EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Καλύτερη η Ζάλγκιρις, είχαμε πολλούς τραυματισμούς"

Σφαιρόπουλος: "Καλύτερη η Ζάλγκιρις, είχαμε πολλούς τραυματισμούς"

O Γιάννης Σφαιρόπουλος παραδέχθηκε την δίκαιη πρόκριση της Ζάλγκιρις στο Final Four και στάθηκε στα πολλά προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός.

Η Ζάλγκρις έριξε στο καναβάτσο τον Ολυμπιακό και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εξήγησε γιατί η ομάδα του δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για το Final Four της EuroLeague.

"Θέλω να πω πως είμαστε πολύ απογοητευμένοι. Θέλαμε πολύ να προκριθούμε. Δουλέψαμε όλη την χρονιά για το πλεονέκτημα έδρας. Είχαμε πολλούς τραυματισμούς όλη την σεζόν, αλλά κρατήσαμε το πλεονέκτημα έδρας. Όταν την άνοιξη πρέπει να είσαι έτοιμος, εμείς είχαμε την ατυχία να έχουμε και πάλι πολλούς τραυματισμούς. Αυτή είναι η αιτία που δεν πήγε καλά η ομάδα. Η Ζαλγκίρις ήταν η καλύτερη ομάδα της σειράς, εμείς ήμασταν καλοί μόνο στο δεύτερο παιχνίδι. Η Ζάλγκιρις πηγαίνει δικαίως στο Final Four. Προσπαθήσαμε με νύχια και με δόντια να κρατήσουμε το πλεονέκτημα. Στο πρώτο ματς χάσαμε το πλεονέκτημα. Και με αυτές τις συνθήκες θα μπορούσαμε να πάρουμε το πρώτο παιχνίδι και να πάμε την σειρά σε πέντε αγώνες. Ο Μιλουτίνοβ τραυματίστηκε στο πρώτο παιχνίδι και ο Μπόγρης χτύπησε. Στο πρώτο ματς έπαιξαν παίκτες που είχαν να αγωνιστούν έναν μήνα. Δεν προετοιμαστήκαμε όπως έπρεπε για τα playoffs. Οι συνθήκες δεν ήταν αυτές που θέλαμε.", δήλωσε αρχικά ο προπονητής τους Ολυμπιακού, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Στα δύο ματς του ελληνικού πρωταθλήματος πριν από τα playoffs είχαμε 11 παίκτες με το Λαύριο και 10 με τον Πανιώνιο. Κάναμε διαχείριση των τραυματιών, αντί να προετοιμαστούμε για τα playoffs. Αυτή είναι η αιτία που η ομάδα δεν έπαιξε καλά αυτήν την περίοδο και δεν είχε ομοιομορφία στην απόδοσή της. Υπήρχαν παίκτες που ήταν πιο φορμαρισμένοι, άλλοι που προέρχονταν από τραυματισμό και άλλοι που έπαιζαν με ενέσεις. Δεν έχω παράπονα από τους παίκτες. Τα έδωσαν όλα. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Την περίοδο που έπρεπε να είμαστε στα φόρτε μας, είχαμε τραυματισμούς. Δεν είναι δικαιολογία. Δεν μου αρέσει να ψάχνω δικαιολογίες. Μπράβο στους παίκτες που έπαιξαν τραυματίες. Είναι παλικάρια και ρίσκαραν την σωματική τους ακεραιότητα. Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι. Στην ζωή υπάρχουν και άσχημες στιγμές. Συγχαρητήρια στην Ζάλγκρις που δίκαια πήγε στο Final Four".

Επίσης, ο Έλληνας κόουτς ανέφερε: " Πάμε για την επόμενη ημέρα. Πρέπει να δούμε τους τραυματίες. Το πόδι του Πρίντεζη έχει πρηστεί από τις ενέσεις. Το ίδιο ισχύει και για τον Μιλουτίνοβ. Πρέπει να δούμε πότε θα αναρρώσουν οι τραυματίες. Μέσα στις τρεις αγωνιστικές που μένουν για την κανονική διάρκεια τους πρωταθλήματος πρέπει να έχουμε ένα πλάνο για τους τραυματίες και να δουλέψουμε για τα playoffs και τους τελικούς".

Για το αν ανησυχεί για το ότι κάποιοι ξένοι παίκτες δεν αγωνίστηκαν και άλλοι δεν ανταποκρίθηκαν, τόνισε: "Όχι δεν με ανησυχεί".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ