EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Μία ήττα που πρέπει να μας γίνει μάθημα"

Σφαιρόπουλος: "Μία ήττα που πρέπει να μας γίνει μάθημα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εξήγησε τα αίτια της ήττας του Ολυμπιακού από την Εφές, τονίζοντας πως αυτό το παιχνίδι θα πρέπει να γίνει μάθημα για τους Πειραιώτες ενόψει της συνέχειας. "Να μάθουμε από τα λάθη μας", επεσήμανε.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την Αναντολού Εφές στον τελικό του τουρνουά στην Κρήτη με σκορ 79-86 , εμφανίζοντας ξεκάθαρα προβλήματα στο αμυντικό τρανζίσιον και στα ριμπάουντ, τομείς στους οποίους και στάθηκε ο προπονητής των Περιραιωτών, Γιάννης Σφαιρόπουλος. "Να μάθουμε από τα λάθη μας", επεσήμανε στις δηλώσεις του.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, συγκεκριμένα, είπε τα εξής: "Σίγουρα ήταν πολύ σημαντικό ότι δεν ξεκινήσαμε καλά. Πρόκειται για μια διδακτική ήττα για εμάς η σημερινή. Μας αιφνιδίασαν ενώ ξέραμε τι ομάδα είχαμε απέναντι μας. Σκοράρουν πολύ στο τρανζίσιον και από το επιθετικό ριμπάουντ και εμείς δεχτήκαμε πολλούς πόντους σε αυτά τα δύο κομμάτια. Δεχτήκαμε 16 πόντους από αιφνιδιασμούς και πήραν 15 ριμπάουντ παραπάνω από εμάς, με τα 16 να είναι επιθετικά.

Προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε δύο φορές, αλλά η Εφές έδειξε πιο μπροστά από εμάς, πιο έτοιμη. Η Εφές τρέχει πολύ, πηγαίνει στο επιθετικό ριμπάουντ, αλλά δεν ήμασταν φρέσκοι, δεν είχαμε ενέργεια και πρέπει να δείξουμε από εδώ και μπρος μεγαλύτερη διάθεση, ενέργεια και πάθος μέσα στο παιχνίδι. Ήταν ένα παιχνίδι που θα μας γίνει μάθημα, θα μάθουμε από τα λάθη μας.

Τα τουρνουά είναι για να βλέπουμε τα πράγματα, να κερδίζουμε στοιχεία στο παιχνίδι μας, είχαμε και σήμερα θετικά, αλλα και αρνητικά. Πραγματικά το τουρνουά ήταν εξαιρετικό, συγχατηρήρια σε όλους όσους προσπάθησαν γι αυτό, ήταν μια εξαιρετική διοργάνωση και ελπίζω και εύχομαι αυτό το τουρνουά να γίνει θεσμός".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ