EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Καλύτερα ο ΜακΛίν, αλλά..."

Σφαιρόπουλος: "Καλύτερα ο ΜακΛίν, αλλά..."
EUROKINISSI

Η αποστολή του Ολυμπιακού αναχώρησε για τη Ρωσία και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εξήγησε πώς η ομάδα του θα επιδιώξει να πάρει τη νίκη επί της Χίμκι (18/1, 19:00). Τι είπε για τον Τζαμέλ ΜακΛίν...

Ο Ολυμπιακός άφησε πίσω του τη νίκη επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ και η προσοχή του έχει στραφεί στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Χίμκι για την 19η αγωνιστική της EuroLeague, όπως τόνισε και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στον Τζαμέλ ΜακΛίν που η συμμετοχή του στο παιχνίδι παραμένει αμφίβολη.

"Το χθεσινό (σ.σ. 16/1) παιχνίδι το ξεχάσαμε ήδη. Δεν μπορούμε να μένουμε πίσω. Το πιο σημαντικό είναι το επόμενο", είπε αρχικά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τον... περίπατο της ομάδας του με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Είναι καλό το ότι είχαμε άνεση στο σκορ και μπορέσαμε να δώσουμε ανάσες σε παίκτες που το χρειάζονται. Μένει αύριο (σ.σ. 18/1) να είμαστε συγκεντρωμένοι στόχο και στο πλάνο για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε το παιχνίδι".

Για το αν ο περιορισμός του Αλεξέι Σβεντ είναι το... κλειδί για να πάρει ο Ολυμπιακός τη νίκη, ο κόουτς των Πειραιωτών είπε: "Είναι μεγάλο κομμάτι της επίθεσης της Χιμκι, αλλά έχει κι άλλους καλούς σουτέρ, που μπορούν να σε σκοτώσουν. Επιπλέον, έχει επιστρέψει ο Χάνεϊκατ, ο οποίος δεν είναι παίξει στην μεταξύ μας αναμέτρηση στον πρώτο γύρο. Η Κίμκι έχει καλούς παίκτες με τον Σβεντ να ξεχωρίζει στην επιθετική τους πολυφωνία".

Οταν σχολιάστηκε πως ο Ρώσος γκαρντ φορές "καταστρέφει" το παιχνίδι της Χίμκι, ο έμπειρος προπονητής είπε: "Ο Σβεντ δεν καταστρέφει το παιχνίδι της Χίμκι. Υπάρχουν βραδιές που βάζει 30 πόντους, άλλες που βάζει λιγότερους αλλά και πάλι μπορεί να κερδίσει η ομάδα του. Σίγουρα έχει την μερίδα του λέοντος στο σκορ και στην δημιουργία, αλλά είναι σημαντικό να τους αντιμετωπίσουμε συλλογικά. Η Χίμκι είναι πολύ καλή στο transition και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε ομαδικά και να αλλοιώσουμε το παιχνίδι της. Όσον αφορά εμάς, το έχω ξαναπεί. Υπολογίζω σε όλους τους παίκτες. Όλοι έχουν ρόλο και όλοι πρέπει πατώντας στο παρκέ να αποδίδουν τον ρόλο τους και να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Έτσι θα πάμε μέχρι τέλους".

Τέλος, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ρωτήθηκε για την κατάσταση του Τζαμέλ ΜακΛιν, ο οποίος ταλαιπωρείται από έναν μυϊκό σπασμό στη μέση: "Είναι καλύτερα. Θα δούμε πώς θα είναι και μετά το ταξίδι, αλλά και με τις φουλ θεραπείες που θα κάνει. Θα δούμε πώς θα ανταπεξέλθει ο οργανισμός του"

Μάντζαρης: "ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ"

Σφαιρόπουλος: "Καλύτερα ο ΜακΛίν, αλλά..."
EUROKINISSI

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης αρχικά ρωτήθηκε για τη νίκη της ομάδας του επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ: "Εμείς το κάναμε φαίνεται εύκολο. Η Μακάμπι είναι επικίνδυνη όταν της δώσεις ανοικτό γήπεδο και μπορέσει να τρέξει. Μπορεί να σου κάνει μεγάλη ζημιά, είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης σε αυτό. Εμείς κάναμε μόλις 3 λάθη στο πρώτο εικοσάλεπτο και 9 συνολικά. Είναι σημαντικό να μην κάνεις πολλά λάθη κόντρα σε τέτοιες ομάδες και να ελέγξεις τα ριμπάουντ για να μην τρέξουν στον αιφνιδιασμό. Εμείς κάναμε πολύ καλή δουλειά σε αυτό και γενικά στην άμυνα και για αυτό φάνηκε εύκολο. Επίσης, είχαμε την δυνατότητα να κάνουμε ροτέισον, ώστε να είμαστε φρέσκοι ενόψει ενός ακόμα δύσκολου αγώνα. Πάμε να παίξουμε σε μια δύσκολη έδρα. Η Χίμκι έχει χάσει δύο σερί παιχνίδια στο σπίτι της και σίγουρα θα παλέψει σκληρά για τη νίκη. Όμως, εμείς κοιτάμε την ομάδα μας και θα δώσουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό για να πάρουμε μια ακόμη νίκη".

Ο Ολυμπιακός μέχρι στιγμής έχει κάνει το 7/7 στις... διαβολοβδομάδες της EuroLeague και απέναντι στη Χίμκι θέλει να διατηρήσει το απόλυτο: "Μακάρι συνεχιστεί παράδοση. Κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά και όλοι οι παίκτες είμαστε πάντα έτοιμοι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Αυτό που ξεχωρίζει τις καλές ομάδες είναι το βάθος στον πάγκο τους. Είμαστε όλοι ισάξιοι και μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε. Τη μία μέρα θα παίξει ο ένας, την άλλη ο άλλος… Για αυτό είμαστε ανταγωνιστικοί".

Ο Ολυμπιακός θα βρεθεί αντιμέτωπος και με τον Γιώργο Μπαρτζώκα και μετά την θητεία του έμπειρου κόουτς στον πάγκο των Πειραιωτών, οι "ερυθρόλευκοι" έχουν κάνει το 3/3 απέναντί του: "Εχουμε ζήσει ωραίες στιγμές με τον κόουτς, το back to back… Όχι δεν συμβαίνει κάτι ιδιαίτερο, απλά τυχαίνει και παίζουμε καλά όταν τον αντιμετωπίζουμε. Μακάρι να συνεχιστεί και αυτή παράδοση".

Τέλος, ο Βαγγέλης Μάντζαρης ανέφερε πως " ξέρουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της αντιπάλου μας και θέλουμε να την χτυπήσουμε στα μειονεκτήματά της για να πάρουμε τη νίκη. Η Χίμκι είναι μια ομάδα που μπορεί να βρίσκεται στο -15 και να γυρίσει το παιχνίδι. Εξαρτάται αρκετά από τα ποσοστά της στα σουτ τριών πόντων και έχει πολύ καλούς σουτέρ. Ο Σβεντ στην μέρα του μπορεί να σε σκοτώσει. Πρέπει να τον περιορίσουμε γιατί εκτός από το σκοράρισμα από τον Σβεντ περνάει και η δημιουργία της. Αν περιορίσουμε τα ποσοστά της αντιπάλου μας από την περιφέρεια θα είναι ένα καλό στοιχείο για τη νίκη".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ