EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Μπορεί να σε σκοτώσει η Μπασκόνια"

Σφαιρόπουλος: "Μπορεί να σε σκοτώσει η Μπασκόνια"
EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στη Βιτόρια και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θέλει ο Ολυμπιακός να επιβάλλει τους κανόνες του στη Fernando Buesa Arena, ώστε να πάρει την εκτός έδρας νίκη επί της πάντα επικίνδυνης Μπασκόνια (12/1, 21:30).

Η αποστολή του Ολυμπιακού αναχώρησε για την Βιτόρια - με τον Μπράιαν Ρόμπερτς και τον Γιάνις Στρέλνιεκς να βρίσκονται σε αυτή - και Γιάννης Σφαιρόπουλος σημείωσε την δυσκολία που παρουσιάζει η αναμέτρηση με την Μπασκόνια (12/1, 21:30) για την 17η αγωνιστική της EuroLeague, ενώ εξήγησε και πώς η ομάδα του θα επιδιώξει να πάρει τo 6o της διπλό στην διοργάνωση της φετινής σεζόν.

O προπονητής του Ολυμπιακού στην αρχική του τοποθέτηση παρατήρησε πως η Μπασκόνια "είναι μια πολύ καλή ομάδα ειδικά στην έδρα της και είναι μια ομάδα που είναι καλύτερη μετά την αλλαγή του προπονητή. Θα έχουμε δύσκολο έργο, γιατί έχει δύο σερί ήττες. Είναι μια ομάδα που έχει ρόλους. Τα παιχνίδια τα χάνει ή τα κερδίζει με μικρή διαφορά. Μπορεί να σε σκοτώσει μέσα σε λίγα λεπτά, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να ελέγξουμε τον ρυθμό".

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλός επίσης ρωτήθηκε για τον βαθμό ετοιμότητας της ομάδας του λέγοντας π ως "είχαμε χρόνο να προετοιμαστούμε. Οι παίκτες κατάλαβαν τι πρέπει να κάνουν. Όλα ξεκινάνε από την άμυνα, αλλά και στην επίθεση πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Πρέπει χτυπήσουμε την άμυνα τους και στις αδυναμίες του".

Οσον αφορά τι έχει αλλάξει ο Πέδρο Μαρτίνεθ στην Μπασκόνια, τόνισε: "Εχει βελτιώσει την Μπασκόνια ο καινούριος προπονητής, γιατί λειτουργεί ομαδικά πλέον όχι όπως τα προηγούμενα χρόνια. Έχει ποιοτικούς παίκτες και σουτέρ που μπορούν να σε σκοτώσουν".

Για τις συνεχείς εναλλαγές στην 12άδα του Ολυμπιακού λόγω των τραυματισμών και κατά πόσο επηρεάζουν τον την χημεία της ομάδας του, σχολίασ ε: "Είναι πολύ δύσκολο να βρεις χημεία. Όταν παίζεις με ένα σύνολο και μετά κάποιοι βγαίνουν εκτός ή άλλοι επιστρέφουν μετά από ένα σημαντικό διάστημα απουσίας και δεν έχουν τον απαραίτητο αγωνιστικό ρυθμό, είναι δύσκολο… Όλα αυτά μαζί είναι το πιο δύσκολο έργο. Όμως δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Πρέπει να είναι όλοι πάντα έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Είναι σημαντικό ότι λειτουργούμε ως σύνολο, γιατί έτσι καλύπτουμε αδυναμίες μας, μέχρι και βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί και με τον ίδιο ρυθμό".

Τέλος, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ρωτήθηκε για το αν θεωρεί κρίσιμο το παιχνίδι με την Μπασκόνια: "Είναι και αυτό κρίσιμο παιχνίδι. Αν χάσουμε δεν χανόμαστε, ούτε εκείνοι αν χάσουν δεν χάνονται... Είναι έτσι η EuroLeague που ακόμη και η τελευταία ομάδα έχει πιθανότητες να μπει στην 8άδα. Για αυτό είναι τόσο ανταγωνιστική λίγκα. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Όλα είναι κρίσιμα . Όσο προχωράμε η κάθε αγωνιστική θα είναι πιο κρίσιμη από την προηγούμενη. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Δεν έχουμε την πίεση του αποτελέσματος, αλλά θέλουμε να κερδίσουμε όσα περισσότερα ματς γίνεται".

ΡΟΜΠΕΡΤΣ: "ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ 100%"

Σφαιρόπουλος: "Μπορεί να σε σκοτώσει η Μπασκόνια"

Ο Μπράιν Ρόμπερτς άφησε πίσω την ελαφριάς μορφής θλάσης που τον ταλαιπώρησε και στη 17η "στροφή" της EuroLeague θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση.

"Δεν νιώθω απλά καλά, είμαι στο 100% μου", δήλωσε ο Αμερικανός γκαρντ και συνέχισε τις δηλώσεις του αναφερόμενος στο παιχνίδι με τους Βάσκους:

"Ειδικά στην έδρα τους τους αρέσει να παίζουν γρήγορα, έχουν καλά γκαρντ…. Οπότε θα πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό και να σπρώξουμε την μπάλα στην επίθεση, για να πετύχουμε κάποια εύκολα καλάθια. Θα είναι δύσκολο το περιβάλλον, αλλά είναι σημαντικό να είμαστε εμείς εκείνοι που θα έχουν τον έλεγχο".

Τέλος, ο Μπράιαν Ρόμπερτς ρωτήθηκε για τα περιφερειακά σουτ, των οποίων τα ποσοστά φορές καθορίζουν τα αποτελέσματα της ομάδας του: "Πρέπει να σουτάρουμε πάντα με αυτοπεποίθηση, ειδικά όταν παίρνουμε ανοικτά σουτ. Έχουμε καλούς σουτέρ. Μερικές φορές η μπάλα δεν μπαίνει μέσα. Αυτό που πρέπει να κάνεις εσύ είναι να σουτάρεις με αυτοπεποίθηση, γιατί όταν είσαι καλός σουτέρ κάποια στιγμή θα μπουν".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ