μαζί τα τελευταία χρόνια, αλλά και τον ίδιο προπονητή. Πρέπει να μπούμε δυνατά στο παιχνίδι. Πρέπει να παίξουμε καλύτερη άμυνα για να τους σταματήσουμε, τον επιθετικό οίστρο της. Να ελέγξουμε το παιχνίδι από την άμυνα, αλλά να δώσουμε έμφαση και στην επίθεση. Στην καλή της μέρα έχει τους παίκτες να κάνουν την διαφορά στην επίθεση. Μπορεί να απειλήσει από κάθε θέση. Πρέπει να ακολουθήσουμε πιστά το πλάνο μας. Περιμένω ένα γεμάτο ΣΕΦ".

Για τον αν θα βάλει τον Παπανικολάου πάνω στους γκαρντ στην άμυνα και ειδικά στους Τεόντοσιτς και Ντε Κολό: "Σίγουρα έχει σπουδαίους γκαρντ η ΤΣΣΚΑ, αλλά δεν είναι μόνο ο Τεόντοσιτς και ο Ντε Κολό. Έχουν τον Τζάκσον και τον Χίγκινς. Όλοι πρέπει να παίξουν καλά και φυσικά και ο Παπανικολάου. Πρέπει να είναι προσηλωμένοι στα αμυντικά τους καθήκοντα όλοι οι παίκτες. Ασφαλώς το παιχνίδι πρέπει να ελέγξουμε από την άμυνα μας".

Για το τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός: " Πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμού, θα είναι σημαντικός παράγοντας. Θα πρέπει να μην βιαστούμε στην επίθεση. Να μην ρισκάρουμε. Να πάμε σε καθαρές κατοχές, σε σωστές επιθέσεις. Θέλουμε να λειτουργήσουμε καλά στην επίθεση, αλλά πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα. Δεν γίνεται να τους αφήσουμε να σκοράρουν 100 πόντους στην άμυνα. Δεν γίνεται ειδικά στην έδρα σου να αφήνεις τον αντίπαλο να πηγαίνει σε τόσο υψηλό σκορ".

Για το αν υπάρχει μεγάλο κίνητρο στους παίκτες λογω ΤΣΣΚΑ: " Είναι ένα παιχνίδι που όλοι ξέρουν την σημασία του. Ξέρουν πως πρέπει να προετοιμαστούν πνευματικά. Ο κάθε παίκτης. Όλοι οι αθλητές θα ήθελαν να παίξουν ένα τέτοιο ματς, όπως είναι το Ολυμπιακός- ΤΣΣΚΑ.. Είναι μεγάλα παιχνίδια και πρέπει να είναι ο καθένας έτοιμος για να δώσει τον καλύτερο του εαυτό".

Για την κατάσταση του Γκριν: " Ο Γκριν δεν έχει προπονηθεί ακόμη μαζί με την ομάδα. Σήμερα θα δούμε. Θα κάνει ένα ατομικό πρόγραμμα, όπως αποφασίσαμε με τους συνεργάτες μου. Αύριο το πρωί στην προπόνηση, ανήμερα του αγώνα, θα τον δούμε σε τι κατάσταση είναι και θα αποφασίσουμε τελευταία στιγμή την συμμετοχή του. Αν ο Γκριν δεν παίξει, έχουμε τους παίκτες ώστε να καλύψουμε το κενό του. Μπορούμε και χωρίς εκείνον, αν και είναι ένας πολύτιμος παίκτης για εμάς. Ο καθένας πρέπει να δώσει τον καλύτερο του εαυτό, ο καθένας πρέπει να είναι έτοιμος".

Για την παρουσία του κόσμου: " Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας, θέλουμε να συμπαραστέκεται στην ομάδα. Βλέπει κάτι διαφορετικό φέτος στην ομάδα μας, του αρέσει και το χαίρεται. Ξέρει πως η διοργάνωση είναι πιο δύσκολη φέτος. Πιστεύω πως όσο περνά ο καιρός θα γεμίζει το γήπεδο περισσότερο. Θέλουμε την στήριξη του κόσμου, την φωνή του και τον παλμό του"

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ